Astūrijas fabada - tradicionāla Spānijas
kņazistes pupiņu un desu biezzupa.
Ļoti sātīga un garda.
Pupiņu fabada
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (0 /5)
- (0 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 400 g pupiņas (iemērkt ūdenī uz 8 stundām)
- 300 g kūpināta cūkgaļas krūtiņa
- 750 g kūpinātas jēra ribas
- 200 g salami desa
- 200 g mednieku desiņas
- 200 g asinsdesa
- 3 ķiploka daiviņas
- 1 lauru lapa
- 1/2 piparu graudiņi
- sāls un svaigi malti pipari
Pagatavošana
- Cūkgaļas krūtiņu un jēra ribiņas ielikt lielā katlā un pārliet ar ūdeni, lai nosegtu tās pilnībā. Uz vidējas uguns uzvārīt. Izņemt krūtiņu un ribiņas, karstā ūdenī noskalot no putām. Uzvārīto ūdeni noliet. Pupiņas nokāst un ielikt katlā.
- Pie pupiņām ielikt krūtiņu un ribiņas. Pieliet 2,5 litri ūdens un uz vidējas uguns uzvārīt. Ar putu karoti nosmelt putas. Samazināt uguni līdz minimumam. Pievienot lauru lapu un piparu graudiņus. Daļēji nosegt katlu ar vāku un vārīt 2 stundas. Nemaisīt, lai pupiņas neizšķīst. Sāli nebērt. Noņemt katlu no uguns un uzmanīgi izņemt krūtiņu un ribiņas. Atdalīt gaļu no ribiņām. Nogriezt ādu no krūtiņas un gaļu sagriezt mazos gabaliņos.
- Asins desu, salami un mednieku desiņas sagriezt ripiņās. Ķiploka daiviņas sakapāt ne pārāk smalki. Uzkarsētā eļļā apcept ķiplokus līdz tie kļūst zeltaini-brūni 1-2 minūtes. Ar šūmkaroti pārlikt apceptos ķiplokus pie pupiņām. Tajā pat eļļā apcept desas līdz tās kļūst zeltaini brūnas. Gaļu un desas pievienot katlā pie pupiņām. Piebērt sāli un piparus. Ļaut lai uzvārās un vārīt vēl 3-4 minūtes. Izslēgt uguni.
- Fabadu pasniedz karstu!
- Porcijas : 4-6
- Receptes kategorija : Pupas & graudi, Zupas
- Sastāvdaļas : asins desa, kūpināta desa, kūpināta gaļa, pupiņas
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:

Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
dzeramais ūdens
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
ieteikumi grilētājiem
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
konditoreja
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
Lauretana
Maize
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
motelis
pica
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
Ķekava
šokolāde
Pēdējie komentāri
- Inta iekš Mārrutki. Kura ražotāja mārrutkus izvēlēties?!
- LIGY iekš “Sierštelles” siers ar piedevām
- taisniba iekš PVD pārbaudīs svaigu augļu un dārzeņu tirgotājus
Novērtē šo recepti
0 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.