Piparkūku pagatavošanas recepte

Ziemassvētku naktī, kad gani klajā laukā ieraudzījuši zvaigzni, viņi steigšus devās uz Betlēmi. Aiz prieka par Jēzus bērniņu viņi aizmirsuši savus mīklas plāceņus zemes krāsnī. Tikai atpakaļceļā gani par tiem atcerējās. Pēc viņu domām, plāceņiem jau bija jābūt pilnīgi sadegušiem. Bet, kad gani rītausmā atvēra krāsni, smaržojis itin jauki. Pārogļojušās maizes vietā viņi atrada tumšu cepumu. Izsalkušie gani lauzuši tos gabalos un cienājuši ar to arī draugus un radus. Piemiņai par to saglabājies paradums Ziemassvētku naktī cept mazas, plakanas un jaukas kūkas - piparkūkas. Šie cepumi nes laimi visiem, kurus jūs ar tiem cienāsiet!

 

Šo piparkūku pagatavošanas recepti piedāvā konditore Agnese (Canamelle.lv)

Daži noderīgi ieteikumi no Agneses.

  • Lai piparkūkas būtu trauslākas un kraukšķīgākas, Agnese rekomendē mīklu ietīt pārtikas plēvē un kādu nedēļu nogatavināt to ledusskapī.
  • Garšvielu daudzumu katrs izvēlas pēc savas gaumes, taču ielāgojiet - jo svaigākas garšvielas, jo spēcīgāka ir to smarža un garša, līdz ar to tās jāpievieno mīklai mazāk.
  • Ieteikums vegāniem - gatavojot piparkūku mīklu, sviestu aizvieto ar tādu pašu daudzumu augu eļļas.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Receptes vērtējums

  • (4.8 /5)
  • (2 novērtējuši)

Pieslēdzies ar kādu no sociālajiem tīkliem un izveido savu recepšu izlasi!



Par autoru

bonappetit.lv

Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.

Tevi varētu interesēt arī: