Forele ar krējumu un ingveru
Sastāvdaļas
- 2 foreles (apm. 300g katra)
- 4 ēd.k. krējums
- ingvera sakne
- sāls
Ja jums nav pieejama forele, šādi var pagatavot jebkuru zivi. Ingvera sakne sniedz zivij nedaudz pikantu toni, bet krējums padara ēdienu maigu. Dažādu garšu un izjūtu rotaļa.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Foreli izķidāt, notīrīt zvīņas un ierīvēt ar sāli no ārpuses un iekšpuses.
Ingvera sakni notīrīt un sagriezt šķēlītēs. Ingveru sapildīt zivs vēderā.
2
Zivis apsmērēt ar krējumu, ietīt cepamā papīrā vai folijā un cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos apm. 20 min. Tad pavērt papīru vaļā un cept krāsnī vēl 10 min.