
Pasta ar vistu akniņām un marinētiem sīpoliem
Marinēti sīpoli ir lieliska piedeva pie dažādiem ēdieniem. Taču šajā receptē tie ēdienam piedod īpašu noti. Pagatavojot šo recepti vienreiz, tā noteikti iekļūs jūsu recepšu topā un savējos iepriecināsiet ne...
Pasta ar Iļģuciema gaļas mērci un medalu
Katrai valstij un reģionam ir kādas ēdienu vai dzērienu receptes ar kurām tiek asociēta konkrētā vieta. Šodien mūsu piedāvājumā ir īpaša gaļas mērce ar ingvera un kaņepju alu. Šīs garšas...
Rīsu nūdeļu salāti ar kokosa mērci
Šoreiz piedāvājam jums pagatavot tradicionālu Taizemes recepti. Taizemiešu ēdieni nekad nav pārgatavoti vai smagi, jo galvenais uzsvars tiek likts uz garšu, bet nevis ilgu un sarežģītu pagatavošanas procesu. Izmēģiniet šo...
Pilngraudu spageti ar sēņu mērci
Kuram gan negaršo makaroni?! Turklāt to pagatavošanas variācijas ir visai plašas. Šoreiz gatavosim arī sēņu mērci. Šī ēdiena pagatavošana neprasa īpašu meistarību. Pagatavojiet šo recepti un pārliecinaties. Jums izdosies!
Dārzeņu pasta
Dārzeņi ir pilnvērtīga uztura neaizstājama sastāvdaļa. Tāpēc, piedāvājam vēl vienu pārbaudītu recepti un dārzeņu pagatavošanas veidu. Pasta (makaroni) var šķist vienkāršs, bet demokrātisks ēdiens (ne velti teju puse Latvijas iedzīvotāju...
Pasta Puttanesca ar mednieku desiņām
Pastas Puttanesca receptei ir diezgan noslēpumaina izcelsme. Vēsturnieki apgalvo, ka šo recepti radīja itāļu “nakts dāmas”, kuras bija pārāk aizņemtas, lai staigātu uz tirgu, pirktu svaigus produktus un gatavotu kaut-ko...
Makaronu salāti ar pesto “Pepita”
Kompānijas GFK pētījums liecina - gandrīz puse jeb 44 % Latvijas iedzīvotāju makaronus patērē reizi nedēļā vai biežāk. Tāpēc piedāvājam vēl vienu makaronu pagatavošanas versiju, lai dažādotu mūsu ēdienkarti.
Makaroni ar gaileņu mērci
Visi zin, ka itāļi ir kā traki uz makaroniem. Viņi vienkārši ļoti labi šo lietu pārzin un prot pagatavot 1000 un 1 mērci. Piedāvājam pagatavot un nobaudīt makaronus ar sēņu...
Pasta ar siera mērci un desiņām
Recepte ņemta no izdevniecības “White Book” pavārgrāmatas “Cāļa gaļas ēdieni”. Iepriecini sevi un citus!
Svaiga pasta ar dārzeņu mērci un vītinātu cūkgaļu
Makaronu cienītājiem viennozīmīgi jāizmēģina šī recepte. Vienkārši pagatavot - grūti aizmirst!
Tortelini salāti ar sieru
Tortellini ir mazi, apaļi makaroni, kas pārsvarā pildīti ar gaļu, sieru vai spinātiem, lai kāda būtu jūsu izvēle, tie šajos salātos iederēsies lieliski. Iepriecini sevi un citus!
Pikantās nūdeles ar cūkgaļas fileju
Vēl ar austrumu virtuvi esiet uz “Jūs”? Izmēģiniet šo recepti un viennozīmīgi gatavosiet šīs nūdeles arī turpmāk.
Pasta ar sēnēm un Balzamiko
Šai receptei piestāvētu tituls “Rudenīgā recepte”. Sēnes ar desiņām un pastu uzsākušas garšu valsi …to visu akcentē balzamiko etiķis…Sakārdinājām? No emocijām pārejam pie praktiskajām darbībām. Lai izdodas! 🙂
Makaroni ar salami un pikanto siera mērci
Desa, makaroni un siers - daudzu iemīļotas brokastis. Taču šoreiz pagatavosim šo recepti tā, lai gala rezultāts priecētu pat visprasīgāko gardēdi.
