Mīdijas vislabāk garšo, gatavotas novārījumā ar dažādiem labas kvalitātes produktiem, lai nenomāktu mīdiju garšu. Viens no šiem produktiem noteikti ir baltvīns.Šo ēdienu novērtēs pat visprasīgākais gardēdis!
Mīdijas baltvīna mērcē
-
- Gatavošana
- minūtes
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (0 /5)
- (0 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 1 kg dzīvas mīdijas
- 200ml baltvīna
- 300ml konservēti tomāti sava sulā
- 10g pētersīļi
- 2-3 timiāna zariņi
- 2 ēd.k. sviests
- 1 ēd.k.olīveļļa
- 1 sīpols
- 4-5 ķiploka daiviņas
- sāls un svaigi malti pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Padoms. Veikalā nopirktas dzīvas mīdijas var apmēram 3-4 dienas glabāt ledusskapī ar noteikumu - tikai oriģinālajā sietiņā un ja ledusskapī ir pietiekami mitrs. Mīdijas nedrīkst glabāt ne aizvērtā maisiņā, ne ledū, ne ūdenī - tās ātri vien mirst un vairs nav ēdamas. Tapēc pērkot veikalā pārbaudiet - mīdijām pieskaroties jāveras ciet.
Mīdijas ielikt lielā bļodā un pārliet ar ūdeni, kuram pievienota sāls. Tas it-kā palīdzot mīdijām atbrīvoties no liekām smiltīm. Pēc 10-15 minūtēm visas atvērtās mīdijas vajag izmest. Lai pārbaudītu, vai mīdija ir beigta, vajag paklauvēt ar viņu pret virsmu - ja nekas nenotiek un mīdija neveras ciet, tad tā ir jau nedzīva un metama ārā. Mīdijas no ārpuses jānotīra no jūras zālēm un apaugumiem - tas viegli darāms ar birsti vai nazi. - Lielā dziļā pannā izkausēt sviestu un apcept tajā smalki sakapātus sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot sasmalcinātus tomātus ar visu sulu, vīnu, smalki sakapātus pētersīļus, timiānu, sāli un piparus un uzvārīt. Pievienot mīdijas, apsegt ar vāku un sautēt uz mērenas uguns 10 minūtes. Pāris reizes pakratīt pannu, lai mīdijas nepielīp pie pannas.
- Mīdijas, kas gatavošanas procesā nav atvērušās, jāmet āra. Pasneigt galdā tikai atvērtas mīdijas kopā ar mērci un svaigu baltu maizi.
- Porcijas : 3-4
- Receptes kategorija : Jūras veltes
- Sastāvdaļas : gliemenes, mīdijas
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:
Birku mākonis
alus
arbūzs
aukstā zupa
brokastis
bērns gatavo
bērnu uzturs
cīsiņi
detokss
diēta
gaļas bumbiņas
gpu Nākotne
grilam
grila skola
Grills
ieteikumi grilētājiem
kafija
karstais ziemas dzēriens
Kok
kokteilis
kur paēst
kā izvēlēties vīnu
kā pagatavot
laboratorija
Lauretana
Maize
majonēze
marienbāde
mellenes
minerālūdens lauretana
noo cepeškungs
Nūdeles
picērija
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
saldējums
smūtijs
Sula
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs uzturs
video recepte
vīns
šokolāde
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.