
Biezpiena kūka ar citronu un timiānu
Biezpienu lietot ikdienā mums iesaka visi uztura speciālisti. Biezpienā ir daudz kalcija, kas tik ļoti ir nepieciešams zobiem un kauliem. Atrodams vitamīns A, kas palielina organisma pretestību pret infekcijām un...
Pirmdienas spēcinošie keksi
Darba nedēļa jāsāk uz pilnu jaudu! Spēku un izturību jaunajam darba cēlienam piešķirs auzu pārslu un ābolu spēcinošie keksi. Izmēģini šo recepti un nedēļa būs izdevusies!
Ceturtdienas piedzīvojuma kūciņas ar citrusa garšu
Pienācis laiks neaizmirstamam garšu ceļojumam. Šajā ceļojumā ir jādodas kopā ar tuviniekiem un draugiem. Vienreizēji gardās citronu pildījuma kūciņas paliks atmiņā vēl ilgi, turklāt, ja apgūsiet to pagatavošanas recepti, garšu...
Trešdienas ātrā kūka
Nedēļu laužam uz pusēm un laika līdz nedēļas beigām paliek aizvien mazāk. Tāpēc šodien Dr. Oetker piedāvā vienkārši un ātri pagatavojamas kūkas recepti. Izmēģini to un mēs esam droši -...
Otrdienas bezglutēna virtuļi
Jums garšo virtuļi, bet ierasti no tiem atsakāties, jo tos gatavo lielā eļļas daudzumā?! Tad šī recepte ir domāta tieši Jums! Nekādas eļļas! Un iztiksim arī bez glutēna! Pagatavo šos...
Tomasa kēkss
21. decembrī, svētā Tomasa dienā, tika cepta žāvētu augļu maize. Senāk šādu maizi precību kāri puiši sūtīja savām izredzētajām. Ja meitene pieņēma, tad to varēja uzskatīt par atzīšanos mīlestībā. Izmēģiniet!
Mūķeņu purkšķi
Kādam bīskapam ikgadējā pārbaudes laikā izrādīja ne tikai pašu klosteri, bet arī klostera virtuvi, jo bīskaps bija liels gardēdis. Kāda jauniņa novice kopā ar daudziem palīgiem tieši gatavojās cept Ziemassvētku...
Konjaka gredzeni
13. decembris ir svētās mocekles Lūcijas diena. Skandināvijā, īpaši Zviedrijā, Lūcijas dienu dēvē par mātes nakti. Lūcija ir gaismas nesēja. Tumšie ziemas vakari, liekas, pastiprināja šīs dienas nozīmīgumu. Tādēl vēl...
Cepumi “Spekulatius”
6. decembris ir Svētā Niklāva diena. Daudz leģendu vēstī par šī svētā brīnumdarbiem. Jau kopš agrīnajiem viduslaikiem svētais Niklāvs tiek godināts kā bērnu draugs un palīgs nebaltās dienās. Viņš tiek...
Raibā Ziemassvētku maize
Šodien sākās otrā adventes nedēļa - otrā taka, mūsu dienišķā maize. Mieži un kvieši, zemes senākie kultūraugi, par ko liecina arheoloģiskie atradumi un zīmējumi, senajā Ēģiptē bija pazīstami jau pirms...
Piparkūku pagatavošanas recepte
Ziemassvētku naktī, kad gani klajā laukā ieraudzījuši zvaigzni, viņi steigšus devās uz Betlēmi. Aiz prieka par Jēzus bērniņu viņi aizmirsuši savus mīklas plāceņus zemes krāsnī. Tikai atpakaļceļā gani par tiem...
Ķiršu alus kūka
Šī kūka mums ļoti atgādināja mūsu bērnības dienu plātsmaizes. Ķirši un ķiršu medalus padara šo kūku “pieaugušāku” un elegantāku - šāda kūka lieliski iederēsies gan draugu tusiņā, gan kādā svinīgākā...
Mazie ābolu kruasāni
Godīgi sakot šie kruasāni (citi tos sauks par pīrādziņiem) man ļoti garšo, bet pats baidījos tos gatavot. Likās sarežģīti. Taču nekā! Nav tik traki, vajag tikai sākt un viss izdosies....
Biezpiena cepumi “Zosu kājiņas”
Jā, patiešām, ar šadu nosaukumu bija apveltītas arī konfektes. Taču šajā reizē gatavosim cepumus.
Keksiņi ar mellenēm
100 g melleņu enerģētiskā vērtība ir tikai 46 kilokalorijas. Turklāt, tās ārsti rekomendē redzes uzlabošanai. Bet mēs uzsveram, mellenes ir ļoti gardas ogas un piedāvājam jums izmēģināt šo vienkārši pagatavojamo...
