Ievārījumi

Ļaudis runā, ka šo sadaļu ir iemīļojis kāds lidojošs vīrs pašos spēka gados

Citronu-timiāna džems

5 no 5

Lieliska piedeva pie zivju ēdieniem, biezpiena, fetas un kazas siera. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!

Aplūkot recepti

Sīpolu džems

5 no 5 30 minūtes

Sīpolu džema pagatavošanai var izvēlēties jebkuru sīpolu šķirni. Izmantojot sarkanos sīpolus gatavotais džems būs maigāks. Sīpolu džems ir lieliska piedeva zivju un gaļas ēdieniem vai vienkārši ka papildinājums sviestmaizei. Pagatavojiet...

Aplūkot recepti

Gaileņu ievārījums

5 no 5

Kamēr vēl mežos ir sēnes, steidzamies padalīties ar sēņu ievārījuma recepti. Zinām, salikums varētu šķist diezgan neparasts, taču ja šogad pamēģināsiet pagatavot vismaz pāris burciņas, nākamgad noteikti atkārtosiet! Šo ievārījumu...

Aplūkot recepti

Ābolu “medus”

5 no 5

Šis deserts, viennozīmgi, priecēs gan lielus, gan, īpaši, mazos saldummīļus. Turklāt, nogaršot to vajadzētu ikvienam! No receptē minētā produkcijas daudzuma iegūsiet četras 500ml burciņas.

Aplūkot recepti

Rabarberu marmelāde

5 no 5

Vienkārši pagatavojama rabarberu marmelāde. Glabājot gatavo marmelādi ledusskapī jūs varēsiet to baudīt arī ziemā.

Aplūkot recepti

Pieneņu medus

5 no 5 60 minūtes

Pieneņu dziednieciskās īpašības novērtēja jau senie grieķi. Šis augs plaši tika lietots medicīnā arī arābu valstīs. Šī recepte lieti noder kaulu deformāciju gadījumos un pie sāļu nogulsnēm organismā, piemēram, ik...

Aplūkot recepti

Zemeņu ievārījums ar rozmarīnu

0 no 5 30 minūtes 1 burc.

Šajā receptē minēts, ka ievārījuma pagatavošanai var izmantot arī saldētas zemenes, tomēr iesakām ievārījumu gatavot zemeņu sezonas laikā un ievārījumam tomēr izmantot svaigas ogas.

Aplūkot recepti

Apelsīnu džems “Kā gribējās man saules lēkta”

0 no 5 120 minūtes

Caurspīdīgs džems, kas vairāk atgādina želeju. Nogaršojiet brokastīs ar tostiem un sieru. Mmm…

Aplūkot recepti

Tomātu ievārījums ar baziliku

0 no 5

Šis tomātu ievārījums būs kā lielisks papildinājums dažādiem sieriem, gaļas un zivju ēdieniem. To spēs novērtēt ne tikai pikantu ēdienu cienītāji, bet pat visprasīgākais gardēdis. Pamēģiniet!

Aplūkot recepti

Kazeņu-ābolu ievārījums

0 no 5 90 minūtes

Kazenes stiprina kaulus, nervu sistēmu un sirdi, kā arī tās izmanto mazasinības ārstēšanā. Kazeņu sulu var lietot saaukstēšanās, bronhīta, augstas temperatūras gadījumā.

Aplūkot recepti

Ķiršu-ābolu ievārījums ar sidru

0 no 5 60 minūtes

Universāls ievārījums, kurš ļoti labi sader gan ar saldiem ēdieniem, gan ar gaļu vai sieru.

Aplūkot recepti

Arbūzu-aveņu ievārījums

0 no 5 30 minūtes 2 kg

Šis ievārījums brīnišķīgi smaržo, apvienojot sevī arbūza, rožu un aveņu aromātus. To var pasniegt gan ar pankūkām, gan pie grieķu/turku jogurta. Recepte neprasa daudz pūles - tas vārās minimālu laiku...

Aplūkot recepti

Upeņu-aveņu ievārījums ar sidru

0 no 5 60 minūtes 2 burc. pa 400ml

Daudzas saimnieces izlasot nosaukumā divu ogu apvienojumu, iespējams, ar šaubām skatās uz šo recepti. Taču šīs ogas lieliski sader kopā un ievārījumā saglabā katra savu toni, kuru izceļ gaisīgs sidra...

