Jūras veltes

Ir zinātniski pierādīts, ka jūras veltēs atrodamās vielas palīdz novērst depresiju un kliedēt nomāktību

Grilētas garneles bekona mētelī

5 no 5

Šo recepti piedāvā grila eksperti no www.grilam.lv . Mēs nogaršojām, šīs garneles baudāmas gan uzreiz pēc grilēšanas, gan kā aukstā uzkoda. Izmēģiniet šo recepti arī Jūs!

Aplūkot recepti

Garneles medus-ķiploku mērcē ar rīsiem un kokosriekstu pienu

5 no 5 40 minūtes

Uztura speciālisti apgalvo, ka jūras produktu cienītāji retāk tiek pakļauti dažādām saslimšanām, jo jūras delikateses nodrošina organismu ar vi­sām nepieciešamajām uzturvielām. Tāpēc, piedāvājam Jums vēl vienu pārbaudītu recepti, kurā viena...

Aplūkot recepti

Garneles Tom Yum

5 no 5 20 minūtes

Tom Yum ir Taizemes virtuvi raksturojoša recepte, taču līdzīgus ēdienus gatavo arī kaimiņvalstīs. Kambodžā, Brunejā , Malaizijā un Singapūrā. Taču šobrīd arī mūsu veikalos varam iegādāties visas nepieciešamās sastāvdaļas, tāpēc...

Aplūkot recepti

Mīdijas ar pupiņām

5 no 5 30 minūtes

Ja ar mīdijām līdz šim nav bijusi saskare, vai arī īsti nezinat kā tās pareizi japagatavo, rekomendējam izlasīt šo rakstu. Lai izdodas!

Aplūkot recepti

Mīdijas tumšā alus mērcē

4.7 no 5 30 minūtes

Daudzi gardēži un alus cienītāji zin, labs alus ir baudāms ne tikai kā dzēriens, bet tas var būt kā lieliska piedeva gatavojot dažādus ēdienus. Izmēģinat šo recepti un par to...

Aplūkot recepti

Kā novārīt garneles

5 no 5 30 minūtes

Garneles garšo ikvienam, kurš atzinīgi vērtē jūras veltes. Pateicoties garneļu maigajai garšai rodas plašas iespējas variācijām, izmantojot garneles kā papildinājumu dažādos ēdienos. Taču būtiski ir garneles pareizi novārīt. Sekojiet norādījumiem...

Aplūkot recepti

Pikantā tomātu biezzupa ar sieru un degvīnu

5 no 5 30 minūtes

Ir zupas, kuras labāk der siltajam laikam, ir tās, kuras labāk der aukstajam laikam. Par šo zupu varētu teikt, ka labi tā garšo jebkurā gada laikā!

Aplūkot recepti

Pilngraudu makaroni ar garnelēm un ķiplokiem

0 no 5 30 minūtes

Pastāv maldīgs viedoklis, ka makaroni ir neveselīgi un barojoši. Šāds pieņēmums saglabājies vēl no padomju laikiem, kad populārākais makaronu ēdiens bija makaroni flotes gaumē – makaroni sajaukti ar treknu gaļu....

Aplūkot recepti

Kalmāru gredzeni ar dārzeņiem

0 no 5 30 minūtes

Ja esiet jūras velšu cienītājs, šie salāti jums noteikti jāpagaršo! Turklāt, 100 gramos kalmāra gaļas ir aptuveni 16 g olbaltumvielu, apmēram 7 grami tauku, no kuriem ap 500 mg ir...

Aplūkot recepti

Gliemenes “Mīļā, mans kuģis tālu jūrā”

0 no 5 25 minūtes

Jau kopš tālas senatnes cilvēki labprāt mielojas ar gardo, uzturvielām bagāto gliemeņu gaļu, sagatavotu pēc visdažādākajām receptēm. Piemēram, franču mājās jūs varētu nogaršot moules marinière — gliemenes, kas sautētas baltvīnā...

Aplūkot recepti

Astoņkāju salāti “Parex glābšana”

0 no 5

Veikalu plauktos aizvien biežāk atrodamas dažādas zivis, vairāku veidu garneles, mīdijas un pat astoņkāji. Un vēlamies jūs iedrošināt - neejiet garām šiem eksotiskajiem radījumiem. Pareizi pagatavojot, jūs un jūsu viesi...