Polentas cepumi ar citronu un rozmarīnu
Šī recepte ir draugu ieteikta un droši apgalvot tās izcelsmi mēs nevaram. Taču vienu apgalvot varam droši, pagatavojot šos cepumus vienreiz, jūs tos noteikti pagatavosiet atkārtoti. Lai izdodas!
Omītes auzu pārslu cepumi bez miltiem
Katrai Omītei ir savas supperreceptes. Šoreiz padalīsimies ar vienu no supperreceptēm, kas iegūta no kādas Omītes recepšu klades. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!
Cepumi ar ogu sukādēm
Šie cepumi priecēs gan lielus, gan mazus. Kraukšķīgi un garšīgi, turklāt cepumiem pievienotās ogas, padara cepumus īpašus un jūsu ģimene lūgs jums tos pagatavot vēl un vēl. Izmēģiniet šo vienkārši...
Burkānu keksiņi
Burkāns ir vērtīgs produkts, kuru iespējams ērti uzglabāt un izmantot veselības uzlabošanai, izmantojot ēdienos dažādām gaumēm. Šoreiz piedāvājam lielisku keksiņu pagatavošanas recepti.
Smalkmaizītes ar malto gaļu un sieru
Gaisīgas un garšīgas maizītes, patiks gan lieliem, gan maziem kārumniekiem. Noteikti izmēģinat šo recepti!
Krekeri ar zilo sieru
Šie krekeri priecēs pat visprasīgāko gardēdi, taču ar pagatavošanas niansēm tiks galā pat iesācējs. Vienkārši un garšīgi!
Lieldienu riekstu kūka ar citronu glazūru
Ar Lieldienām saistāmas daudzas tradīcijas un ticējumi, kas ļauj iegūt labāku veselību, labāku ražu un pārticību, mieru mājās. Taču mēs ieteiksim jums pagatavot šo kūku, to viennozīmīgi atzinīgi novērtēs gan...
Kēkss ar ingveru, citroniem un sukādēm
Citroni ir vieni no visplašāk izmantotajiem citrusaugļiem, jo tie lieliski noder, lai bagātinātu garšu - sākot no zivju ēdieniem un dārzeņiem līdz pat dažādiem konditorejas izstrādājumiem. Arī šajā receptē citronam...
Saldā pīne ar banāniem un šokolādi
Šis ir viens no konditorejas izstrādājumiem, kura pagatavošana neprasa īpašu pieredzi. Taču garšas ziņā tā neliks vilties pat visprasīgākajam gardēdim.
Piparkūku keksi
Tavam svētku galdam piparkūkas šķiet pārāk ierasts risinājums? Pagatavo piparkūku keksus un pārsteidz savus viesus!
Kafijas-šokolādes kūka ar krējuma krēmu
Neesiet saldummīlis un jums ne visai garšo kūkas?! Tā iespējams bija līdz šim. Pagatavojiet šo kafijas - šokolādes kūku un izbaudiet garšas virsotnes! Kūkas pagatavošanai būs nepieciešama cepamforma 22cm.
Riekstu štricele
Šī štricele lieliski iederēsies uz svētku galda, taču tā ir tik garšīga, ka to nav grēks pagatavot arī ikdienā - kad prasās ko īpaši gardu. Paredzot gatavošanas laiku, neaizmirstiet ierēķināt...
Bulciņas Cinnabon - leģenda virtuvē
Amerikāņi šīs bulciņas mēdz dēvēt par “narkotiskām”. Mieru, tikai mieru, tam ir tikai viens iemesls - tās ir ļoti gardas un īpaši grūti ir atteikties no vēl vienas. Pamēģiniet!
Ābolu - kanēļa drupaču kūka
Ja virtuvē skumst daži āboli un garšvielu plauktā atrodams kanēlis, noteikti pagatavojiet šo kūku!
Citronu kūka ar Philadelphia sieru
Philadelphia ir viens no pasaulē iecienītākajiem un populārākajiem svaigajiem sieriem. Siera pamatā ir piens, saldais krējums un pārtikas piedevas. Philadelphia ir īpašs ar savu izteikti krēmīgo un maigo garšu. Tam...
Groziņi ar zefīra krēmu
Vārds “zefīrs” cēlies no grieķu vārda zephyros un apzīmē “vieglu rietumu vēju”. Kārdinoši, vai ne? Tā arī ir. Pagatavojiet šos groziņus un izbaudot to vieglo garšu!
