Mārrutku uzlējums (Hrenovuha)
Mārrutki ir garšaugs, kura saknes ir visgaršīgākās no septembra līdz aprīlim. Tuvojoties ziemas aukstajam laikam, piedāvājam pārbaudītu mārrutku uzlējuma recepti. Pārmērīga alkohola lietošana IR kaitīga Jūsu veselībai!
Zemeņu liķieris
Zemeņu sezona ir klāt! Mēs piedāvājam pagatavot ziemai ne tikai desertus un zaptes, bet arī mājas liķieri. Tas sasildīs rudenīgajos lietainos vakaros un ziemā atgādinās par saulaino vasaru! Noteikti izmēģiniet!
Alus kokteilis “Ginger fizz”
Nedēļas nogalē drīkst sevi palutināt ar kādu garšīgu un vieglu kokteili, šoreiz ar alu.
Alus kokteilis “Garais gads”
Esiet alus cienītājs un vēlaties izbaudīt vēl nebijušas sajūtas un lielisku garšu apkopojumu? Izmēģiniet šo recepti un padalaties ar to ar draugiem.
Alus kokteilis “Saulainās brīvdienas”
Ja vēlaties izjust liego vaniļas pieskārienu, atsvaidzinošo apelsīnu noti un gaišā alus rotaļību - šis alus kokteilis ir jums! PĀRMĒRĪGA ALKOHOLA LIETOŠANA VAR KAITĒT JŪSU VESELĪBAI. ALKOHOLISKO DZĒRIENU PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS...
Alus kokteilis “Margaritas stāsts”
Šis alus kokteilis iederēsies uz galda jebkura mēroga svinībās. Turklāt, tas noteikti garšos dāmām. PĀRMĒRĪGA ALKOHOLA LIETOŠANA VAR KAITĒT JŪSU VESELĪBAI. ALKOHOLISKO DZĒRIENU PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR...
Alus kokteilis “Melnais bruņinieks”
Nosaukums atgādina eposu “Lāčplēsis” ?! Nē, šoreiz nekāda sakara. Šis bruņinieks slēpjas alus kokteiļa glāzē. Vēlies to izaicināt uz cīņu?! PĀRMĒRĪGA ALKOHOLA LIETOŠANA VAR KAITĒT JŪSU VESELĪBAI. ALKOHOLISKO DZĒRIENU PĀRDOŠANA,...
Alus kokteilis “Melnā Betija”
Skaisti, garšīgi un eleganti. Lai izdevušies svētki! PĀRMĒRĪGA ALKOHOLA LIETOŠANA VAR KAITĒT JŪSU VESELĪBAI. ALKOHOLISKO DZĒRIENU PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA.
Alus kokteilis - deserts “Melnais samts”
Šis alus kokteilis-deserts iederēsies jebkura mēroga svinībās, tā auksti dzirkstošā garša sniedz patiešām neaizmirstamas emocijas. Izmēģiniet šo recepti arī jūs. PĀRMĒRĪGA ALKOHOLA LIETOŠANA VAR KAITĒT JŪSU VESELĪBAI. ALKOHOLISKO DZĒRIENU PĀRDOŠANA,...
Alus kokteilis “Sprizz”
Šo alus kokteili viennozīmīgi novērtēs dāmas, kas meklē īpašas garšas un dzirkstošas emocijas. PĀRMĒRĪGA ALKOHOLA LIETOŠANA VAR KAITĒT JŪSU VESELĪBAI. ALKOHOLISKO DZĒRIENU PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA.
Siltais alus kokteilis ar āboliem «Wassail»
Viens no populārakajiem alus kokteiļiem jau no 18. gadsimta - «Wassail» Ziemassvētku alus punšs ar ceptiem āboliem. To gatavoja no apdzedzinātiem āboliem, uzsildīta eila un pievienoja garšvielas. Nešaubieties, izmēģiniet šo...
SiItais ziemas alus kokteilis ar citronu un apelsīnu
Vēl Paracels, kurš dzīvoja XV—XVI gadsimtā, ārstēja slimības ar siltu alu, ticot, ka cilvēka organismā tas pārvēršas par asinīm. Daudzi cilvēki mūsdienās uzskata, ka mērens alus patēriņš palīdz cīnīties ar...
Siltais alus dzēriens “Baltais”
Ja vasarā glāze auksta alus ir ierasta lietu kārtība, tad ziemas periodā par to kaut-kā nedomājās. Taču velti: silts alus (pareizi pagatavots) var būt pat ļoti gards dzēriens. Pirmsākumos to...
