Zivs zaļā karija mērcē
Sastāvdaļas
- 700g pikšas fileja
- 1 gl. vistas buljons
- 1 bundžiņa kokosa piens (380g)
- 3 ēd.k. Terijaki merce
- 1 laima miziņa (sarīvēta)
- 3 ēd.k. svagi spiestas laima sula
- 1 ēd.k. zaļā karija pasta
- 1 ēd.k. svaigs sasmalcināts ingvers
- 1 ķiploka daiviņa
- 1/2gl. sakapātas korinadrs
- 1/4 gl. sakapāts baziliks
- 2 ēd.k. sakapātas piparmētras
Pie ši ēdiena iesakām pasniegt vieglu pussauso
baltvīnu. Vieglais baltvīns lieliski harmonizē
ar kokospiena konsistenci, bet tā skābums
neitralizē piena treknumu. Asos piparus karija
masā izlīdzina vīna pikantums un tik tikko
sajūtams saldums.
Pagatavošana
1
Zivs fileju sagriež apm. 4 cm lielos gabalos.
Katliņā ielej kokospienu, buljonu, Terijaki
mērci, pievieno laima miziņu un sulu, karija
pastu, ingveru un ķiploku. Uz vidēji lielas
uguns uzvāra kokospiena maisījumu, noņem
katliņam vāku un turpina vārīt uz lēnas uguns
vēl min. 10, lai visas garšas sajaucās. Pēc tam
katliņā ieliek zivi un uz lēnas uguns turpina
sutināt vēl 4-5 min. Pievieno koriandru,
baziliku un piparmētras. Pievieno kariju un pieber sāli pēc garšas.
2
Pasniedz ar vārītiem rīsiem.