Makaroni ar brokoļu mērci
Katra saimniece zin kā pagatavot makaronus. Taču šī recepte, iespējams, pātsteigs. Ieprieciniet sevi un citus!
Salāti ar pastu un mājas sieru
Pasta, tomāti, baziliks, olīveļļa - klasiska itāļu virtuve. Mājas siers piešķir šiem salātiem latvisku noti. Lai labi garšo!
Pasta ar siera-spinātu mērci
Spināti ir vitamīnu bumba! Tie satur - B2, B6, E, K, PP, P, A un C vitamīnus. Apēdot 50 g svaigu spinātu, mēs organismam dodam vai pusi no C vitamīna daudzuma, kas...
Makaroni ar auksti kūpinātas desas mērci
Gandrīz puse jeb 44 % Latvijas iedzīvotāju makaronus patērē reizi nedēļā vai biežāk, liecina GFK pētījums. Lieliski! Piedāvājam makaronu cienītājiem vēl vienu makaronu pagatavošanas recepti.
Pilngraudu makaroni ar garnelēm un ķiplokiem
Pastāv maldīgs viedoklis, ka makaroni ir neveselīgi un barojoši. Šāds pieņēmums saglabājies vēl no padomju laikiem, kad populārākais makaronu ēdiens bija makaroni flotes gaumē – makaroni sajaukti ar treknu gaļu....
Spageti ar vistu, ķiplokiem un kokteiļtomātiņiem
Katra saimniece var nosaukt vismaz trīs spageti pagatavošanas receptes. Taču laba nemēdzot būt par daudz, šeit vēl viena lieliska recepte. Baudiet!
Krēmīgā pasta ar asinsdesu
Asinsdesas jeb putraimdesas gatavoja gandrīz katra saimniece. Šo desu droši var pieskaitīt tradicionālajai latviešu virtuvei. Šodien asinsdesa nav tik populārs produkts un ir nepelnīti piemirsta. Piedāvājam vienkāršu recepti, kuru pagatavojot...
“Pasta alla arrabiata” jeb makaroni ar bekonu, čili un tomātiem
“Arrabiata” tulkojumā no itāļu valodas nozīmē “dusmīgā” - tas katrā ziņā attiecas uz šī Lazio reģiona tradicionālā makaronu ēdiena ugunīgo asumu.
Spageti Carbonara ar šķiņķi un svaigo sieru
Itāļu virtuves klasika - spageti carbonara,taču šoreiz variācija ar sieru Philadelphia. Un ir gardēži kuri nogaršojot šo receptes versiju, priekšroku atdos šim ēdienam. Pamēģiniet!
Spageti ar vistas gaļas bumbiņām
Pirmsākumos spageti bija apmēram 50 cm gari, tomēr 20. gadsimta otrajā pusē popularitāti sāka gūt īsāki spageti un mūsdienās visplašāk pieejamie spageti ir apmēram 25—30 cm gari. Taču šajā reizē...
Makaroni ar tapenādi un tunci
Šī recepte iederas jebkura restorāna ēdienkartē, bet tajā pašā laikā ir tik vienkārši pagatavojama, ka ar to tiks galā pat iesācējs.
Vista mednieku gaumē
Reti, bet tomēr gadās, kad receptes ideju noskatam no kādas labas pavārgrāmatas un šoreiz gadījums īpašs. Apgāds “Zvaigzne ABC” piedāvā Džeimija Olivera grāmatu “15 minūtes virtuvē”. Tad nu piedāvājam jūsu...
Pasta ar siera mērci un tomātiem
Ja esiet pastas cienītājs, noteikti izmēģiniet šo recepti. Svaigais siers piešķir ēdienam īpaši maigu toni, turklāt zaļumi un tomātiņi padara pastas garšu svaigu un nedaudz pikantu.
Lazanja ar biezpienu un zaļumiem
Lazanja sen jau nav nekāds jaunums arī mūsu virtuvēs. Šo sātīgo ēdienu ir iecienījušas daudzas saimnieces. Iespējams, ka gardēžus priecē šī ēdiena daudzveidīgās pagatavošanas variācijas. Šodien piedāvājam pagatavot lazanju ar...