Svaigu ogu tarte
Ko te vēl piebilst - ogu laiks! Izmantojiet šo lielisko brīdi, lai pagatavotu vienreizējo desertu! Gatavojot šo kūku jums nepieciešama forma 20cm.
Cepumu-dateļu groziņi ar jogurta pildījumu
Dateles ir bagātas arī ar šķiedrvielām, gan šķīstošajām, gan nešķīstošajām,tajās ir vitamīni, minerālvielas,kā arī vairāk nekā 20 veidu dažādas aminoskābes. Un galvenais, ēdienam dateles piešķir īpašu, saldi - rūgtenu toni.
Siera standziņas
Vēlaties iepriecināt mazo gardēdi? Piedāvājiet siera standziņas. Taču ne tikai nogaršot, bet arī pagatavot. Šī recepte patiešām ir vienkārši pagatavojama. Šoreiz ieskatījāmies Artas blogā cikartiski.wordpress.com.
Kantučini
Kantučini (cantuccini) - mazi cepumiņi, kas izplatīti Toskānā, Itālijā. Pasniedz tos parasti pie vīna vai kafijas tases un ēd mērcējot savā glāzē vai krūzē.
Smilšu cepumu ziedi ar biezpiena pildījumu
Mūsu recepšu portāla devīze:“Ēdiens var būt ne tikai garšīgs, bet arī skaists”! Apskatot šīs receptes foto, jūs taču tam piekritīsiet?!
Groziņi ar aveņu kremu
Avenes satur cukurus, pektīnvielas, organiskās skābes, askorbīnskābi, C vitamīnu, B, P, E, A grupu vitamīnus, karotīnu, bioflavonoīdus, PP vitamīnu, miecvielas, ēterisko eļļu, krāsvielas, minerālvielas (magniju, nātriju, kāliju, kalciju, fosforu, jodu)....
Cepumi “Valentīndienas avenīte”
Šos cepumus protams drīkst pagatavot arī citās svētku dienās, bet īpaši tomēr tie iederēsies Valentīndienas svinībās.
Kēkss ar balto šokolādi
Tāpat ka grāmatas autore, esam pārliecināti, ka šo kēksu mēs Padomju laikos neesam ēduši. Gluži vienkārši tāpēc, ka veikalos to netirgoja. Tomēr slavenajā GOST sistēmā tā receptūra tika aprakstīta. GOST...
Piparkūku mafīni “Svētvakars”
Tuvojas Ziemassvētki un daudzās mājās tiks ceptas piparkūkas. Taču iespējams, ka soreiz vēlaties savus viesus nedaudz pārsteigt. Piedāvājam šo mafīnu recepti, arī viņi ne tikai labi garšos, bet bagātinās jūsu...
Saldā rulete mājas gaumē
Katrs gardēdis zin, ar ko atšķiras rulete kura iegādājam veikalos un it-kā tāda pati, bet mājās gatavota. Mājās gatavota, vienmēr būs gardāka. Piedāvājam ļoti vienkāršu recepti.
Biezpiena kūka ar karamelizētiem mandarīniem
Šo kūku atliek vienu reizīti pagatavot un uzcienāt viesus. Pilnīgi noteikti, visi baudīs, slavēs saimnieci un palūgs recepti, lai to norakstītu un padotu tālāk. Receptes pagatavošanai nepieciešama forma 24cm.
Ābolu strūdele ar marcipānu
Austrijā pēc tā, kā meitenes cepa strūdeli vērtēja līgavu - vai pietiks pacietības izstiept mīklu strūdelei, lai tā būtu plānāka par cigarešu papīru? Vai paspēs karstu strūdeli izņemt no cepeškrāsns,...
Vēja kūkas
Šādā vējainā laikā īsti nebija jautājumu, kādu recepti jums piedāvāt. Ja jau visu Eiropu pārņēmis spēcīgs vējš, piedāvājam gardo vēja kūku recepti! Lai labi garšo!
Saldā maize ar halvu un tumšo šokolādi
Maize, bet kad būsiet to nogaršojuši, gribās to dēvēt par kūku vai torti. Noteikti pagatavojiet! Un varam jau prognozēt - pavisam drīz mājinieki atkal jums palūgs: “Uzcep, lūdzu, to garšīgo...
Biezpiena plātsmaize Omītes gaumē
Baudot šo plātsmaizi atmiņā ataust bērnībā piedzīvotie saulainie un siltie rīti laukos pie Omītes. Pagatavojiet šo plātsmaizi un nobaudiet daļiņu no bērnības atmiņām!
