Pikšas filejas pirkstiņi karijā
Sastāvdaļas
- 2 pikšas filejas
- 1 liela ola
- 200g polentas (kukurūzas miltu)
- 1 ēd.k. karija pulvera
- 2 ēd.k. olīveļļas
- 150ml skābā krējuma
- 1 ēd.k. sinepes
- 1 ēd.k. svaigi spiestas citrona sulas
- 1 ēd.k. rīvēta cietā siera
- sāls, pipari pēc garšas
Pikša ir augstvērtīga un garda baltās gaļas zivs, ko var pagatavot ļoti dažādi – kotletēs, cep krāsnī vai uz panējumā uz pannas.
Pagatavošana
1
Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 170 grādiem. Cepešpannu izklāt ar divām follija loksnēm. Sajaukt polentu ar kariju un eļļu. Olu sakult atsevišķā blodiņā. Pikšas fileju sagriezt mazākos gabaliņos.
2
Filejas gabaliņus apviļāt olā, pēc tam kukurūzas miltos (piespiežot, lai milti kārtīgi pielīp pie zivs) un liek uz cepešpannas. Cept cepeškrāsnī apm. 10 - 12 min., līdz pirkstiņi ir zeltaini-brūni.
3
Mērcei atsevišķā blodiņā sajaukt krējumu, citrona sulu un sinepes, sieru, pievienot pēc garšas sāli un piparus.
4
Zivju filejas pirkstiņus pasniedz ar krējuma mērci.