Alus kokteilis “Upeņu saldais”
Šo kokteili var pasniegt ne tikai dāmām, bet arī kungiem, kuri ciena klasiskas vērtības. Kokteiļa sastāvdaļas papildina viena otru un piešķir kokteilim neatkārtojamu garšas buķeti. PĀRMĒRĪGA ALKOHOLA LIETOŠANA VAR KAITĒT...
Alus kokteilis “Dāmu”
Dāmas, arī ja neesiet alus cienītājas, nogaršojiet šo alus kokteili. Tas sniedz neatkārtojamu garšu buķeti. PĀRMĒRĪGA ALKOHOLA LIETOŠANA VAR KAITĒT JŪSU VESELĪBAI. ALKOHOLISKO DZĒRIENU PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM...
Alus kokteilis “Tabors”
Šis alus kokteilis priecēs piedzīvojumu meklētājus. Nosaukums jau sniedz priekšstatu par šī kokteiļa īpašībām. Tumšs, noslēpumains un jautrs kā čigānu tabors. Laidies trakulīgos piedzīvojumos! PĀRMĒRĪGA ALKOHOLA LIETOŠANA VAR KAITĒT JŪSU...
Alus kokteilis “Mičelada”
Alus kokteiļi ne tikai atsvaidzina, bet arī atvieglo pašsajūtu cīņā ar paģirām. Turklāt, pēc šī kokteiļa lietošanas nekādas alus smaržas… PĀRMĒRĪGA ALKOHOLA LIETOŠANA VAR KAITĒT JŪSU VESELĪBAI. ALKOHOLISKO DZĒRIENU PĀRDOŠANA,...
Alus kokteilis “Radlers”
Šāda veida kokteiļi ļoti populāri Vācijā. Šis kokteilis īpaši priecēs klasisku garšu piekritējus - dizrkstoši, viegli un saprotami.
Alus Kokteilis “Dinaburgas Lēdija”
Esam jau minējuši, kvalitatīvs alus ir izmantojams dažādu interesantu kokteiļu pagatavošanā. Šoreiz piedāvājam kokteili, kurš īpaši priecēs daiļā dzimuma pārstāves, jo grenadīna sīrups piešķir alus kokteilim patīkamu garšu un smaržu.
Alus kokteilis “Trakais ķirsis”
Šodien pasaulē sastopamas ap 20 000 dažādu alus šķirņu. Un tās protams viena no otras atšķiras. Mūsu recepšu portāls rekomendē kokteiļu pagatavošanā izmantot “Latgales alus” gaišo alu. Dzēriens izdosies lielisks!
Alus kokteilis “Tropiskais”
Vēlaties nobaudīt ko patiesi atsvaidzinošu un eksotisku? Šī kokteiļa sastāvdaļas liks jums aizmirst ikdienas rūpes un steigu. Izbaudiet tropisko garšu!
Alus kokteilis “Velna buča”
Lai arī kokteilis pēc skata nav īpaši “agresīvs”, sastāvā esošā tekila dara savu un baudot šo kokteili jābūt prātīgam. Ir sens teiciens - visu ar mēru… 🙂
Ruma kokteilis “Kamasutra”
Saldējums ar zemenēm.. un šoreiz ne tikai! Šis kokteilis sniedz īpašu baudījumu un to novērtēt spēs gan viņš, gan viņa…
Ruma kokteilis “Freshener”
Šis kokteilis piešķirs jūsu svētkiem svaigu, eksotisku toni. Nedaudz saules un jautrības. Priekā!
Viltotais “Martini Rosa”
Katram kino cienītājam zināms Džordža Klūnija leģendārais: “No Martini no party”! Taču šoreiz iesakam izmēģināt kokteila recepti kura pagatavošanai būs nepieciešamas citas sastāvdaļas. Un jo īpaši tas iederēsies uz Helovīna...
Sangrija ar Martini
Šo sangria recepti varētu dēvēt par tradicionālu, ja vien ne sastāvā esošais “Martini”. Taču tieši šo sastāvdaļu variet nepievienot, ar bez tā dzēriens būs baudāms.
Zemeņu Sangrija
Zemeņu laiks ir īstais brīdis kad pagatavot lielisku, aromātisku sangriju.