Mājas makaroni ar riekstiem
Valrieksti, lazdu rieksti, mandeles, ciedru rieksti un zemesrieksti - pavisam esot aptuveni 40 riekstu veidu. Šajā receptē izmantojiet savus iecienītākos riekstus, jo tie ēdienam piešķirs īpašo garšas noti. Lai labi...
Mājas makaroni ar citronu un piparmētrām
Izrādās, puse Latvijas iedzīvotāju makaronus gatavo reizi nedēļā un 25% pat biežāk! Tad vienkārši mūsu pienākums ir piedāvāt vēl kādu makaronu pagatavošanas recepti.
Pasta ar brokoļu pesto un ciedru riekstiem
Šī ir ne tikai lieliska recepte, bet arī veids, kā piedāvāt bernam ēdienu, kurā ir brokoļi. Pārbaudījām, ēd un slavē! Lai gan ieraugot brokoli no cita ēdiena atsakās. Tātad -...
Pasta ar baklažāniem, anšoviem un citronu
Apnikušie ierastie makaroni? Ir varianti! Pagatavojiet pastu ar anšoviem, baklažāniem un citronu. Pavisam cita un lieliska garša!
Makaronu rullīši ar vistas gaļu un dārzeņiem
Cik daudz ir pastu veidu, tik pat daudz ir to pagatavosanas variantu. Turklāt, ar īpasu izdomu apveltīti pavāri un gardēži turpina eksperimentēt. Arī mēs, šodien piedāvāsim lazanjas plāksnītes pielāgot mūsu...
Krāsainie makaronu salāti
Jā, šī ir itāļu klasika. Katrs kam tuva un mīļa itāļu virtuve spēs novērtēt šos salātus. Turklāt esam diezgan droši, pagatavojot tos vienreiz, pēc laiciņa radīsies vēlme atkārtoti nobaudīt so...
Makaronu salāti ar bekonu un olām
Vienkārši pagatavojami salāti, taču tie priecē ne tikai acis. Dažādās garšas ir kā eksplozija garšas kārpiņām. Pagatavojiet un nogaršojiet šos salātus!
Makaronu salāti ar šķiņķi un šampinjoniem
Šiem salātiem labāk izmantot nevis gludus makaronus, bet ar “rieviņām”. Tas palīdz mērcei labāk sakļauties ar makaroniem. Un ja mērce ir tik garšīga kā šī, tad tas ir īpaši svarīgi...
Makaronu salāti “Konfetti”
Iespējams, ka tieši makaronu paveidu ir visvairāk - gan formu dažādības ziņā, gan krāsu un izmēru. Taču arī receptes, kā pagatavot makaronus, nav mazums!
Liellopa ravioli ar tomātu mērci un Parmezānu
Tradicionāli ravioli tiek pildīti ar sieru, gaļu vai spinātiem. Šajā reizē vēlamies jums ieteikt pagatavot ravioli ar liellopa gaļu. Baltvīns un oregano pieškirs šim ēdienam īpašu, neaizmirstamu noti. Nobaudiet!
Mājas makaroni ar grilētas paprikas mērci
Vai jums škiet, ka no makaroniem var pieņemties svarā? Muļķības! Svara pieaugums rodas nevis no makaroniem, bet no tā, kas tiem tiek pievienots. Nevajag taisīt miltu mērces un ar jūsu...
Ravioli ar senēm sēņu mērcē
Vai zinājāt, ka sēnes aug ar ātrumu 1-2 cm diennaktī? Un sēņu „dzīve” ilgst tikai 10-11 dienas. Bet šis salīdzinoši īsais sēņu laiks ir diezgan rosīgs. To pierāda fakts, ka...
Ravioli ar vistas gaļu Mozzarellas siera mērcē
Klasikskais itāļu virtuves perosnāžs - ravioli. Pievienojiet vēl pāris kulinārās Itālijas elementus Mozzarellas sieru un Parmezānu un mūsu pašu kausēto sieru un saņemsiet ļoti garšīgu ēdienu. Turklāt, ātri pagatavojamu!
Mājas makaroni ar tomātu un tunča mērci
Makaroni šoreiz garšu orķestrī spēlē pavadošajā sastāvā. Pirmā vijole un solo partijas uzticētas īpaši pagatavotajai tomātu un tunča mērcei. Lai jauka baudīšana!
