Zivs “trakajā ūdenī”

Šī ir vienkārša zivs pagatavošanas recepte veiglā tomātu mērcē. Šīs receptes dzimtene, visdrīzāk, ir dienvidu Itālija, Neapole, jo ir ļoti tipiska šim apvidum. Receptes dīvainais nosaukums tomēr prasa skaidrojumu. XIX. gadsimtā sāli aplika ar ļoti lieliem nodokļiem un parastajiem ļaudīm šī garšviela nebija pa kabatai. Protestējot pret nesamērīgi augstajiem nodokļiem (tai skaitā arī uz sāli), dienvidnieki (viņi arī bija visnabadzīgākie Itālijas iedzīvotāji) sāka gatavot zivi ar mēŗci, kuras pagatavošanai izmantoja jūras ūdeni, šādā veidā kompensējot sāls trūkumu pārtikā. Tieši šī iemesla dēļ kopš tiem laikiem šis ēdiens šādi saucās.

Receptes vērtējums

  • (0 /5)
  • (0 novērtējuši)

Pieslēdzies ar kādu no sociālajiem tīkliem un izveido savu recepšu izlasi!



Par autoru

bonappetit.lv

Receptes, turklāt pārbaudītas receptes. Tās papidinam katru dienu. Ēdienu un dzērienu receptes, padomi un ieteikumi, noderīgi raksti un aktuāla informācija.

Tevi varētu interesēt arī: