Ceptas reņģītes mīklā
Sastāvdaļas
- 600 g reņģes
- 200 g milti
- 200 ml alus
- 2 olas
- olīveļļa
- sāls un svaigi malti pipari
Ceptas un marinētas reņģes jau zinām. Šoreiz tās cepam mīklā.
Pagatavošana
1
Olu baltumus atdalīt no dzeltenumiem.
Dzeltunumus sajaukt ar miltiem, pievienot sāli
un piparus.
Pamazam pieliet alu, visu sajaukt līdz
viendabīgai masai.
Pievienot sinepes. Olu baltumus uzputot
atsevišķi stingrās putās un uzmanīgi iecilāt
jau gatavā mīklā.
2
Iztīrītas reņģes iemērkt mīklā un cept 4-5 min
eļļā.
Izlikt uz papīra dvielīša lai notek liekie
tauki.
Pasniedz ar sinepju mērci.