Citronu-timiāna džems
Lieliska piedeva pie zivju ēdieniem, biezpiena, fetas un kazas siera. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!
Sīpolu džems
Sīpolu džema pagatavošanai var izvēlēties jebkuru sīpolu šķirni. Izmantojot sarkanos sīpolus gatavotais džems būs maigāks. Sīpolu džems ir lieliska piedeva zivju un gaļas ēdieniem vai vienkārši ka papildinājums sviestmaizei. Pagatavojiet...
Gaileņu ievārījums
Kamēr vēl mežos ir sēnes, steidzamies padalīties ar sēņu ievārījuma recepti. Zinām, salikums varētu šķist diezgan neparasts, taču ja šogad pamēģināsiet pagatavot vismaz pāris burciņas, nākamgad noteikti atkārtosiet! Šo ievārījumu...
Ābolu “medus”
Šis deserts, viennozīmgi, priecēs gan lielus, gan, īpaši, mazos saldummīļus. Turklāt, nogaršot to vajadzētu ikvienam! No receptē minētā produkcijas daudzuma iegūsiet četras 500ml burciņas.
Pieneņu medus
Pieneņu dziednieciskās īpašības novērtēja jau senie grieķi. Šis augs plaši tika lietots medicīnā arī arābu valstīs. Šī recepte lieti noder kaulu deformāciju gadījumos un pie sāļu nogulsnēm organismā, piemēram, ik...
Zemeņu ievārījums ar rozmarīnu
Šajā receptē minēts, ka ievārījuma pagatavošanai var izmantot arī saldētas zemenes, tomēr iesakām ievārījumu gatavot zemeņu sezonas laikā un ievārījumam tomēr izmantot svaigas ogas.
Apelsīnu džems “Kā gribējās man saules lēkta”
Caurspīdīgs džems, kas vairāk atgādina želeju. Nogaršojiet brokastīs ar tostiem un sieru. Mmm…
Tomātu ievārījums ar baziliku
Šis tomātu ievārījums būs kā lielisks papildinājums dažādiem sieriem, gaļas un zivju ēdieniem. To spēs novērtēt ne tikai pikantu ēdienu cienītāji, bet pat visprasīgākais gardēdis. Pamēģiniet!
Kazeņu-ābolu ievārījums
Kazenes stiprina kaulus, nervu sistēmu un sirdi, kā arī tās izmanto mazasinības ārstēšanā. Kazeņu sulu var lietot saaukstēšanās, bronhīta, augstas temperatūras gadījumā.
Ķiršu-ābolu ievārījums ar sidru
Universāls ievārījums, kurš ļoti labi sader gan ar saldiem ēdieniem, gan ar gaļu vai sieru.
Arbūzu-aveņu ievārījums
Šis ievārījums brīnišķīgi smaržo, apvienojot sevī arbūza, rožu un aveņu aromātus. To var pasniegt gan ar pankūkām, gan pie grieķu/turku jogurta. Recepte neprasa daudz pūles - tas vārās minimālu laiku...
Upeņu-aveņu ievārījums ar sidru
Daudzas saimnieces izlasot nosaukumā divu ogu apvienojumu, iespējams, ar šaubām skatās uz šo recepti. Taču šīs ogas lieliski sader kopā un ievārījumā saglabā katra savu toni, kuru izceļ gaisīgs sidra...
Banānu-zemeņu pastēte
Šai pastētei var izmantot gan svaigas zemenes, gan saldētas. Tāpēc šo pastēti var gatavot jebkurā gadalaikā, netakarīgi no sezonas.
Dzērveņu un apelsīnu ievārījums
Šo garšigo ievārījumu brokastīs var iemaisīt jogurtā, to tik pat labi var baudīt ar grauzdiņiem vai pankūkām. Vai lietot kā mērci ēdot ceptu tītaru, medījumu vai cūkgaļu. Recepte no grāmatas...
Rīvētas ogas ar cukuru
Šo recepti es atceros vēl no bērnības - tā ievārījumu gatavoja mana Omīte. Pēc šāda principa var pagatavot jebkuras ogas - zemenes, mellenes, avenes, upenes un citas ogas.
Jāņogu-upeņu-aveņu ievārījums
Šīs ogas ļoti labi sader kopā un ja tās vārīt sarkanvīnā, tad ogu aromāts vēl vairāk pastiprinās. Šājā variantā saglabajās arī ogu dabīgā garša, kas nav mazsvarīgi.
Ķiršu ievārījums ar kauliņiem
Cerasus - diezgan diži skan ķirša latīniskais nosaukums. Daudzviet pasaulā ķiršus audzā vairāk skaistumam, īpaši jau skaisto ziedu dēļ ziedēšanas laikā. Tomēr, nevaram noliegt, cik ļoti gards ir ķirsu ievārījums!...
Zemeņu ievārījums ar mandelēm un Amaretto
Ko nu šeit pieteikuma ierakstīt? Šajā gadījuma mūsuprāt - viss jau izteikts nosaukumā…Noteikti pagatavojiet!
Zemeņu ievārījums ar Balzamiko
Lieliska recepte ar kuras palīdzību vasaras garšu un smaržu varēsiet baudīt arī ziemā!
Upeņu ievārījums “5 minūtes”
Visvienkāršāka upeņu ievārījuma recepte aizņemtām namamātem! Nu kas var būt vienkāršāks par šo?!
Džems no bekona
Džemus var gatavot ne tikai no augļiem un dārzeņiem, bet šajā gadījumā to gatavojam no bekona.
Plūmju un banānu čatnijs
Čatnija dzimtene ir Indija, bet nu jau tas dažādos veidos iedzīvojies arī latviešu virtuvēs un pagrabos, blakus ievārījumiem un zaptēm.
Biešu - vaniļas džems
Šāds džems būs lielisks papildinājums kartupeļu salātiem vai ēdieniem no biezpiena.
Baklažānu-šokolādes džems
Pilnīgi droši ka varēsiet cienājot ar šo baklažānu džemu līgt derības un diezin vai pagaršojot kāds atpazīs džemā baklažānu klātbūtni. Patiesi garšīgs šokolādes džems.
Kabaču ievārījums
Ievārījums no dārzeņiem ir ļoti “netradicionāla” bet pagatavot to ir tik pat vienkārši, kā tradicionālo, visiem ierasto vecmāmiņas ievārījumu. Un ir garšīgi! Šis ievārījums labi derēs klāt maizēm ar Fetaki...