Aplūkot recepti

Gliemenes ar kartupeļiem un puraviem

0 no 5

Saņēmām vēstuli no mūsu portāla apmeklētājas: kādā no veikaliem esot ievērojusi, ka nopērkami gliemji, taču kā to pagatavot neesot īsti skaidrības. Un kā ierosinājums tika izteikts lūgums, lai mūsu recepšu...

Aplūkot recepti

Grilētas garneles kokosriekstu skaidās

0 no 5 25 minūtes

Vēlaties iepriecināt savus draugus-gardēžus ar ko īpašu?! Šī recepte būs īstā! Lieliski produkti, vienkārši pagatavojams un ļoti garšīgs ēdiens!

Aplūkot recepti

Grilētas garneles sezama sēkliņās

0 no 5 25 minūtes

Līdzīgi kā citos jūras produktos, garnelēs ir augsts kalcija, joda un olbaltumvielu līmenis. Turklāt, tas ir lielisks produkts jūsu grilēšanas pasākumam!

Aplūkot recepti

Grilēti astoņkāji

0 no 5 10 minūtes

Astoņkāju kārtā ir apmēram 300 sugas, kas iedalītas 12 dzimtās. Astoņkāji mīt dažādos okeānu reģionos, koraļļu rifus ieskaitot, taču mūsu platuma grādos tie ir sastopami vien veikalu plauktos. Mēģinot iegādāties...

Aplūkot recepti

Krabju salāti ar pikanto mērci

5 no 5

Apmēram 20% no visiem pārtikā patērētajiem vēžveidīgajiem ir krabji. Katru gadu cilvēki apēd 1,5 miljonus tonnu krabju. Krabjus pārtikā lieto visā pasaulē, un tos gatavo dažādos veidos. Šoreiz piedāvājam vienkāršu...

Aplūkot recepti

Manhetenas čauders

0 no 5 60 minūtes

Vārds čauders (chowder angļu val.) drīzāk radies no franču zupas trauka nosaukuma - chaudron. Vispār, par čauderu var dēvēt jebkuru biezu zupu no dārzeņiem, kuras sastāvdaļas apceptas cūku taukos un...

Aplūkot recepti

Mīdijas baltvīna un saldā krējuma mērcē

0 no 5 25 minūtes

Daudzi gardēži apgalvo, ka visgaršīgākās un labākās mīdijas dabūjamas no septembra līdz februārim. Izmantosim šo laiku, lai palutinātu sevi un mājiniekus.

Aplūkot recepti

Jūras naži ar zaļo sviestu

0 no 5 60 minūtes

Lai cilvēks papildinātu savu organismu ar tādām svarīgām minerālvielām kā dzelzs, jods, magnijs, selēns, cinks, kalcijs un karotīns, uzturā jāiekļauj jūras veltes! Turklāt jūras nažos sastopami arī A, B, un...

Aplūkot recepti

Gliemeži baltvīna mērcē

0 no 5 25 minūtes

Ātri pagatavojams un vienkāršs ēdiens. Turklāt, dažadu jūras velšu lietošana uzturā veicina svara samazināšanos. Jau daudzus gadus jūras veltes ir daļa no vairākām svara samazinašanas programmām. Tā kā, veseli ēduši...

Aplūkot recepti

Jūras naži baltvīnā

0 no 5

Pasaulē šos moluskus pazīst ar nosaukumu cannolicchi. Šie bārdas nazim līdzīgie moluski mitinās ne visai lielā dziļumā un tos no ūdens izzvejo ar speciālu āķu palīdzību. Katrā ziņā, ir vērts...

Aplūkot recepti

Salāti ar garnelēm un mango

0 no 5

Garneles šajos salātos var aizstāt arī ar krabju gaļu. Jebkurā gadījumā, vēžveidīgajiem un mango jābūt apmēram vienādās proporcijās.

Aplūkot recepti

Garneļu uzkoda

0 no 5

Garneles ir veselīgs produkts. 100g garneļu satur vien 87kcal, turklāt gandrīz 80% no garneļu masas ir ūdens. Līdz ar to garneles var baudīt neraizējoties par lieko svaru. Un šī uzkoda...

Aplūkot recepti

Stikla nūdeles ar garnelēm ledū

0 no 5 20 minūtes

Mūsu portāla pastāvēšanas laikā esam daudz ko izmēģinājuši, pagatavojusi un nogaršojuši. Atgādināsim, mēs nepublicējam tās receptes, kuras pašiem nav likušās pietiekami labas. Arī auksto zupu kolekcija mūsu portalā ir pietiekami...