Baltā Sangrija
Kādreiz baznīca bija aizliegusi sangriju. Taču kopš 1964. gada to dzer visā pasaulē. Arī sangrijas pagatavošanas recepšu ir visai daudz, piedvāvājam vienu no tām.
Īru kafija
Šanonas starptautiskās lidostas (Īrija) šefpavārs Jozefs Šeridans, lai sasildītu kādu nosalušu amerikāņu tūristu, kafiju bagātināja ar viskiju. Kad pārsteigtais amerikānis jautāja vai tā bijusi brazīliešu kafija, šefs paskaidroja, ka tā...
Dzērveņu-Burbona martini
Viena no populārākajām amerikāņu viskija šķirnēm ir burbons. Tam piemīt neparasta ogļu garša. Burbons satur ne mazāk kā 51% kukurūzas, tiek izturēts no četriem līdz 12 gadiem jaunās, izdedzinātās ozolkoka...
Dzērveņu kokteilis “Vaira”
Šim kokteilim ir viena negatīva īpašība - tas garšo daudziem un tāpēc mēdz ātri beigties…
Kokteilis “Rūgtā patiesība”
Viena no garšām, kuru labprāt baudām ir rūgtā. Neticās? Pagatavojiet šo kokteili (protams, ja esiet sasnieguši 18 gadu vecumu)!
Gurķu un zaļās tējas mohito
Tuvojas svinības, bet neziniet kādu dzērienu celt galdā? Limonādes un saldinātās sulas, lai paliek veikalu plauktos! Pagatavojiet šo mohito un ticiet, viesi to novērtēs!
Tēja ar ābolu sulu
Ābolu sula noteikti ir viena no visā pasaulē biežāk lietotajām sulām, to cilvēki dzer gan tīrā veidā, gan jauc dažādos kokteiļos. Šoreiz gatavosim tēju.
Upeņu-aveņu dzēriens
Lai kā negribētos atzīt, rudens tuvojas. Vakari kļūst vēsāki un mainās arī mūsu ēšanas un dzeršanas paradumi. Piedāvājam ne gluži karsta, bet tomēr jau rudenīgāka dzēriena recepti.
Pīlādžu uzlējums
Pīlādzis ir visiem labi pazīstams koks baltiem, stipri smaržīgiem ziediem un sarkanām skābām ogām. No senčiem iecienīts kā visa sliktā aizbaidītājs un novērsējs. Ārstniecībā lieto ziedu tēju, bet vairāk ogas....
Alus kokteilis ar šampanieti un zemenēm
Alus ir vienīgais apiņu rūgtumu saturošs alkoholiskais dzēriens, kurš aktivizē kuņģa sulas izdalīšanos un nomāc nevēlamo alkohola ietekmi. Tāpēc, ja esiet garšas meklējumos, droši izmēģiniet arī šo recepti.
Alus kokteilis ar kolu
Pētnieki apgalvo - mērena alus lietošana samazina sirdsdarbības asinsvadu saslimšanu, pozitīvi ietekmē nieres, novērš akmeņu veidošanos, un paaugstina organisma aizsargspēju. Piedāvājam vēl vienu alus izmantošanas recepti.
Kazeņu fīzs
Leģenda vēsta ka, džinu izgudroja 12. gadsimtā holandiešu mūki, kā medicīnisku mikstūru, lai cīnītos ar buboņu mēri un holēru. Tika uzskatīts, ka kadiķogas, kuras bija mikstūras pamatā, varēja dziedēt šo...
Zemeņu mohito
Par ruma dzimteni var uzskatīt Karību jūras salas, kuras senos laikos bija pirātu iecienītākās bāzēšanās vietas. Jamaikā, Puertoriko, Martinikā, kā arī Kubā ruma radīšana un tirdzniecība (imports) vēl joprojām ir...
Ratafija ar aprikozēm
Ratafija ir salds un sīvs degvīns, nāk no vecās Krievijas, apmēram, 18. gadsimta vidus. Tolaik dzēriens bija ļoti populārs, tas bija ass, un tāpēc to nepasniedza sievietēm, to dzēra tikai...
Kokteilis “Zilā lagūna”
ZILA krāsa simbolizē debesis, tālumu un ūdeni. To bieži uztver kā caurspīdīgu, tīru, nemateriālu un vēsu, kā arī dievišķu, patiesības, uzticības krāsu. Senajā Ēģiptē dievus un valdniekus tēloja ar zilām...
