
Kumosiņi ar malto gaļu un dārzeņiem
Šī vienkārši pagatavojamā, bet ļoti gardā uzkoda iederēsies gan uz ikdienas, gan svinību galda. Izmēģinot šo recepti,noteikti padalaties ar draugiem!

Biezpiena kūka ar citronu un timiānu
Biezpienu lietot ikdienā mums iesaka visi uztura speciālisti. Biezpienā ir daudz kalcija, kas tik ļoti ir nepieciešams zobiem un kauliem. Atrodams vitamīns A, kas palielina organisma pretestību pret infekcijām un...

Pavasara pīrāgs ar sieru un paipalu olām
Vai pavasarim ir garša?! Daudzi atbildēs, ka tas garšo pēc kļavu un bērzu sulām. Iespējams pēc lakšiem. Taču mēs piedāvājam nogaršot šo maigo un trauslo pīrāgu. Izmēģinot šo recepti, jūs...

Strūdele ar kūpinātu vistu un puraviem
Garšo kūpināta vistiņa? 🙂 Mmm. Mums arī! Un šoreiz vēlamies padalīties ar kādu jauku un vienkārši pagatavojamu strūdeles recepti. Tā neliks vilties pat visprasīgākajam gardēdim!

Pīrādziņi ar kartupeļiem un sieru
Šie pīrādziņi ir lieliska uzkoda jebkura mēroga svinībās. Tie ir baudāmi gan tikko izņemti no krāsns, gan arī auksti tie nezaudzē savas garšu īpašības!
Brokastu maize ar sieru
Esat pelnījuši iepriecināt sevi un savus mīļos. Šo recepti varat pamainīt atbilstoši jūsu noskaņojumam un pieejamiem produktiem. Mēs šoreiz piedāvājam brokastu sāļo versiju - ar sieru un zaļumiem. Mīksta un...
Cāļa sardeles mīklas kažokos
Līdz šim sardeles varēja uzskatīt par vienkāršu ēdienu, taču ar šo brīdi viss ir mainījies! Ieceļam sardeles delikatešu kārtā. Izmēģiniet šo recepti un šaubas gaisīs… 🙂
Svētdienas ģimenes kūka
Svētdienas ģimenes kūka. Diena, kura radīta, lai ar saviem mīļajiem izbaudītu kopā būšanas priekus un nesteidzoties pagatavotu šo neaizmirstamo šokolādes krēma kūku. Bet ja jums ir iespēja šo kūku gatavot...
Tūtiņas ar cāļa girosu un sieru
Dažreiz apskatoties uz lietām no jauna var atklāt daudz interesanta. Teorētiski, nekā jauna jau nav - mīkla, gaļa, siers, tomātu mērce….pica kā pica… Bet nevajag steigties! Kūpināts giross, ananāss, divi...
Pīrādziņi ar pārsteigumu
Ziemassvētku rītā visi darbi tumsā jāpadara. Tad turpmāk visi darbi labi veiksies. Kad gaisma lekusi jācep pīrāgi. Saimniece kādā pīrāgā iecep pupiņu, kas to pīrāgu dabūn, tam veiksme visu gadu...
Raibā Ziemassvētku maize
Šodien sākās otrā adventes nedēļa - otrā taka, mūsu dienišķā maize. Mieži un kvieši, zemes senākie kultūraugi, par ko liecina arheoloģiskie atradumi un zīmējumi, senajā Ēģiptē bija pazīstami jau pirms...
Tarte ar kartupeļiem un sieru
Iespējams, ka kartupelis ir senākais dārzenis kas zināms cilvēcei. Taču tikpat labi pirmā produkta titulu varam dot piena produktiem, piemēram, sieram. Lai par šo tēmu strīdās vēsturnieki. Mēs timēr pagatavosim...
Tatīns ar kartupeļiem un vītinātu gaļu
Tarte tatin, jeb apgāztās kūkas mēdz būt ne tikai saldas. Šajā gadījumā piedāvājam Tarte tatin ar kartupeļiem un vītinātu gaļu. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!
Plānais pīrāgs ar vistu pannā
Grieķijas virtuve ir viena no populārākajām virtuvēm pasaulē. Tā ir īsta zemnieku, zvejnieku un vienkāršo cilvēku virtuve, kuras pamatā ir visiem pieejamas, veselīgas izejvielas. Vienkārši, ātri un ļoti garšīgi. Izmēģiniet...
