Pasta ar siera-spinātu mērci
Sastāvdaļas
- 200g "Siera gabaliņš" ar sēkliņām
- 200g spināti
- 100g pasta
- 100g krējums
- 1/2 sīpols
- 1/2 citrons
- 2 ķiploka daiviņas
- sāls, pipari
Spināti ir vitamīnu bumba!
Tie satur - B2, B6, E, K, PP, P, A un C vitamīnus.
Apēdot 50 g svaigu spinātu, mēs organismam dodam vai pusi no C vitamīna daudzuma, kas mums ikdienā nepieciešams.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Pastu novārīt sālsūdenī atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni noliet atstājot mazliet mērcei.
2
Sīpolus un ķiplokus smalki sakapāt. Mērces katlā uzkarsēt eļļu un apcept sīpolus un ķiplokus. Pievienot krējumu, 1/2 gl ūdens un sautēt apm. 5 min. Pievienot sarīvētu sieru, atstājot mazliet dekorēšanai un rīvētu citrona miziņu. Visu laiku maisot karsēt, kamēr siers izkūst. Pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Pašās beigās pievienot spinātus, apmaisīt.
3
Mērcei pievienot makaronus, apmaisīt un pasniegt pārkaisot ar rīvētu sieru un rīvētu citrona miziņu.