Ir kāds sens ticējums, lai tiktu pie naudas,tad ziemassvētku vakarā melns kaķis trīs reizes jānes ap baznīcu. Taču šodien uz visiem tos melnos kaķus neatrast. Tāpēc, vadīsimies pēc cita ticējuma - Lai naudas netrūktu, Ziemassvētku vakarā jāēd daudz zirņu. Tad gatavosim zirņu pikas un būsim ēduši un turīgi!
Zirņu pikas ar kaņepēm
-
- Gatavošana
- minūtes
- Sarežģītība Viegli
Receptes vērtējums
- (5 /5)
- (1 novērtējuši)
- Recepte
- Kā gatavot
- Novērtēt & Komentēt Teksta lielums
Sastāvdaļas
- 400g vārīti pelēkie zirņi
- 200g vārīti kartupeļi
- 200g kūpināta gaļa
- 2 sīpoli
- 50g kaņepju staks (vai sasmalcinātas apceptas kaņepes)
- 2 ķiploka daiviņas
- eļļa
- sāls, pipari
Pagatavošana
- Sīpolu, ķiploku un gaļu sagriež smalkāk. Pannā uzkarsē eļļu un apcep.
- Pelēkos zirņus, kartupeļus un apceptus sīpolus ar gaļu sasmalcina - ar blenderi vai gaļas maļamo mašīnu. Šai masai pievieno kaņepju staku, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Izveido bumbiņas valrieksta lielumā.
- Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī. Pasniedz ar kefīru vai alu.
- Porcijas : 36gb.
- Receptes kategorija : Partneris - Dimdiņi, Pupas & graudi
- Sastāvdaļas : Adventes kalendārs, iz senām pavārgrāmatām, kaņepes, kūpināta gaļa, mūsu mantojums, pelēkie zirņi, svētku galdam
Par autoru
bonappetit.lv
Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.
Lasīt vairāk par šo autoru...Tevi varētu interesēt arī:
- Nejaušas
- Jaunākās
- Populārākās
Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
burgeri
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
dzeramais ūdens
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
Grills
ieteikumi grilētājiem
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
Lauretana
majonēze
milda
minerālūdens lauretana
motelis
pica
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
spilva
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
Ķekava
šokolāde
Pēdējie komentāri
- Girts iekš “Mapuche” - vai tiešām uzslavas vērts?!
- Inga iekš “Vanaga Ligzda” Baltezerā
- Inta iekš Mārrutki. Kura ražotāja mārrutkus izvēlēties?!
Novērtē šo recepti
1 cilvēki ir novērtējuši šo recepti
Vidējais vērtējums
Pagaidām nav komentāru.