Receptes svētku galdam

Mēs dzīvojam valstī, kura atrodas krustcelēs starp austrumiem un rietumiem, ziemeļiem un dienvidiem. Līdz ar to mūsu tautas virtuvē sastopamas dažādu tautu virtuvju tradīcijas. Ja jums dažos vārdos būtu jāatbild uz jautājumu: bez kāda ēdiena nav iedomājama mūsdienu latviešu virtuve - kāda būtu atbilde?
Mūsdienās vairāk uzmanības pievēršam ēdiena kvalitātei, garšai un pagatavošanas niansēm. Sen pagājuši tie laiki, kad latviešu virtuvi varēja raksturot kā tikai ar visu mizu vārītiem kartupeļiem, pelēkajiem zirņiem, ceptu vai sutinātu cūkgaļu un rupjmaizi ar speķi.

Šodien katra saimniece mēģinājusi vārīt dažādas pastas, gatavojusi jūras veltes, visdažādākos saldos ēdienus un uzkodas. Mūsdienu virtuvē savu artavu ienesuši gan poļi, gan vācieši, ieviešot tajā rietumu kultūras standartus. Arī kaukāzieši, kuru klasiskais gaļas ēdiens šašliks mūsu laikos ir kļuvis par neatņemamu sastāvdaļu ik katros svētkos brīvā dabā. Kā nu bez itāļiem! Picas, olīvas un dažādi pesto nav nekāds jaunums mūsu saimniecēm.
Vinegrets, pelmeņi un soļanka mūsu virtuvēs kļuvuši iecienīti, pateicoties lielā austrumu kaimiņa - Krievijas klātbūtnei. Lazanjas, burgeri un suši… tā varētu turpināt vēl un vēl. Taču, vai tas ir slikti? Tas ir lieliski!
Ēdienu dažādības un garšu nianšu meklējumos darbošanās virtuvē kļūst par aizraujošu ceļojumu.

Mūsu recepšu portāla Bon Appetit.lv kolektīvs četrus gadus centās piedāvāt interesantas garšas un neikdienišķus ēdienu pagatavošanas veidus. Visā tajā dalījāmies arī ar jums. Recepšu portāla Bon Appetit.lv galvenais darbības princips - publicēt TIKAI
pārbaudītas receptes
. Pirmajos mūsu darbības mēnešos mūsu aktivitātēm sekoja daži desmiti cilvēku, šobrīd tie ir vairāki desmiti tūkstoši gardēžu!

Līdz ar to, vēlamies vēlreiz pateikties par to, ka esat kopā ar mums, arī šogad esam pacentušies, lai starp vairākiem tūkstošiem pie mums publicēto recepšu, katrs atrastu ko īpašu sev un iepriecinātu savus tuvos un mīļos, ceļot svētku galdā neikdienišķi gardus ēdienus.

Receptes svētku galdam

Pavisam drīz dienas gaismu ieraudzīs arī portāla jaunā versija, kurā būs daudz jaunu iespēju un, protams, aizvien vairāk interesantu, vienkārši pagatavojamu un, galvenais, pārbaudītu recepšu!

Novēlam visiem priecīgus Ziemassvētkus un
neaizmirstamām garšām bagātu jauno 2015. gadu!

Pagaidām nav komentāru.

Komentēt