Virtuļi Karlsona gaumē
Stokholmā kādā pavisam parastā ielā, pavisam parastā namā dzīvoja kāda pavisam parasta ģimene - Svantesoni… Tā sākās lieliskais stāsts par Karlsonu. Tiem kuriem patīk jautrie Karlsona un bralīša piedzīvojumi, ka...
Sāļie cepumi ar vītinātu gaļu
Vītināta gaļa ir īstā delikatese tiem, kas vēlas nogaršot ko īpašu. Un arī tās baudišanas veidi aprobežojas tikai ar konkrētā gardēža fantāziju. Šajā receptē vītinātā gaļa ir viena no sastāvdaļām,...
Cepumi ar mellenēm
Sakiet ka vasaru nevar nogaršot? Var! Pagatavojot šos cepumus vienu reizi, tie kļūs par sezonas topu. Vienkārsi, garšigi un neaizmirstami. Un galvenais, tie garšõ pēc vasaras! 🙂
Mafīni ar bergamota aromātu
Par tēju esam rakstījuši diezgan daudz un kurš gan nezin ko ar to iesākt? Protams, dzert! Taču ir tējas ar īpaši izteiktu garšu un aromātu. Šādas tējas lieliski noder arī...
Sāļie cepumi ar riekstiem un baziliku
Baziliks jau no seniem laikiem iecienīts un plaši audzēts garšaugs. To izmanto uzturā un ēteriskās eļļas ieguvei pārtikas rūpniecības, parfimērijas un medicīnas vajadzībām. Šajā receptē tieši baziliks piešķir cepumiem īpašo...
Smilšu mīklas cepumi ar aveņu pildījumu
Konditorejas izstrādājumu izcelsmes valsts ir miglā tīta. Neviens vēsturnieks nespēj nekļūdīgi norādīt, kurā pasaules malā un kam ienāca prātā sevi iepriecināt ar kādu saldu un paša radītu cepumiņu. Ja vēlaties...
Smilšu groziņi ar zemenēm
200g zemeņu satur 16% no dienā nepieciešamās balastvielu devas. Zemenes vislabāk lietot uzturā svaigas. Jāatceras, ka termiski apstrādājot samazināsies C vitamīna daudzums. Zemenes nevajadzētu uzglabāt siltumā un tiešos saules staros,...
Espresso kūkas
Senāk turku līgavaiņiem bija jāapsola, ka viņi vienmēr spēs apgādāt savas jaunās sievas ar kafiju. Taču ļoti pat iespējams, ka paliekot populārākai tieši šai receptei, visiem pasaules līgavaiņiem būs jasola...
Mafīni ar jogurtu
Nosaukums “mafīni” ir radies no vārda “moofin”, kas nozīmē “mīkstā maize”. Mafīni galveno kārt tiek gatavoti brokastīs. Mafīnu dzimtene ir Anglija. Recepšu grāmatās pirmās mafīnu pagatavošanas receptes atrodamas jau tālajā...
Šokolādes keksiņi ar jogurtu
Vēlaties pārsteigt draugus un viesus? Pagatavojiet šos keksiņus un ar šo brīdi jūs uzskatīs par lielisku konditoru. Šo keksiņu recepte noteikti kļūs par vienu no iecienītākajām jūsu virtuvē.
Pankūku torte ar citronu kurdu
Kurš gan nav cepis pankūkas?! Nu garšojis noteikti ir ikviens. Daudziem pankūkas asociējas ar bērnību, laukiem un brokastīm pie omītes. Taču vai zinājāt, ka no pankūkām var pagatavot torti?
Ābolu rožmaizītes
Šīs maizītes burtiski atgādina par mūsu recepšu portāla darbinieku pārliecību - “Ēdiens var būt ne tikai garšīgs, bet arī skaists”! Domājiet tieši tāpat, kā mēs? Pagatavojiet un baudiet!
Biezpiena virtuļi
Biezpiena virtuļi, pončiki vai bumbiņas - kā tikai šo kārumu nedēvē. Arī pagatavošanas veidi un receptes vai katrai saimniecei savas. Bet varbūt tieši šis pagatavošanas veids jums ies pie sirds?...
Maizītes ar Parmezānu un bekonu
Kad vēlaties savus tuvos iepriecināt ar ko garšīgu, pagatavojiet šīs maizītes. Kamēr tās gatavojas, lieliska smarža piepilda visu māju un kad maizītes gatavas, to garša neliks vilties pat visprasīgākajam gardēdim.
Ķirbju helikopteri
Vēl viena recepte gardēžiem - estētiem. Šie pīradziņi ne tikai lieliski garšo, bet arī vizuāli bagātinās jūsu maltītes galdu. Bon appetit!
