Sākotnēji čauders tika vārīts tikai no zivīm un dažādām jūras veltēm, bet ar laiku par čauderu sāka saukt jebkādu biezu zupu ar miltiem un pienu.
Pelēko zirņu čauders
-
- Gatavošana
- minūtes
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (0 /5)
- (0 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 400g pelēkie zirņi
- 800g kūpinātas ribiņas
- 1 liels sīpols
- 3 ķiploku daiviņas
- 300g kūpināts siers
- 3-4 ēd.k. milti
- 1 ēd.k. sviests
- 2 gl. piens
- čili pipari pēc garšas
- karijs
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Pelēkos zirņus iemērkt uz nakti un nākamajā dienā izvārīt ar kūpinātām ribiņām. Buljonu nost neliet.
- Sīpolu smalki sagriezt un apcept pannā ar smalki sakapātām ķiploku daiviņām. Pievienot zirņiem katlā, pārkaisīt ar sāli un pipariem, sarkaniem čili pipariem un kariju un vārīt visu kopā 20-30 min.
- Kūpinātu sieru sarīvēt un sajaukt kopā ar miltiem. Katlā ar zirņiem pielikt sviestu un pieliet pienu. Pievienot arī siera maisījumu un vārīt tik ilgi, kamēr siers ir pilnībā izkusis.
- Pasniedz ar lakto mērci, kas ir sajaukts kopā ar zaļumiem un ķiplokiem.
- Porcijas : 4-6
- Receptes kategorija : Pupas & graudi, Zupas
- Sastāvdaļas : kūpināta gaļa, pelēkie zirņi
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:
- Nejaušas
- Jaunākās
- Populārākās

Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
burgeri
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
dzeramais ūdens
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
Grills
ieteikumi grilētājiem
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
Lauretana
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
motelis
pica
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
Ķekava
šokolāde
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.