Ravioli ar jēra gaļu baklažānu-tomātu mērcē
Daudzi cilvēki itāļu ravioli pielīdzina krievu pelmeņiem vai ukraiņu vareņikiem. Līdzība patiešām pastāv. Tomēr, ravioli nekad negatavo saldēšanai. Tos vienmēr pasniedz uzreiz pēc izveidošanas un pagatavošanas.
Makaroni “po-flotski”
Šāda veida ēdiens bija pazīstams vēl Viduslaikos jūrnieku un ceļotāju vidū, jo nepeiciešamās sastāvdaļas bija viegli parvadāt uz kuģa un paņemt līdz garajos braucienos. Gaļu uz kuģa glabāja iesālītu mucās....
Rizotēti mājas makaroni ar bietēm
Ar rissoto šim ēdienam nav absolūti nekāda sakara. Nosaukumā slēpjas paša pagatavošanas procesa nosaukums.
Pasta ar sēņu mērci
Nevienam jau nav noslēpums, ka pastas dzimtene ir Itālija. Taču šis ēdiens jau sen ir iekarojis gardēžu sirdis (laikam pareizāk - vēderus) visā pasaulē un to pagatavošanas veidi katrā vietā...
Pasta ar vistas fileju un citronu
Makaroni ar kaltētiem sīpoliem, vistas fileja un aromātisks citrons, šo ēdienu varētu raksturot ar zināmo teicienu: “Viens par visiem, visi par vienu”!
Pasta ar mocarellu, tomātiem un pesto
Itāļu virtuve - vai šis apzīmējums pēc gadiem pieciem vēl maz būs? Noteikti! Itāļu virtuve, lai arī iedzīvojusies visā pasaulē, tomēr tai piemīt raksturīgais šarms un īpašais aromētu, garšu kopums....
Vistas karijs ar makaroniem
Kārdinošs, aromātisks, garšīgs un sātīgs - tā dažos vārdos var raksturot šo konkrēto ēdienu. Nešaubieties ne mirkli! Ja trūkst kāda no receptē norādītajām sastāvdaļām, uz veikalu prom! Iepirkt iztrūkstošo un...
Pasta Primavera
Spāņu valodā vārds “primavera” nozīmē “pavasaris”. Apskatot šo ēdienu vairs nav nekādu jautājumu par nosaukumu. Jautāsiet kā tas garšo? Pagatavojiet un izjūtiet arī jūs, kā garšo pavasaris.
Salāti ar orzo un dārzeņiem
Orzo (tulkojumā no itāļu valodas nozīmē mieži) ir maza, smalka rīsu formas pasta, kas tiek dēvēta arī par risoni. Vizuāli šie makaroni atgādina rīsus, taču garša ir pavisam cita.
Spagetti ar tomātu mērci
Mērce būs garšīgāka, ja tā tiks gatavota no aromātiskiem svaigiem tomātiem. Ārpus tomātu sezonas laba alternatīva ir konservēti tomāti, kurus mēs šoreiz arī izvēlamies.
Cannelloni ar liellopa gaļu
Cannelloni - makaroni kuri vizuāli atgādina paliela izmēra caurulītes, kas paredzētas dažādu maltu produktu pildīšanai (siers, gaļa, dārzeņi, biezpiens). Šoreiz tos pildīsim ar liellopu gaļu.
Spageti salāti ar grieķu jogurta mērci
Papardelle, Fettučini, Tortellini, Penne, Taljatelle un Spagetti - šie dažādo makaronu nosaukumi jau vien rosina apetīti. Itāļu ēdieni ir ļoti daudzveidīgi un, protams, pec vieniem salātiem nevar spriest par virtuvi...
Vistas gaļas salāti ar dārzeņiem un nūdelēm
Nu arī mūsu platuma grādos iecienīti kļuvuši austrumu ēdieni, woki,nūdeles utt. Un tas arī ir saprotams. Austrumu ēdieni ir vienkārši pagatavojami, aromatiski, sātīgi un ļoti garšīgi. Te vēl viena recepte...
Pastas salāti ar marinētiem cukini
Maiga pasta ar tikko ceptu vistas fileju un pikantiem cukini gabaliņiem - izklausās kārdinoši vai ne? Un tā arī ir! Šajā vienkārši pagatavojamā receptē ir apvienoti produkti, kuri šo ēdienu...