Zemeņu džins
Sākotnēji džinu izmantoja ārstnieciskiem mērķiem, asins attīrīšanai. Džina radītājs ir Leidenes universitātes profesors Francisks de la Boe. Lai arī ir cilvēki, kas mēdz bauda džinu tīrā veidā vai ar ledu,...
Mohito ar piparmētru sīrupu
Tradicionālo Mohito kokteili gatavo no svaigām piparmētrām, cukura, laima, ruma un gāzētas limonādes. Mēs piedāvājam ātrāku kokteiļa pagatavošanas variantu, ņemot talkā Mojito sīrupu.
Gurķu džina dzēriens “Viltīgais”
Mūsdienās lielākie džina dzērāji ir spāņi un amerikāņi. Latvijā situācija ir nedaudz savādāka. Lai kā arī Freidenfeldu Andris “L-Tips” pavadībā aicināja baudīt džinu ar toniku, vēl aizvien šo kadiķu dziru...
Egg-nog
Kokteiļa dzimtene ir Skotija. Apmēram 1775. gadā amerikāņu kolonisti par „nog” dēvēja stipru alu, bet par „nogin” viņi sauca mazu alus krūzīti. Gan Amerikā, gan Anglijā šiem dzērieniem pievienoja sakratītu...
Ābolu uzlējums
Ābolu sastāvā esošās pektīnvielas labvēlīgi iespaido gremošanas sistēmu. Paātrina vielmaiņu. Ābolos ir daudz C vitamīna. Āboli mūsu platuma grādos ir iecienīti un pieejami, bet vai esiet mēģinājuši pagatavot no aboliem...
Citronu krēms
Būs daži kuri izlasot receptes nosaukumu un sastāvdaļas sāks šaubīties, bet nevajag! Visas pie mums publicētās receptes ir pārbaudītas un ja atzītas par labu esam - publicētas recepšu sadaļās. Sekojiet...
Olu krēms
Pastāv uzskats, ka pirmos liķierus XI. gadsimtā kā medicīnisku mikstūru pagatavoja Rietumeiropas mūki. Tā kā daudzas no tām bija samērā rūgtas, mūki pievienoja tām medu. Sākotnēji liķierus pagatavoja izmantojot vīnu....
Ziemassvētku liķieris
Ziemassvētku pudiņš parasti tiek maisītis virzienā no austrumiem uz rietumiem. Gatavojot Ziemassvētku liķieri jāseko vien receptūrai un noteikti pievienojiet dzērienam šķipsniņu mīlestības - tā garšos labāk!
Dzērveņu uzlējums
Dzērvenes - latviešu dabiskās antibiotikas. Dzērveņu ēšanas tradīciju Eiropā ieviesuši vikingi pirmā un otrā m.ē. gadu tūkstoša mijā. Vēsture gan kluse vai vikingi no dzervenēm gatavoja arī uzlējumus, bet šodien...
Kafijas liķieris
Zinātnieki kafijā ir atklājuši vairāk nekā 800 dažādas aromātiskas sastāvdaļas. Iespējams, tieši šo īpašību dēļ arī šis kafijas liķieris ir īpaši aromātisks. Nobaudiet!
Asiņu rūgtais
Rumānijas vidienē, Transilvānijas Alpu kalnos atrodas Poenari pils…. Daudzi jau saprata, jā! Stāsts par grāfu Drakulu! Piedāvāsim saviem viesiem saskandinat mēģenītes pildītas ar sarkano! Kad tad vēl, ja ne Helovīna...
Zaļā vira
Vēl viens kokteilītis, kurš iepriecinās jūsu viesus. Jāsaka, ka ne tikai Helovīnus svinot. Garšīgi!
Mērija ar vīriešu zapti
Droši vien Ferdinands Peti, “Asiņainās Mērijas” autors, strādājot New York Bar Parīzē, nevarēja pat iedomāties, ka viņa radītajam dzērienam būs tik daudz variāciju. Jā! Šodien piedāvājam šī dzēriena pikanto versiju!
Piena krēms
Esiet iecienījuši krēma liķierus? Veikala plauktos “uzrunā” tādi brendi kā Baileys, Carolans, Milwood? Tad šī recepte jums neliks vilties, pagatavojiet šo piena krēmu, tas patiesi nav sarežģīti.
Dienvidu liķieris
Lielisks liķierītis! Medus, āboli,ķirši un bumbieri veido īpatnēji dienvidniecisku aromātu. Pagatavojiet!
