Pieneņu dziednieciskās īpašības novērtēja jau senie grieķi. Šis augs plaši tika lietots medicīnā arī arābu valstīs. Šī recepte lieti noder kaulu deformāciju gadījumos un pie sāļu nogulsnēm organismā, piemēram, ik dienas divus gadu laikā lietojot pieneņu medu, varot tikt vaļā pat no osteohondrozes!
Pieneņu medus
-
- Gatavošana
- minūtes
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (5 /5)
- (1 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- pienenes
- cukurs ievārījumam
- svaigi spiesta 2 citronu sula
- rīvēta citrona miziņa no 2 citroniem
Pagatavošana
- Ziedus priekš medus jāvāc no rīta puses, līdz kādiem 11-12. Ziedus jāvāc bez kātiem, tikai pašus ziediņus. Un vislabak der tie ziedi, kuri vēl nav pilnībā atvērušies - tad tajos saglabajās vairāk ziedputekšņu, kas arī ir galvenā vērtība.
- No ziediņiem atdala tikai dzeltenās ziedlapiņas. Zaļās daļas ir rūgtas, tapēc no tām atsakāmies. Atdalītas ziedlapiņas pārlej ar verdošu ūdeni, lai pilnībā ir noklātas visas ziedlapiņas un astāj uz 2-3 stundām.
- Šķidrumu nolej un pārlej katlā tikai tīru šķidrumu. Pievieno cukuru ievērojot instrukciju uz iepakojuma un vāra apmēram 45-50 minūtes. Pievieno citrona miziņu un sulu un vāra vēl 10-15 minūtes.
- Medu saliek tīrās sausās burciņās un glabā vēsā vietā.
- Receptes kategorija : Ievārījumi, Konservēšana
- Sastāvdaļas : ziedi
Novērtē šo recepti
-
1 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
-
Vidējais vērtējums
-
- (5 / 5)
2 komentāri pie Pieneņu medus
Komentēt Spied šeit, lai atceltu atbildi.
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:

Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
burgeri
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
dzeramais ūdens
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
ieteikumi grilētājiem
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
konditoreja
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
Lauretana
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
motelis
pica
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
Ķekava
šokolāde
Pēdējie komentāri
- Girts iekš “Mapuche” - vai tiešām uzslavas vērts?!
- Inga iekš “Vanaga Ligzda” Baltezerā
- Inta iekš Mārrutki. Kura ražotāja mārrutkus izvēlēties?!
a kur ir devas ,cik daudz vajag,?
Sveiki, Gita!
Uz cukura paciņas obligāti ir rakstīts, cik lielam šķidruma daudzumam tas ir paredzēts.
Lai būtu vieglāk orientēties, devas aptuveni sekojošas:
Uz 200gr. ziedlapiņu 1litrs ūdens un 2 citroni. Cukuru aprēķiniet. Sterilizēt nevajag, jo konservants šajā gadījumā ir cukurs.
Lai izdodas!