Aplūkot recepti

Banānu-zemeņu pastēte

0 no 5 1l

Šai pastētei var izmantot gan svaigas zemenes, gan saldētas. Tāpēc šo pastēti var gatavot jebkurā gadalaikā, netakarīgi no sezonas.

Aplūkot recepti

Dzērveņu un apelsīnu ievārījums

0 no 5 10 minūtes

Šo garšigo ievārījumu brokastīs var iemaisīt jogurtā, to tik pat labi var baudīt ar grauzdiņiem vai pankūkām. Vai lietot kā mērci ēdot ceptu tītaru, medījumu vai cūkgaļu. Recepte no grāmatas...

Aplūkot recepti

Rīvētas ogas ar cukuru

0 no 5 60 minūtes

Šo recepti es atceros vēl no bērnības - tā ievārījumu gatavoja mana Omīte. Pēc šāda principa var pagatavot jebkuras ogas - zemenes, mellenes, avenes, upenes un citas ogas.

Aplūkot recepti

Jāņogu-upeņu-aveņu ievārījums

0 no 5 60 minūtes 1kg

Šīs ogas ļoti labi sader kopā un ja tās vārīt sarkanvīnā, tad ogu aromāts vēl vairāk pastiprinās. Šājā variantā saglabajās arī ogu dabīgā garša, kas nav mazsvarīgi.

Aplūkot recepti

Ķiršu ievārījums ar kauliņiem

0 no 5

Cerasus - diezgan diži skan ķirša latīniskais nosaukums. Daudzviet pasaulā ķiršus audzā vairāk skaistumam, īpaši jau skaisto ziedu dēļ ziedēšanas laikā. Tomēr, nevaram noliegt, cik ļoti gards ir ķirsu ievārījums!...

Aplūkot recepti

Zemeņu ievārījums ar mandelēm un Amaretto

0 no 5 60 minūtes

Ko nu šeit pieteikuma ierakstīt? Šajā gadījuma mūsuprāt - viss jau izteikts nosaukumā…Noteikti pagatavojiet!

Aplūkot recepti

Zemeņu ievārījums ar Balzamiko

0 no 5 4 burciņas pa 250ml

Lieliska recepte ar kuras palīdzību vasaras garšu un smaržu varēsiet baudīt arī ziemā!

Aplūkot recepti

Upeņu ievārījums “5 minūtes”

0 no 5 5 minūtes

Visvienkāršāka upeņu ievārījuma recepte aizņemtām namamātem! Nu kas var būt vienkāršāks par šo?!

Aplūkot recepti

Džems no bekona

0 no 5

Džemus var gatavot ne tikai no augļiem un dārzeņiem, bet šajā gadījumā to gatavojam no bekona.

Aplūkot recepti

Plūmju un banānu čatnijs

0 no 5

Čatnija dzimtene ir Indija, bet nu jau tas dažādos veidos iedzīvojies arī latviešu virtuvēs un pagrabos, blakus ievārījumiem un zaptēm.

Aplūkot recepti

Biešu - vaniļas džems

0 no 5

Šāds džems būs lielisks papildinājums kartupeļu salātiem vai ēdieniem no biezpiena.

Aplūkot recepti

Asais tomātu džems

0 no 5

Lieliska piedeva pie gaļas, mīkstajiem sieriem un makaronu ēdieniem.

Aplūkot recepti

Baklažānu-šokolādes džems

0 no 5

Pilnīgi droši ka varēsiet cienājot ar šo baklažānu džemu līgt derības un diezin vai pagaršojot kāds atpazīs džemā baklažānu klātbūtni. Patiesi garšīgs šokolādes džems.

Aplūkot recepti

Kabaču ievārījums

0 no 5

Ievārījums no dārzeņiem ir ļoti “netradicionāla” bet pagatavot to ir tik pat vienkārši, kā tradicionālo, visiem ierasto vecmāmiņas ievārījumu. Un ir garšīgi! Šis ievārījums labi derēs klāt maizēm ar Fetaki...

Aplūkot recepti