Vecmāmiņas ābolu kūka
Šī ir viena no tām receptēm, kuras tiek nodotas no paaudzes paaudzē. Interesanti, kura bija pirmā vecmāmiņa, kas radīja šīs kūkas recepti?! Receptes pagatavošanai nepieciešama forma 22cm.
Pīrāgs ar vistas gaļu
Vistas gaļa ir lieliski piemērota diētai, jo tajā ir pat līdz 10 reizes mazāk tauku nekā citās gaļas. Vistas gaļa satur līdz 25 % vairāk olbaltumvielu nekā jebkura cita gaļa....
Baltais pīrāgs ar vistu un gailenēm
Gailenes satur А, В1, В2, РР vitamīnus, mikroelementus cinku un varu. Turklāt, tās ir garšīgas un ja pagatavosiet šo recepti, gailenes viennozīmīgi kļūs par jūsu iecienītākajām sēnēm. Lai labi garšo!
Vasaras pīrāgs ar sieru un tomātiem
Tuvojas ballīte? Šoreiz ierosinam iztikt bez tradicionālās kūkas, bet iepriecināt svinību viesus ar īpaši gardu sāļo pīrāgu. Izmēģiniet šo vienkārši pagatavojamo recepti arī jūs!
Cīsiņi mīklā ar alus mērci
Augstvērtīgs alus ir izmantojams ne tikai kā dzēriens, bet arī kā receptes sastāvdaļa. Gatavojot šo recepti, rekomendējam izmantot “Latgales alus” produkciju.
Kareivīgie pīrādziņi
Nosaukums šiem pīrādziņiem esot radies no tā, ka gatavi tie esot ļoti garšīgi un Pipars tiem ir burtiski uzbrucis…Varam tikai minēt, kurš uzvarēja?!
Pīrādziņi ar sinepēm
Šo recepti piedāvā mūsu mazais draugs un kulināro tradīciju turpinātājs. Bet ne mirkli nešaubieties, izmēģiniet šo vienkārši pagatavojamo recepti un pārliecinaties - viss ģeniālais ir vienkāršs!
Cāļa kebabi mīklā
Šī recepte ir ņemta no recepšu grāmatas “Cāļa gaļas ēdieni”. Recepšu grāmata tapusi sadarbībā ar izdevniecību “White Book”. Pieprasi recepšu grāmatas labākajās grāmatnīcās!
Pusdienu pīrāgi ar desu un ceptu olu
Nezinat ko pagatavot pusdienās? Izmēģiniet šo recepti un mēs esam droši, ka ik pa laikam jūsu virtuvē tiks veidoti īpašie pīrāgi. Lai labi garšo!
Kukurūzas pīrāgs ar lociņiem
No kukurūzas indiāņi mala miltus, no gatavām kukurūzas sēklām gatavoja alkoholiskos dzērienus, no tām, kas vēl nebija nogatavojušās spieda eļļu, bet mēs šoreiz gatavosim pīrāgu.
Pīrāgs Valentīndienai - “Tikai tev”
Ir teiciens: “Mīlestība iet caur vēderu”. Mēs šim teicienam daļēji piekrītam, jo skaists un garšīgs ēdiens viennozīmīgi ir bauda!
Pīrāgs ar bietēm un kazas sieru
Svaigie un pusmīkstie kazas sieri piemēroti gatavošanai uz grila, kausēšanai, pusmīkstie sieri der arī salātiem. Taču šoreiz gatavosim pīrāgu! Gatavojot šo recepti jārēķinās ar laiku mīklas uzrūgšanai.
Pīrāgs ar Camembert sieru un bumbieriem
Ja laikā kad virtuvē saimniekoja mūsu vecmāmiņas pīrāgus cepa ar gaļu,kāpostiem un citiem tradicionāliem un ierastiem pildījumiem, tad šodien pīrāgu sastāvdaļas ierobežo vien cepēja fantāzija. Bet nekas. garšīgi! 🙂 Receptes...
Strūdele ar šķiņķi un sieru
Tikko tiek minēta strūdele daudziem rodas asocoācijas ar Austriju vai Vīni. Taču par strūdeles izcelsmes vietu vēsturnieki izsaka dažādas versijas un lai viņi turpina meklēt. Mēs, tikmēr, pagatavosim strūdeli ar...
Pīrāgs ar šķiņķi, lokiem un biezpienu
Mieru, tikai mieru. Visas sastāvdaļas lieliski sader kopā, tās papildina viena otru. Iespējams tās nav baudītas pīrāgā, bet tagad pamēģiniet. Pīrāgs garšo lieliski!
