Risoto ar bietēm
Sastāvdaļas
- 1 gl. apaļgraudu rīsu
- 3 gl. vistas buljona
- 1 sīpols
- 50g siera
- 1 biete
- 2 ēd.k. eļļas
- sāls, svaigi malti pipari
Risoto - itāļu valodā nozīmē "mazais rīs", īpaši populārs Itālijas ziemeļos. Šoreiz šo ēdienu piedāvājam ar bietēm. Nobaudiet!
Pagatavošana 2 porcijas
1
Katliņā ar biezu dibenu uzkarsēt eļļu un apcet tajā smalki sakapātus sipolus. Pievienot rīsus, apmaisīt un zept vēl 2-3 minūtes. Pieliet 1 glāzi buljona un sautēt, kamēr viss buljons iztavaikos. Pakāpeniski pievienojot buljonu, sautēt, kamēr rīsi ir mīksti.
2
Pievienot sieru, sāli un piparus, visu sajaukt. Pasniegt pārkaisot ar bietēm, sagrieztām plānās šķēlītēs.