Mazkaloriju pica ar sieru
Itāļi apgalvo, ka pirmā pica radīta tieši Itālijā. Taču vēsturnieki ir atklājuši, ka krietni pirms itāļiem Grieķijā gatavoja apaļu maizi, kuru pirms cepšanas bagātināja ar garšvielām.Lai nu kā, pica ir...
Pica meksikāņu gaumē
Saules, kaktusu, čili un tekilas zeme - Meksika. „Pipiano”, „Fajitas”,„Nachos Supremos”, „Guacamole” „Burrito”, „Chili con carne” - tie ir tikai daži Meksikas virtuvi raksturojošu ēdienu nosaukumi. Šobrīd pasaulē visstraujāk pieaug...
Pica ar prošuto un sēnēm
Ja negaidīti pieteikušies ciemiņi un laika gatavot vairs nav, tad šī recepte būs glābiņš. Recepti atradām Dž. Olivera grāmatā “30 minūtes virtuvē”. Tā nav klasiskā pica vārda tiešājā nozīmē, jo...
Pica ar dārzeņu lečo, sieru un citronu
Pašu ideju savienot sieru un citronu mēs ieraudzījām alexandracooks.com . Radās interese, kā tas varētu garšot. Izmēģinājām un jāsaka, ir labs!
Pica ar kartupeļiem un vīriešu zapti
Vai ir zināms fakts ka kartupeļi aug arī savvaļā? Dienvidamerikā tie ir sastopami vai ik uz soļa. No savvaļas kartupeļa laika gaitā ir izveidojušās vairāk nekā 2000 kartupeļu šķirņu. Lai...
Pica ar tomātiem un salami
Laikam jau pica ir tas ēdiens, kura variācijas būs mūžīgi mainīgas. Lai ko arī liktu uz picas, tā pārsvarā garšo lieliski. Taču šo picu vēlamies atzīmēt īpaši! Visas picā izmantotās...
Četru sieru pica
Aleksandrs Dimā-vecākais apceļojot Italiju sastādija veselu ceļvedi ar gastronomiskiem komentāriem. Tai skaitā aprakstīja picu no Pjemontas pēc viņa domām “ļoti sarežģītu” - četru sieru pica. Piedāvājam pagaršot! Un nemaz tik...
Pica “Pavasara”
Daudzi uzskata, ka šīsdienas picas prototips ir radies senajā Grieķijā. Racionālie grieķi sāka cept apaļas mīklas maizes ar garšvielām, tad tām pievienoja arī dažādus produktus, ko tiem sūtīja “dievi” no...
Pica ar salami, gurķiem un olīvām
Plāna kraukšķīga pica, salami ar pipariem, marinēts gurķītis un olīvas - nu kas var būt labāks par šo? Šo recepti piedāvā Zvaigzne ABC.
Kartupeļu pica ar bekonu un šampinjoniem
Šo recepti noskatīju “Dienas ēdienu” 27. numurā (26.11.11) Likās interesanta ideja, bet mazliet tehnoloģija samulsināja. Eksperimentējot sapratu, ka neesmu kļūdījusies un tāpēc piedāvāju savu versiju.
Pica ar sieru
Ar šādu pamatnes pagatavošanas tehnoloģiju es saskāros pirmo reizi, bet jāsaka, ka sanāca ļoti laba un kraukšķīga.
Pica Calzone ar jūras veltēm, asā
Calzone tulkojumā no itāļu valodas nozīmē “liela zeķe” vai “bikses”. Pildījums ir mīklas ietvarā. Šo recepti piedāvā Zvaigzne ABC.
Pica ar tunci, pārlocīta
Pārlocītās picas atgādina lielus pīrāgus, kurus pilda ar tādiem pašiem pildījumiem kā picas. Šo recepti piedāvā Zvaigzne ABC.
Pica ar pepperoni
Universāla picas pamatne, kas derēs jebkurai picai, pārlocītai picai, pīrādziņiem. Pamatne sanāk ļoti plāna un pēc cepšanas kraukšķīga. Šo recepti piedāvā Zvaigzne ABC.
Sēņu un ķiploku pica
Šo recepti piedāvā Zvaigzne ABC . Recepte no Kima Makoskera un Reičela Bērmingema grāmatas - “4 produkti”.