Pasta ar vistu, gorgonzolu un ciedru riekstiem
Īpašs ēdiens ar īpašu toni. Noteikti pagatavojot to vienreiz, tas kļūs par vienu no jūsu iecienītākajiem ēdieniem arī turpmāk.
Sacepums ar šķiņķi un makaroniem
Itāļi “radziņu” makaronus pārsvarā izmanto kā pildījumu picām. Taču mēs neesam tik principiāli un izmanotjam tos gan piena zupās, gan gatavojot šāda veida sacepumus.
Pasta pildīta ar rikotu un marinētiem ķirbjiem
Šī, protams, var būt arī ikdienas maltīte. Tomēr tematiski esam iecerējuši jums piedavāt dažādas receptes Helovīnu svinību galdam. Svētku taču nevar būt par daudz, vai ne?!
Sacepums ar pastu, kiršu tomātiem un sieru
Vēlaties iepriecināt mazo kārumnieku? Šī recepte ir parbaudīta vērtība. Ēdiens ir krāsains, aromātisks un ļoti garšīgs! Mazajam ēdājam patiks!
Pasta ar tomātu mērci
Daudzi uzskata, ka pasta Itālijā ievesta no Ķīnas, taču ēdienu vēsturniece Oreta Dzanīni de Vita savā grāmatā Pastas enciklopēdija apgalvo,ka Itālija pazinusi un lietojusi pārtikā pastu jau divus gadsimtus pirms...
Pasta ar brokoļiem un olīvām
Kurš gan vēl nav iepazinis pastu. Makaroni arī mūsu platuma grādos ir pietiekami populārs produkts. Vēlamies padalīties ar vēl kādu pastas pagatavošanas recepti.
Pasta ar biešu pesto un Fetu
Mūsdienās pesto no bazilika jau ir kļuvis par ikdienu. Mēs pamēģinājām pagatavot mērci no bietēm un sanāca biešu pesto - kā reiz pie makaroniem ar sieru! Pesto piešķir pikantumu it...
Ravioli ar ķiplokiem
Itāļu ēdienu cienītāju pulks nenoliedzami dienu no dienas paliek kuplāks. Pieminot šīs zemes virtuve nevaram nepieminēt ravioli. Tad nu vēl viena šī lieliskā ēdiena pagatavošanas variācija jūsu vērtējumam.
Ravioli ar spinātiem
Jebkurš itāļu virtuves cienītājs būs priecīgs kadā no maltītēm nobaudīt vienreizēji gardus ravioli! Vai ir zināms kuru iepriecināsiet?!
Pasta ar lāčpurniem
Šī ēdiena aromātā ir kas īpašs, aizraujošs un apetīti rosinošs. Nogaršojiet arī jūs!
Vistas fileja ar pesto un spageti
Lai arī par pastas jeb makaronu dzimteni ierasti uzskata Itāliju, par patieso pastas izcelsmi notiek nemitīgas “vēsturnieku kaujas”. Un kāda gan tam nozīme, galvenais, ka pats produkts ir kvalitatīvs un...
Pappardelle ar cūkgaļu dillēs un pikanto ķirbi
Ir desmitiem makaronu veidu un tie nav radīti vienkārši virtuves dīvainīšu iegribu realizācijai. Pamēģiniet katram ēdienam atrast to īstos un vienīgos makaronus. Tos ar kuriem iecerētais ēdiens garšo neatkārtojami !...
Taljatelle citronu eļļā ar vītinātas gaļas čipsiem
Par pastas, jeb makaronu dzimteni tiek uzskatīta Itālija. Un jāsaka, ka itāļi patiesi ir lieliski dažādu ēdienu pagatavošanā. Arī šī taljatelle pagatavošanas recepte atceļojusi no saulainās Itālijas. Ielaidiet mazliet saules...
Pasta ar lasi un degvīnu
Šī recepte ir klasisks savienojums - pasta, lasis un saldais krējums. Degvīns šim ēdienam piešķir asumiņu.
Pasta ar brokoļiem un šķiņķi
Makaroni ir ļoti universāls un vienkārši variējams produkts. Pievieno citādākas sastāvdaļas un ēdiens garšos pilnīgi savādāk. Šoreiz īpašu toni piešķir brokoļi.
