Pita ar ķiršiem, jeb pīrāgs - Bulgāru šarlotes variants. Nav nevienas Bulgāru saimnieces,
kuras cepeškrāsnī šī pita neparādās vismaz
pāris reižu mēnesī. Un katrai saldētavā atrodas
ķirši, lai šo pitu var gatavot arī tad, kad
ķiršu sezona beigusies. Patiesi gards ēdiens!
Pita ar ķiršiem
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (0 /5)
- (0 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 3 olas
- 100g milti
- 1 g cepampulveris
- 50 g olīveļļa
- 200 g cukurs
- 1 citrona miza
- 40 ml (3 ēd.k.) gāzēts ūdens
- 1 paciņa vaniļas cukurs
- 1 tējk. rums
- Pildījumam:
- 350 g ķirši
- 200 g cukurs
- 3 g kukurūzas ciete
- 15 ml baltvīns
- sauja rīvmaizes
- 1 tējk. citrona sula
Pagatavošana
- Gatavojam mīklu. Atdalīt olu dzeltenumus no baltuma. Baltumus uzputot ar mikseri tik ilgi, līdz apjoms pieaug 2,5 reizes. Uzputotajai baltumu masai pievienot pusi no cukura un turpināt putot vēl ~ 20 minūtes, līdz cukurs ir pilnībā izšķīdis. Atsevišķi uzputot dzeltenumus, pievienot atlikušo cukuru, 15-20 minūtes līdz dzeltenumu masa kļūst pilnīgi balta. Tad akurāti ar lāpstiņu savienot dzeltenumu un baltumu uzputotās masas. Lēnām masā ar mazu strūkliņu pievienot olīveļļu un rumu, vaniļas cukuru un sarīvētas citrona miziņas. Tad pievienot izsijātus miltus. Pievienot cepampulveri un gāzētu ūdeni. Visu kārtīgi samaisīt.
- Gatavojam pildījumu. Ķiršus pārbērt ar cukuru, pievienot citrona sulu un atstāt tos uz 20 - 30 minūtēm. Ķiršus katliņā novietot uz mērenas uguns un maisīt līdz brīdim, kad cukurs pilnībā izšķīdis. Sīrupam pievienot kartupeļu cieti, kas atšķaidīta aukstā ūdenī. Noņemt sīrupu no uguns, pēc 2 minūtēm pievienot ķiršus, baltvīnu un visu atdzesēt.
- Apaļu cepamformu izklāt ar cepampapīru, izbērt tajā rīvmaizi. Ieklāt mīklu un pa virsu izlikt ķiršus. Ievietot pīrāgu iepriekš līdz 220 gradiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cept 15 minūtes, tad samazināt temperatūru līdz 190 grādiem un turpināt cept vēl 10 - 15 minūtes.
- Var pasniegt gan karstu, gan aukstu.
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:

Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
burgeri
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
Grills
grilētāju brālība
ieteikumi grilētājiem
ingvers
kafija
Kok
kokteilis
krodziņš
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
motelis
pareizs uzturs
pica
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
šokolāde
Pēdējie komentāri
- Natalja iekš Aknu pastēte “Melnais Barons”
- Saulkrastiete iekš “Vēja Rags” kur tevi negaida un, tomēr, vairāk “Salt Water”…
- Sandija iekš Ābolu-dzērveņu medalus kokteilis
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.