Kāpostu pīrāgs no mammas klades
Receptes nosaukumā izteikts gandrīz viss. Vēl tikai atliek piebilst - šis pīrāgs priecēja arī to cilvēku vēderus, kuriem kāposti nešķiet tas labākais pildījums. Pēc nogaršošanas viņi domas mainīja!
Biezpiena plātsmaize Omītes gaumē
Baudot šo plātsmaizi atmiņā ataust bērnībā piedzīvotie saulainie un siltie rīti laukos pie Omītes. Pagatavojiet šo plātsmaizi un nobaudiet daļiņu no bērnības atmiņām!
Fokača ar gailenēm
Fokačas (focaccia) dzimtene ir Itālija. Tā dēvē mājās ceptu plāceni, kas gatavots no neraudzētās mīklas, ieziestas ar olīveļļu. Tās nosaukums cēlies no latīņu vārda - focus (uguns,pavards). Senos laikos fokača...
Maizes sacepums ar zemenēm
Ja izveidojusies situācija, ka iegādātā maize sakaltusi un to neesiet uzspējuši apēst, pārvērtiet to lieliskā pīrāgā. Iespējams, daudzi to dēvēs par kūku. Šo gardumu novērtēs pat visprasīgākais gardēdis! Izmēģiniet!
Mazkaloriju pīrāgi ar vistas gaļu
Galvenais, ievērojot diētu, nenorauties un neapēst neko lieku. Bieži vien cilvēki, kuri seko līdzi sava ķermaņa svaram, ir spiesti atteikties no pīrāgiem. Taču šis nav tas gadījums! Šo pīrāgu pamatā...
Pīrāgs no filo mīklas ar brieža sirdi
Ņemot vērā to, ka briežu gaļas iegūšanas apjomi ir daudz mazāki, nekā cūkas un vistas gaļai, tajā netiek izmantoti masu produktiem tik raksturīgās ģenētiskās uztuvielas un uztura bagātinātāji, līdz ar...
Diētiskais pīrāgs “Bez nosaukuma”
Radušies pāris jautājumi? Kāpēc diētiskais? Nu ļoti vienkārši! Izlasiet sastāvdaļas un ja šobrīd cenšaties atbrīvoties no liekajiem kg, šo var baudīt droši! Kāpēc “bez nosaukuma”? Tā reizēm gadās…
Kifle ar sieru
Kifle - tā tiek dēvēti tradicionālie Dienvidslāvu radziņi. Ir kas kopīgs ar mūsu siera pīrādziņiem, tomēr ļoti būtiskas ir pagatavošanas nianses, esiet verīgi un baudiet!
Ābolu pīrāgs ar aso sieru
Klāt rudens un arī ēšanas paradumos tas ievieš zināmas korekcijas.Aizvien biežāk izvēlamies karstus un pikantus ēdienus. Ja vēlaties sevi palutināt ar īsti rudenīgu ēdienu, noteikti pagatavojiet šo pīrāgu.
Cīsiņi mīklā “Caterpillar”
Katram zināms cik ļoti no svara ir ēdiena vizuālais noformējums. Īpaši, ja tas domāts bērnam! No šādas maizītes, kas rada nepārprotamas asociācijas ar multeņu varoni kāpuriņu, mazais neatteiksies.
Maize “Fisarmonica”
Konkrēti šī recepte ir radīta speciāli kādam Itāļu kulinārijas šovam, ar šo recepti šovā piedalījās Natalia Cattelani.Šīs maizes nosaukums tulkojas kā ermoņikas. Mēs izmēģinājām un iesakām arī jums!
Dārzeņu kēkss
Šobrīd ir īstais laiks gatavot dažādus ēdienus no dārzeņiem, dažādi suatējumi un zupas jau pagatavotas? Pagatavojiet dārzeņu kēksu!
Ķirbju helikopteri
Vēl viena recepte gardēžiem - estētiem. Šie pīradziņi ne tikai lieliski garšo, bet arī vizuāli bagātinās jūsu maltītes galdu. Bon appetit!
Kārtainie maisiņi ar vistu un gailenēm
Šoreiz kārtaino maisiņu pildījumam izvēlējāmies vistas gaļu un gailenes. Par vistu laikam jau viss skaidrs, bet par gailenēm?! Vai zināji, ka parastā gailene (latīņu: Cantharellus cibarius) satur līdz 6,7 mg...
