Risoto ar sēnēm un sieru
Sastāvdaļas
- 1 gl rīsi
- 150g svaigas sēnes
- 1 šalotes sīpols
- 1/2l vistas buljons
- 120g siers ar zaļumiem
- 50g Parmezāns
- 2 ēd.k. olīveļļa
Tie kuri dod priekšroku itāļu virtuves ēdieniem, zin ka risoto pagatavošana tiek pieskaitīta pie sarežģītu ēdienu kategorijas. Tomēr ne šī receptes versija. Ātri, vienkārši un ļoti garšīgi. Pamēģiniet!
Pagatavošana 2 porcijas
1
Sīpolu smalki sagriezt. Sēnes sagriezt šķēlītēs.
2
Pannā uzkarsēt eļļu un apcept tajā sīpolus. Pievienot sēnes un rīsus un cept vēl 5-6 min. Pieliet buljonu un sautēt, kamēr šķidrums iztvaiko. Turpināt sautēt ik pa brīdim pielejot ūdeni, kamēr rīsi gatavi. Pašās beigās iemaisīt Philadelphia sieru un Parmezānu. Izslēgt uguni.
3
Pasniedz uzreiz, dekorējot ar zaļumiem un rīvētu sieru.