Mājas makaroni ar biešu mērci
Vairākums cilvēku uzskata, ka makaroni ir neveselīgi un barojoši. Šāds pieņēmums saglabājies vēl no padomju laikiem, kad populārākie makaronu ēdieni bija Makaroni flotes gaumē (makaroni, sajaukti ar treknu gaļu) un...
Spagetti alla puttanesca
Spageti alla puttanesca (burtiski tulkojot - “spageti prostitūtu stilā”) ir diezgan pikants, nedaudz sāļš itāļu makaronu ēdiens. Popularitāti ieguvis 20 gadsimta divdesmitajos gados.
Makaroni baklažānu un piparmētru mērcē
Makaronu ēdieni ir ideāla bāze dažādu garšvielu un dārzeņu apvienojumam. Šoreiz baklažāniem un piparmētrai.
Makaroni ar pikantu jērgaļas ragū
Šo recepti piedāvā “Zvaigzne ABC” grāmata “Vīni un ēdieni”, Džošua Vesons. Protams, mazliet pārveidojām to pēc savas gaumes, bet rezultāts ir lielisks!
Tortellini ar sēņu mērci
Tortellini ir tādi mazi makaroni ar pildījumu iekšā, piem. gaļu vai sieru. Pēc izskata vairāk līdzinās tradicionāliem pelmeņiem, bet mazāki izmērā. Pēc mana novērojuma, īpaši garšo bērniem ))))
Pasta ar desiņām un olīvām
Latvijā pārsvarā nopērkamās melnās olīvas bundžās (cenu kategorija līdz 1,5 Ls) ir krāsotas zaļās olīvas. Tikai dārgākās bundžiņas saturs (apmēram 2-3 Ls) varētu būt, ka īstās melnās olīvas. Tās atšķiras...
Spageti ar mērci Aurora
Nezinu vai mērces nosaukums dots par godu slavenajam kreiserim, bet mērce garda.
Makaroni ar garnelēm un karamelizētiem tomātiem
Par garneļu un makaronu saderību sen neviens vairs nešaubās, bet ja mēs šim ēdienam pievienojam karamelizētus tomātiņus, ēdiens šķiet pilnīgāks. Pamēģiniet!
Pasta Carbonara
Pasta Carbonara radās Romā ne tik sen - 20. gadsmita vidus. Šī pasta ir atradums steidzīgajiem - 10 min, ir gatavs! Turklāt satur mazāk kalorijas nekā slavenā māsa Pasta Bolognese....
Mājas makaroni ar karamelizētiem sīpoliem un sieru
Šī ēdiena noslēpums ir ilgi ceptajos sīpolos. Cepot sīpolus ūdeni var aizvietot ar alu, tad sīpoli kļūs īpaši aromātiski un tumšāk brūni.
Makaroni latviešu gaumē
Šī ir latviešu versija par tik tradicionālu itāļu ēdienu. Bazilika pesto aizvietojam ar diļļu un pētersīļu pesto, rikottu - ar biezpienu. Nu un kas teica, ka makaroni ir itāļu ēdiens?
Makaroni ar kabaču strēmelītēm un sieru
Fetaki siers padara šos makaronus īpaši garšīgus. Sieru droši var aizvietot ar biezpienu.
Spageti ar garnelēm un kausēto sieru
Minot spagetti nu jau rodas asociācijas ne tikai ar Itāliju, bet arī ar garšīgu un sātīgu ēdienu. Šī ēdiena variācijas ļoti iecienītas arī Latvijā. Kāpēc ne? Arī šī ēdiena pagatavošana...
Ragu alla bolognese
Šī recepte ir slavena tālu aiz Itālijas robežām un tai ir neskaitāmi varianti. Bet priekš tam lai pagatavotu izcilu kulinārijas šedevru, nav nepieciešamas lielas iemaņas. Vienkārši un garšīgi.
Pasta ar tunci, olīvām un drupačām
Pastas recepti atveda Marko Polo jau 1600. gadā no Ķīnas uz Venēciju un arī ieviesa tās ražošanas tehnoloģiju. Var piebilst, ka šo pastu būtiskākā atšķirība ir tāda: ķīnieši gatavo makaronus...