Šī biezzupa kā reiz noderēs drēgnajos rudens vakaros vai pēc saulainas pastaigas rudens pusdienlaikā. Pikantāku ēdienu cienītāji var pievienot adžiku vai čili pastu. Starp citu, asie pipari ne tikai paaugstina ķermeņa temperatūru, bet arī mazina izsalkuma sajūtu. Labu apetīti!
Sātīga biezzupa ar malto gaļu un turku zirņiem
-
- Gatavošana
- minūtes
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (5 /5)
- (1 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 500g liellopa maltā gaļa
- 400g konservēti turku zirņi
- 400g konservēti tomāti
- 100g spināti
- 2 gl. dārzeņu vai liellopa buljons
- 2 burkāni
- 2 selerijas kāti
- 1 sīpols
- 4 ķiploka daiviņas
- 1 ēd.k. ar kaudzi kaltētas garšvielas
- 1 ēd.k. eļļa
- sāls, pipari
Pagatavošana
- Burkānus un selerijas kātus sagriež kubiņos. Sīpolu sagriež smalkos kubiņos. 2 ķiploka daiviņas smalki sakapā.
- Malto gaļu sajauc ar garšvielām un 2 sasmalcinātām ķiploka daiviņām, pēc garšas pievieno sāli. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu, No maltās gaļas ar karoti noknieb nelielus gabaliņus un uzreiz liek katlā, apcep. Gaļu izņem no katla un pārliek uz šķīvīša.
- Tajos pašos taukos apcep sīpolus, selerijas un burkānus. Pievieno 2 glāzes ūdens, vāra līdz burkāni ir mīksti. Tad pievieno buljonu, sasmalcinātus konservētus tomātus, ķiplokus, gaļu, turku zirņus, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Vāra 10 min. pašās beigās iemaisa spinātus.
- Pasniedz uzreiz. Ja vēlas pikantāku, tad klāt var pasniegt adžiku vai čili pastu.
- Porcijas : 4
- Ēdienreize : Pusdienas, Vakariņas
- Receptes kategorija : Zupas
- Sastāvdaļas : liellopa gaļa, maltā gaļa, spināti, turku zirņi
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:

Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
burgeri
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
Grills
grilētāju brālība
ieteikumi grilētājiem
ingvers
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
krodziņš
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
motelis
pica
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
šokolāde
Pēdējie komentāri
- Natalja iekš Aknu pastēte “Melnais Barons”
- Saulkrastiete iekš “Vēja Rags” kur tevi negaida un, tomēr, vairāk “Salt Water”…
- Sandija iekš Ābolu-dzērveņu medalus kokteilis
Novērtē šo recepti
1 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.