Grilētas garneles bekona mētelī
Šo recepti piedāvā grila eksperti no www.grilam.lv . Mēs nogaršojām, šīs garneles baudāmas gan uzreiz pēc grilēšanas, gan kā aukstā uzkoda. Izmēģiniet šo recepti arī Jūs!
Garneles medus-ķiploku mērcē ar rīsiem un kokosriekstu pienu
Uztura speciālisti apgalvo, ka jūras produktu cienītāji retāk tiek pakļauti dažādām saslimšanām, jo jūras delikateses nodrošina organismu ar visām nepieciešamajām uzturvielām. Tāpēc, piedāvājam Jums vēl vienu pārbaudītu recepti, kurā viena...
Garneles Tom Yum
Tom Yum ir Taizemes virtuvi raksturojoša recepte, taču līdzīgus ēdienus gatavo arī kaimiņvalstīs. Kambodžā, Brunejā , Malaizijā un Singapūrā. Taču šobrīd arī mūsu veikalos varam iegādāties visas nepieciešamās sastāvdaļas, tāpēc...
Mīdijas ar pupiņām
Ja ar mīdijām līdz šim nav bijusi saskare, vai arī īsti nezinat kā tās pareizi japagatavo, rekomendējam izlasīt šo rakstu. Lai izdodas!
Mīdijas tumšā alus mērcē
Daudzi gardēži un alus cienītāji zin, labs alus ir baudāms ne tikai kā dzēriens, bet tas var būt kā lieliska piedeva gatavojot dažādus ēdienus. Izmēģinat šo recepti un par to...
Kā novārīt garneles
Garneles garšo ikvienam, kurš atzinīgi vērtē jūras veltes. Pateicoties garneļu maigajai garšai rodas plašas iespējas variācijām, izmantojot garneles kā papildinājumu dažādos ēdienos. Taču būtiski ir garneles pareizi novārīt. Sekojiet norādījumiem...
Pikantā tomātu biezzupa ar sieru un degvīnu
Ir zupas, kuras labāk der siltajam laikam, ir tās, kuras labāk der aukstajam laikam. Par šo zupu varētu teikt, ka labi tā garšo jebkurā gada laikā!
Pilngraudu makaroni ar garnelēm un ķiplokiem
Pastāv maldīgs viedoklis, ka makaroni ir neveselīgi un barojoši. Šāds pieņēmums saglabājies vēl no padomju laikiem, kad populārākais makaronu ēdiens bija makaroni flotes gaumē – makaroni sajaukti ar treknu gaļu....
Kalmāru gredzeni ar dārzeņiem
Ja esiet jūras velšu cienītājs, šie salāti jums noteikti jāpagaršo! Turklāt, 100 gramos kalmāra gaļas ir aptuveni 16 g olbaltumvielu, apmēram 7 grami tauku, no kuriem ap 500 mg ir...
Gliemenes “Mīļā, mans kuģis tālu jūrā”
Jau kopš tālas senatnes cilvēki labprāt mielojas ar gardo, uzturvielām bagāto gliemeņu gaļu, sagatavotu pēc visdažādākajām receptēm. Piemēram, franču mājās jūs varētu nogaršot moules marinière — gliemenes, kas sautētas baltvīnā...
Astoņkāju salāti “Parex glābšana”
Veikalu plauktos aizvien biežāk atrodamas dažādas zivis, vairāku veidu garneles, mīdijas un pat astoņkāji. Un vēlamies jūs iedrošināt - neejiet garām šiem eksotiskajiem radījumiem. Pareizi pagatavojot, jūs un jūsu viesi...
Gliemenes ar kartupeļiem un puraviem
Saņēmām vēstuli no mūsu portāla apmeklētājas: kādā no veikaliem esot ievērojusi, ka nopērkami gliemji, taču kā to pagatavot neesot īsti skaidrības. Un kā ierosinājums tika izteikts lūgums, lai mūsu recepšu...
Grilētas garneles kokosriekstu skaidās
Vēlaties iepriecināt savus draugus-gardēžus ar ko īpašu?! Šī recepte būs īstā! Lieliski produkti, vienkārši pagatavojams un ļoti garšīgs ēdiens!
Grilētas garneles sezama sēkliņās
Līdzīgi kā citos jūras produktos, garnelēs ir augsts kalcija, joda un olbaltumvielu līmenis. Turklāt, tas ir lielisks produkts jūsu grilēšanas pasākumam!
Grilēti astoņkāji
Astoņkāju kārtā ir apmēram 300 sugas, kas iedalītas 12 dzimtās. Astoņkāji mīt dažādos okeānu reģionos, koraļļu rifus ieskaitot, taču mūsu platuma grādos tie ir sastopami vien veikalu plauktos. Mēģinot iegādāties...
Krabju salāti ar pikanto mērci
Apmēram 20% no visiem pārtikā patērētajiem vēžveidīgajiem ir krabji. Katru gadu cilvēki apēd 1,5 miljonus tonnu krabju. Krabjus pārtikā lieto visā pasaulē, un tos gatavo dažādos veidos. Šoreiz piedāvājam vienkāršu...
Manhetenas čauders
Vārds čauders (chowder angļu val.) drīzāk radies no franču zupas trauka nosaukuma - chaudron. Vispār, par čauderu var dēvēt jebkuru biezu zupu no dārzeņiem, kuras sastāvdaļas apceptas cūku taukos un...