Pīrāgs “Krupis aliņā”
Vienkāršs, silts, labs mājas ēdiens - desiņas mīklā, ko angļi mīļi dēvē par “krupi aliņā”. Šo ēdienu mēs noskatījam no pasaulslavenā pavāra Džeimija Olivera. Kā viņš apgalvo, šis ir tas...
Galisijas pīrāgs ar astoņkāji
Galisija ir autonoms apgabals un vēsturisks novads Spānijas ziemeļrietumos. Tas ir viens no septiņpadsmit autonomajiem apgabaliem, kā arī viens no astoņiem, kuriem piešķirts nācijas nosaukums. Galisijas galvaspilsēta ir Santjago de...
Siera pīrāgs ar lavašu
Nu jau arī mūsu platuma grādos ar lavašu īpaši nav jāiepazīstina. Ko tikai mūsu saimnieces ar to nedara - gatavo dažādas sāļas un saldas uzkodas, bagātina to ar dažadiem pildījumiem....
Pīrādziņi ar kāpostiem un desiņām
Recepte no mammas pierakstu klades. Kādreiz dēvēta kā “hruščova” mikla. Teikšu - ir vērts nogaršot.
Fokača Genuēzes gaumē
Īsta fokača no Genuēzes (Focaccia genovese) - pēc šīs receptes cep fokaču jau vairākus gadu simtus Genuēzes maiznieki. Pēc šīs receptes fokača sanāk mīksta, ar mīkstu, bet kraukšķīgu garoziņu.
Fokača ar ķiplokiem
Fokačas pagatavošanas dažādība ir satriecoša. Minēt vienu tradicionālu Fokačas pagatavošanas recepti nav iespējams - tai patiesi ir milzum daudz pagatavošanas recepšu.
Lieldienu pīrāgs ar olām
Pīrāgs ar spinātiem torta pasqualina - tipisks Lieldienu pīrāgs no Genujas. Sen-senos laikos pīrāgu taisīja ar 33 slāņiem - pēc Jēzus Kristus gadu skaita. Tagad gan process vairs nav tik...
Pīrādziņi ar zivs pildījumu pēc Tunisijas motīviem
Pīrādziņi pēc Tunisijas virtuves motīviem. Šos pīrādziņus Tunisijā sauc par brikiem. Mīklu gatavo no ļoti smalkas mannas, ilgi un kārtīgi izmīca un tad plāni-plāni izrullē un beigās fritē. Šo dīvaino...
Pīrādziņi - rassoļņiki
Noteikti iesakām pamēģināt! Darba nav daudz. Ar mīklu tiks galā pat iesācējs, viegli rullējās ļoti plānā kārtā. Tiem, kam nepadodas rauga mīkla vai šķiet ļoti sarežģīta, šī ir īstā! Ja...
Fokača ar vīnogām un salami
Fokačas (focaccia) dzimtene ir Itālija. Tā sauc mājās ceptu plāceni, kas gatavots no neraudzētās mīklas, kas ieziesta ar olīveļļu. Tās nosaukums cēlies no latīņu vārda focus (pavards, uguns). Senos laikos...
Čebureki
Labi čebureki izdosies tikai tad, ja strikti ievērosiet recepti. Pareizi gatavoti čebureki nav trekni, jo tie neuzsūc taukus, un nededzina kuņģi.
Rauga mīklas zivju pīrādziņi
Bērnības nostaļģijas māktie var izmēģināt rauga mīklas pīrādziņus ar zivju pildījumu. Vienkārši un garšīgi.
Belašs tradicionālais
Slavenais anekdošu varonis belašs, ko padomju laika ieskrietuvēs varēja nopirkt par 22 kapeikām, patiesībā ir garda un sātīga uzkoda.
Rauga mīklas pīrādziņi ar lokiem un olu
Rauga mīklas pīrādziņi ar olas un loku pildījumu ir klasisks padomju laika ātrās ēdināšanas šedevrs. ar šodien veikalos nopērkamajiem produktiem tie garšo nedaudz citādi, bet tā laika pēcgarša tomēr jūtama....
Cūciņas mīklas sedziņā
Angliski runājošajās zemēs šis ēdiens ko mēs pazīstam kā “cīsiņš mīklā” saucas “pigs in blanket”. Mīļi! Tāpēc arī mēs šoreiz šo bērnu iemīļoto uzkodu nosaucām par “cūciņām sedziņā”.
