Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laša pastēte ar olu

Sastāvdaļas
  • 300g laša fileja ar ādu
  • 100g kausēts siers
  • 4 olas
  • 1 ēd.k. sojas mērce
  • 1 ēd.k. kļavu sīrups
  • 1 ēd.k. rīsu etiķis
  • 1 ēd.k. citronu sula
  • sāls, pipari
Lasis ir viena no uzturvielām bagātākajām zivīm. Turklāt, jau sen ir zināms, ka zivju lietošana uzturā samazina sirds saslimšanu izraisītas pēkšņas nāves risku. Tāpēc piedāvājam vēl vienu šīs gardās zivs pagatavošanas veidu!

Pagatavošana

1
Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 180 grādem. Bļodiņā sajaukt sojas mērci, kļavu sīrupu un rīsu etiķi. Laša fileju liek uz cepešpannas ar ādu uz leju un pārlej ar pagatavoto marinādi. Cep līdz lasis ir gatavs, apm. 15 - 20 min. Noņem ādu un pelēko laša daļu, pārējo saspaida ar dakšu.
2
Olas vārīt 5 min. pēc tam, kad ūdens jau vārās. Vārītas olas pārliet ar aukstu ūdeni, sasist čaumalas un uz 2 minūtēm atstāt atdzist. Olas nolobīt un ar dakšu saspaidīt.
3
Olas un lasi sajaukt bļodā, pievienot kausētu sieru, citrona sulu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Samaisīt un ievietot ledusskapī uz nakti.
4
Pasniedz ar svaigu maizi vai krispiem.

Pievienot komentāru

Uzkodas