Aplūkot recepti

Siltie salāti ar garnelēm

0 no 5 20 minūtes

Spāņu virtuvi grūti iedomāties bez heresa. Garneles arī nav svešas. Rezultātā sanāk burvīgi salāti, tieši Kosta Brava stilā.

Aplūkot recepti

Galisijas pīrāgs ar astoņkāji

5 no 5 90 minūtes Forma 28cm

Galisija ir autonoms apgabals un vēsturisks novads Spānijas ziemeļrietumos. Tas ir viens no septiņpadsmit autonomajiem apgabaliem, kā arī viens no astoņiem, kuriem piešķirts nācijas nosaukums. Galisijas galvaspilsēta ir Santjago de...

Aplūkot recepti

Grillētas mīdijas ar sieru

0 no 5 30 minūtes

Tuvojas grila sezona, bet zivs nesen baudīta, gaļas dažadās marinadēs nevienu nepārsteidz. Ko uzgrillēt? Pievēršamies jūras veltēm.

Aplūkot recepti

Mīdijas baltvīna mērcē

0 no 5 40 minūtes

Mīdijas vislabāk garšo, gatavotas novārījumā ar dažādiem labas kvalitātes produktiem, lai nenomāktu mīdiju garšu. Viens no šiem produktiem noteikti ir baltvīns.Šo ēdienu novērtēs pat visprasīgākais gardēdis!

Aplūkot recepti

Grilētas garneles ar apelsīnu glazūru

0 no 5 15 minūtes

Jūras veltes un citrusi ļoti labi sader kopā. Vienīgi, citronu garša jau ierasta un brīžiem ēdienu dara garlaicīgu! Pamēģiniet apelsīnus - mazliet rūgtus, mazliet saldus, tie ideāli saderēs ar garnelēm.

Aplūkot recepti

Austeres ar “Asiņaino Mēriju”

0 no 5

Austeres ir atrodamas enerģētiski vērtīgāko produktu sarakstā, turklāt 100 gramos ir tikai 66 kalorijas. Pastāv arī viedoklis, ka austeres nedrīkst lietot kopā ar degvīnu. Mēs nepiekrītam !

Aplūkot recepti

Austeres ar svaigu gurķi un ingvera mērci

0 no 5

Šī salsas-mērces recepte nav sarežģīta. Sastāvdaļas ir aprēķinātas 2 dučiem austeru, bet jūs varat palielināt vai samazināt proporcijas pēc savas gaumes.

Aplūkot recepti

Zivju zupa ar gliemenēm un baltām pupiņām

0 no 5 90 minūtes

Visgaršīgākās un labākās mīdijas nopērkamas laika posmā no septembra līdz februārim. Bet ja nu galīgi nav iespējas tās iegādāties svaigas, var izlīdzēties ar konservētām.

Aplūkot recepti

Garneļu zupa ar rīsiem un mīdijām

0 no 5 30 minūtes

Mūsu zupu topā, šī zupa pelnīti ieņem vietu pirmajā trijniekā.

Aplūkot recepti

Karstie sparģeļi ar garnelēm

0 no 5 15 minūtes

Šo uzkodu var pasniegt kopā ar novārītiem rīsiem.

Aplūkot recepti

Aukstā karija zupa ar mīdijam

0 no 5

Tuvojas vasara un tas nozīmē, ka tuvojas auksto zupu sezona. Piedāvājam dažādot ierastās zupas un pagaršot ko jaunu un interesantu!

Aplūkot recepti

Spageti ar garnelēm un kausēto sieru

5 no 5

Minot spagetti nu jau rodas asociācijas ne tikai ar Itāliju, bet arī ar garšīgu un sātīgu ēdienu. Šī ēdiena variācijas ļoti iecienītas arī Latvijā. Kāpēc ne? Arī šī ēdiena pagatavošana...

Aplūkot recepti

Salāti ar vēžu astītēm

0 no 5

Receptē minētās vēžu astītes var aizstāt ar garnelēm.

Aplūkot recepti

Marinēti kalmāri

0 no 5

Es vispār diezgan piesardzīgi skatos uz šāda veida jūras iemītniekiem un visādi kalmāri un astoņkāji manī izsauc vairāk bijības nekā vēlmi pagaršot un apēst ))))) Man pat drīzāk šķiet, ka...

Aplūkot recepti