Krekeri ar avokado un ķiploku mērci
Brīdī, kad bērns saka:”Mammīt,nopērc man cepumus!”, labāk veikalā iegādājieties nevis gatavu produktu, bet gan nepieciešamas sastāvdaļas un kopā ar mazo pagatavojiet šo kārumu mājās. Kopīga ēstgatavošana, turklāt, saliedē ģimeni un...
Austiņas ar tapenādi un sieru
Lieliska uzkdoda, kas priecēs gan lielus, gan mazus! Turklāt, pagatavojot šīs austiņas, tās vienkārši var paņemt līdz uz pikniku pie dabas krūts!
Cepumi ar rozmarīnu un medu
Rozmarīnam raksturīgā saldi rūgtena garša apvienojumā ar medu sniedz neierastu, bet ļoti interesantu noskaņu.
Šokolādes cepumi
Daudzās ārzemju filmās esmu redzējusi tādus lielus brūnus apaļus cepumus. Diezgan neglītus jāsaka, bet Amerikā tie ir ļoti populāri. Man viņi atgādina vizuāli mūsu pašu auzu pārslu cepumus - arī...
Mūžīgais augļu-ruma kēks
Šī kēksa recepte ir no tiem seniem laikiem, kad ledusskapju vēl nebija, bet kaut-kādā veidā cilvēce glabāja pārtikas produktus ilgāku laiku. Daži produkti no ilgas glabāšanas ir kļuvuši vēl garšīgāki....
Štollen
Galvenā Ziemassvētku maize daudzās valstīs ir augļu maize. Dažādās variācijas, bet tas katrai tautai parādās Ziemassvētku galdā. Vācija tas ir štollens. Štollens atšķiras ar savu īpašo formu. Es iesaku pagatavot...
Griķu cepumi ar mandelēm
Kraukšķīgi, garšīgi un pietam veselīgi griķu un mandeļu cepumi. Pamēģini!
Auzu pārslu cepumi
Manā bērnībā tādi cepumi bija ikdienas parādība. Tagad veikalos pārdodas smalkāki saldumi, bet šie viennozīmīgi ir mīļākie, jo ir ar bērnības atmiņām apvīti. Domāju, ka neesmu tāda vienīgā, vai ne?
Ķiploku cepumiņi ar zaļumiem
Vienkārši pagatavojama uzkoda. Vienīgā šo cepumiņu negatīvā īpašība - tie ļoti ātri apēdās… 🙂
Smalkmaizītes burciņā
Ko mēs varam iesākt ar tukšu burciņu? Varam tajā krāt santīmus, varam izmantot kā ēzelītis Ī-ā tukšo medus podu, bet varam arī gatavot! Jā, tukša burciņa var kalpot kā lielisks...
Cepumi ar sieru un mandelēm
Šī recepte ir ievērības cienīga ne tikai tāpēc, ka cepumi patiesi izdodas lieliski. Bet pati mīkla ledusskapī droši var glabāties nedēļu. Ja paredzams lielāks pasākums, sagatavojot mīklu iepriekš, jūs ietaupīsiet...
Maizīte ar karamelizētiem āboliem
Šī recepte atceļoja no Francijas reģiona Langedokas (Languedoc). Nobaudot kļūst skaidrs, garšos arī mums - ziemeļniekiem un daudzas saimnieces ābolu sezonā to gatavos itin bieži.
Siera radziņi
Šī ir sena un pārbaudīta recepte. Šajā receptē ir ļoti būtiska pagatavošanas secība. Ja to mainīt, rezultāts krietni atšķirsies no iecerētā!
Slinkās pilsētnieces siermaizītes
Nu nevar visi būt čakli un izdarīgi. Šo recepti var variēt un dažādot katru gatavošanas reizi. Šoreiz šāda versija.
Šokolādes-biezpiena mafīni
Kēksi manā izpratnē ir vairāk tādi sausi, drupačaini, ar rozīnēm. Šie atkal ir tādi… mitrāki)))) Man bērnībā bija ļoti mīļa grāmata par ēzelīti Mafīnu. Viņam piestāvētu šādi mafīni))))
Medus kēkss
Tīri teorētiski iespējams, ka Vinnijam Pūkam tieši šis medus kēkss bija iecienītākais no visiem keksiem. Ieprieciniet savus Vinnijus arī jūs!
Vaniļas cepumiņi
Vācijā iecienīts Ziemassvētku kārums, bet kāpēc nepagatavot šādu gardumu ikdienā?