Plāceņi ar salami
Recepte brīvdienu brokastīm vai vakariņām, kad nekur nav jāsteidzas un gribas ko garšīgu. Īpaši interesantu noti piedod kūpināts siers, ar ko pārkaisam plāceņus pa virsu.
Plāceņi ar zaļo lociņu pesto
Loti interesanta recepte, kas atgādina par vasaras siltām dienām arī ziemā. Pesto var izmantot arī tradicionālu, ar baziliku - tad mīklai labāk pievienot ne piparmētras, bet baziliku.
Sēņu empanadas
Spāņu empanadas ir pazīstamas ne tikai Galūsijā, kur ir viņu dzimtene, bet arī visā pasaulē. Interesanti viņi ir ar to, ka mīkla ļoti labi tur formu un no tās var...
Pīrādziņi ar pesto un speķi
Latviešiem pīrāgi ir kā tāds svinīguma apliecinošs elements. It īpaši laukos - kā kāds svinīgs pasākums, tā tiek kurināta plīts un cepti pīrāgi. Šī ir vēl viena fantastiski gardu pīrāgu...
Hadsones jēra gaļas pīrāgs
Gandrīz katrs ir lasījis Artura Konana Doila romānu par lielisko detektīvu Šerloku Holmsu un viņa draugu doktoru Vatsonu. Nu, vismaz, filmu redzējis ir! Un, protams, atceramies Holmsa dzīvoklīša pļāpīgo saimnieci...
Galete ar āboliem un sipoliem
Šādā veidā var pagatavot galetes arī ar citu pildījumu un tādas ir ļoti ērti paņemt līdz rudens piknikā. Ķeram vel pēdējos siltos saules starus!
Siera radziņi
Šī ir sena un pārbaudīta recepte. Šajā receptē ir ļoti būtiska pagatavošanas secība. Ja to mainīt, rezultāts krietni atšķirsies no iecerētā!
Opīša pīrādziņi
Pīrāgi. Tie tiek cepti vai visos nozīmīgos svētkos. Ziemassvētki, Līgo, lielajās ģimeņu jubilejās. Arī pīrāgu receptes katrai saimniecei sava un pat vairākas. Esam pieraduši pie vārdu salikuma “Omes pīrāgi”. Bet...
Dārzeņu kūka ar alu
Šis nav pīrāgs, bet kūka! Nu citas atkāpes pieļaujamas, alus drīkst būt arī cits. Mēs tikai rekomendējam Valmiermuižas alu, jo tā garšu buķete mums šķita īpaši piemērota šai receptei.
Pīrādziņi ar kūpinātām reņģēm
No Padomju laikiem Latvija plašajā pasaulē un Krievijā jo īpaši asociējas ar kūpinātām reņģēm. Un tas ir jauki, jo šī mazā kūpinātā zivtiņa patiesi ir ļoti garda un izmantošanas iespējas...
Kišs ar malto gaļu un zaļām pupiņām
Diezgan vienkārša recepte un neprasa lielas piepūles. Derēs arī tiem, kas ievēro slaido līniju
Pīrādziņi Sousage rolls
Tie nav cīsiņi mīklā, kā varētu domāt izlasot nosaukumu. Tās ir uzkodas. Tradicionāls Britu ēdiens, bez tiem neiztiek nevieni svētki.
Kartupeļu - siera strūdele
Šī recepte nāk no ziemeļu-austrumu Itālijas. Uz šī reģiona virtuvi ļoti lielu ietekmi atstāja Austrija un arī šajā Itālijas reģionā daudz cep strūdeles. Bet atšķirībā no Austrijas, strūdeles šeit taisa...
Biezpiena pīrādziņi
Ļoti vienkārši un ātri pagatavojami pīrādziņi. Man viņi šķiet tādi tipiski mājās pīrādziņi un atgādina biezpiena plācenīšus ar pildījumu. Protams, ir iespēja šo pašu recepti variēt un pagatavot arī saldos...
Krostoi
Krostoi - tie ir tradicionāli itāļu pīrādziņi, ko gatavo ar dažādiem pildījumiem tikai karnevāla nedēļas laikā. Nosaukums ir cēlies no vārda “krosta”, kas nozīmē “kraukšķīga garoziņa”. Tagad dažos Itālijas reģionos...
Buljona pīrādziņi
Šos pīrādziņus es atceros vēl no padomju laikiem. Toreiz bija pieņemts mielastu lielās viesībās sākt ar buljonu un pīrādziņu. Un te bija “divi vienā” - vārot gaļu pīrādziņiem sanāca gards...