Mežrozīšu liķieris
Dažādi ārstnieciski mežrozīšu novārījumi organismā aktivizē fermentu sistēmu, stabilizē adrenalīna daudzumu, samazina holesterīna daudzumu, veicina audu atjaunošanos un palīdz pret iekaisumiem. Mēs piedāvājam recepti, kura viennozīmīgi palutinās jūsu garšas kārpiņas...
Kafija āfrikāņu gaumē
Kafija ir otrā visvērtīgākā un plašāk patērētā patēriņa prece pasaulē pēc naftas.Ja naftai nemitīgi tiek meklētas alternatīvas, tad runājot par kafiju, tiek meklēti jauni veidi ka to baudīt.Šeit viens no...
Tējas punšs
Vārds „punšs” cēlies no indiešu vārda „panč”, kas nozīmē „pieci”. Kādreiz bija obligātas piecas punša sastāvdaļas: vīns, rums, augļu sula, medus, garšvielas (kanēlis, krustnagliņas). Mēs šodien piedāvājam tējas punša recepti...
Jāņogu liķieris
Kādreiz jāņogas audzēja kā ārstniecības augu, kura lapas izmantoja kā diurētisku un sviedrēšanas līdzekli, un tikai vēlāk ogas sāka lietot pārtikā. Šis jāņogu liķieris jūs ne tikai sasildīs drēgnajos rudens...
Upeņu liķieris
Upenes ir vienas no iecienītākajām ogām,upenes ēd, dzer upeņu tēju un pat gatavo upeņu maskas sejai! Arī mēs nevarējām neizmantot šo īpašo ogu, lai radītu vēl vienu lieliska mājas upeņu...
Ķiršu uzlējums
Sācies ķiršu laiks un ja nav sava dārziņa ar ķiršu audzi, arī veikalos tie ir iegādājami. Un nu īstais laiks padomāt par kādu gardu uzlējumu garajiem ziemas vakariem.
Zemeņu Mērija
Bārmenis Ferdinands Peti, kuru uzskata par populārā kokteiļa „Asiņainā Mērija” autoru, ir iedvesmojis daudzus. Un, iespējams, arī šī recepte iedzīvosies un kļūs leģendāra. Pamēģiniet! Pārmērīga alkohola lietošana ir kaitīga jūsu...
Citronu liķieris (limončello)
“Latvijas balzāms” laidis klajā savu jauno produktu - degvīnu ar 69% spirta saturu. Šis degvīns ideāli der mājas uzlējumu un mājas liķieru pagatavošanai. Šoreiz piedāvājam itāļu klasiku - “limončello”.
Mērijas māsa
Par “Asiņainās Mērijas” receptes autoru tiek uzskatīts Francūzis Fernāns Petio. Viņs jau tālajā 1920. gadā Parīzē uzjauca šo kokteili un vairākus gadus pilnveidoja tā garšu. Arī recepte, kur jāpievieno dzērienam...
Austeres ar “Asiņaino Mēriju”
Austeres ir atrodamas enerģētiski vērtīgāko produktu sarakstā, turklāt 100 gramos ir tikai 66 kalorijas. Pastāv arī viedoklis, ka austeres nedrīkst lietot kopā ar degvīnu. Mēs nepiekrītam !
Karstais alus dzēriens
Ja neesiet vīnu mīļotājs pamēģiniet karsto alus dzērienu. Tas smaržo pēc Ziemassvētkiem un kārtīgi sasilda.
Medus punšs
Dzērienu nosaukumus nozīmē skaitli pieci. Ar jūrnieku starpniecību XVII gs. sākumā tas nonāca Lielbritānijā, kur kļuva ļoti populārs un ieguva nosaukumu “punšs”.
Zelta punšs
Mūsdienās punši ir pazīstami visā pasaulē. Laika gaitā jūtamas izmaiņas notikušas gan dzērienu sastāvā un sastāvdaļu skaitā, gan arī dzeršanas tradīcijās. Taču viens ir nemainīgs - tas ir karsts alkoholisks...
Asiņainā Mērija
Šī dzēriena autors ir franču bārmenis Fernans Petio un šo recepti viņš izdomāja pagājušā gadsimta divdesmitajos gados.
Ķiršu uzlējums 2
Tradicionāla ķiršu uzlējuma recepte. Ar ogām un augļiem uzlējuma sastāvā iespējams variēt, bet ja izmantojiet mīkstās ogas, zemenes, avenes, pirms pildīšanas pudelēs, uzlējumu vajadzētu nokāst.