Mīdijas baltvīna un saldā krējuma mērcē
Daudzi gardēži apgalvo, ka visgaršīgākās un labākās mīdijas dabūjamas no septembra līdz februārim. Izmantosim šo laiku, lai palutinātu sevi un mājiniekus.
Jūras naži ar zaļo sviestu
Lai cilvēks papildinātu savu organismu ar tādām svarīgām minerālvielām kā dzelzs, jods, magnijs, selēns, cinks, kalcijs un karotīns, uzturā jāiekļauj jūras veltes! Turklāt jūras nažos sastopami arī A, B, un...
Gliemeži baltvīna mērcē
Ātri pagatavojams un vienkāršs ēdiens. Turklāt, dažadu jūras velšu lietošana uzturā veicina svara samazināšanos. Jau daudzus gadus jūras veltes ir daļa no vairākām svara samazinašanas programmām. Tā kā, veseli ēduši...
Jūras naži baltvīnā
Pasaulē šos moluskus pazīst ar nosaukumu cannolicchi. Šie bārdas nazim līdzīgie moluski mitinās ne visai lielā dziļumā un tos no ūdens izzvejo ar speciālu āķu palīdzību. Katrā ziņā, ir vērts...
Salāti ar garnelēm un mango
Garneles šajos salātos var aizstāt arī ar krabju gaļu. Jebkurā gadījumā, vēžveidīgajiem un mango jābūt apmēram vienādās proporcijās.
Garneļu uzkoda
Garneles ir veselīgs produkts. 100g garneļu satur vien 87kcal, turklāt gandrīz 80% no garneļu masas ir ūdens. Līdz ar to garneles var baudīt neraizējoties par lieko svaru. Un šī uzkoda...
Stikla nūdeles ar garnelēm ledū
Mūsu portāla pastāvēšanas laikā esam daudz ko izmēģinājuši, pagatavojusi un nogaršojuši. Atgādināsim, mēs nepublicējam tās receptes, kuras pašiem nav likušās pietiekami labas. Arī auksto zupu kolekcija mūsu portalā ir pietiekami...
Siltie salāti ar garnelēm
Spāņu virtuvi grūti iedomāties bez heresa. Garneles arī nav svešas. Rezultātā sanāk burvīgi salāti, tieši Kosta Brava stilā.
Galisijas pīrāgs ar astoņkāji
Galisija ir autonoms apgabals un vēsturisks novads Spānijas ziemeļrietumos. Tas ir viens no septiņpadsmit autonomajiem apgabaliem, kā arī viens no astoņiem, kuriem piešķirts nācijas nosaukums. Galisijas galvaspilsēta ir Santjago de...
Grillētas mīdijas ar sieru
Tuvojas grila sezona, bet zivs nesen baudīta, gaļas dažadās marinadēs nevienu nepārsteidz. Ko uzgrillēt? Pievēršamies jūras veltēm.
Mīdijas baltvīna mērcē
Mīdijas vislabāk garšo, gatavotas novārījumā ar dažādiem labas kvalitātes produktiem, lai nenomāktu mīdiju garšu. Viens no šiem produktiem noteikti ir baltvīns.Šo ēdienu novērtēs pat visprasīgākais gardēdis!
Grilētas garneles ar apelsīnu glazūru
Jūras veltes un citrusi ļoti labi sader kopā. Vienīgi, citronu garša jau ierasta un brīžiem ēdienu dara garlaicīgu! Pamēģiniet apelsīnus - mazliet rūgtus, mazliet saldus, tie ideāli saderēs ar garnelēm.
Austeres ar “Asiņaino Mēriju”
Austeres ir atrodamas enerģētiski vērtīgāko produktu sarakstā, turklāt 100 gramos ir tikai 66 kalorijas. Pastāv arī viedoklis, ka austeres nedrīkst lietot kopā ar degvīnu. Mēs nepiekrītam !
Austeres ar svaigu gurķi un ingvera mērci
Šī salsas-mērces recepte nav sarežģīta. Sastāvdaļas ir aprēķinātas 2 dučiem austeru, bet jūs varat palielināt vai samazināt proporcijas pēc savas gaumes.
Zivju zupa ar gliemenēm un baltām pupiņām
Visgaršīgākās un labākās mīdijas nopērkamas laika posmā no septembra līdz februārim. Bet ja nu galīgi nav iespējas tās iegādāties svaigas, var izlīdzēties ar konservētām.
Garneļu zupa ar rīsiem un mīdijām
Mūsu zupu topā, šī zupa pelnīti ieņem vietu pirmajā trijniekā.
Aukstā karija zupa ar mīdijam
Tuvojas vasara un tas nozīmē, ka tuvojas auksto zupu sezona. Piedāvājam dažādot ierastās zupas un pagaršot ko jaunu un interesantu!
Spageti ar garnelēm un kausēto sieru
Minot spagetti nu jau rodas asociācijas ne tikai ar Itāliju, bet arī ar garšīgu un sātīgu ēdienu. Šī ēdiena variācijas ļoti iecienītas arī Latvijā. Kāpēc ne? Arī šī ēdiena pagatavošana...
Marinēti kalmāri
Es vispār diezgan piesardzīgi skatos uz šāda veida jūras iemītniekiem un visādi kalmāri un astoņkāji manī izsauc vairāk bijības nekā vēlmi pagaršot un apēst ))))) Man pat drīzāk šķiet, ka...