Pupas & graudi

Graudaugu lietošana uzturā palīdz atgūt enerģiju, uzlabo gremošanas trakta darbību, paaugstina imunitāti, palēnina organisma novecošanu

Kvinojas salāti ar pikantiem burkāniem un bietēm

Kvinojas salāti ar pikantiem burkāniem un bietēm

5 no 5 30 minūtes

Šie salāti lieliski sader gan ar zivs, gan gaļas ēdieniem. Taču var būt arī kā pamatēdiens. Šī ir viena no receptēm kura noteikti patiks vairumam gardēžu. Izmēģini!

Aplūkot recepti

Risoto ar ziedkāpostiem un ceptu vistas fileju

Risoto ar ziedkāpostiem un ceptu vistas fileju

5 no 5 45 minūtes

Ziedkāposti satur daudz C vitamīnu; satur arī folijskābi, B6 vitamīnu. Tas ir pietiekams iemesls, lai mēs šo dārzeni iekļautu savā ikdienas ēdienkartē. Piedāvājam jums vēl vienu pārbaudītu recepti, kurā viena...

Aplūkot recepti

Lēcu salāti ar dārzeņiem

Lēcu salāti ar dārzeņiem

5 no 5 15 minūtes

Lēcu (Latīņu valodā:Lens culinaris) izcelsme nāk no Indijas un Pakistānas. Tās bijušas cilvēku uzturā jau kopš vēlā akmens laikmeta, un ir viena no pirmajām labībām, kas kultivēta Tuvajos Austrumos. Līdz...

Aplūkot recepti

Miso humus

Miso humus

5 no 5 10 minūtes

Ideju šai receptei aizguvām no mūsu vārda un amata brāļiem bonappetit.com. Mēs pievienojām vēl miso un jūras aļģes, kas padara šo humusu īpašu. Ja esat japāņu virtuves cienītājs, tad šis...

Aplūkot recepti

Gardie zirņu plācenīši ar salātiem

Gardie zirņu plācenīši ar salātiem

3 no 5 45 minūtes

Vegāni izvairās no jebkāda veida dzīvnieku izcelsmes produktu lietošanas. Visbiežākie šādas izvēles iemesli ir ētiski apsvērumi saistībā ar dzīvnieku tiesībām vai labturību, apkārtējo vidi un veselību. Mēs atbalstam domu par...

Aplūkot recepti

Pelēko zirņu un pupiņu sautējums

5 no 5 45 minūtes

Ikviens uztura speciālists apstiprinās, mūsu ikdienas ēdienkartē jāiekļauj pākšaugi. Piedāvājam vēl vienu parbaudītu pākšaugu pagatavošanas recepti.

Aplūkot recepti

Zirņu pikas ar kaņepēm

5 no 5 30 minūtes

Ir kāds sens ticējums, lai tiktu pie naudas,tad ziemassvētku vakarā melns kaķis trīs reizes jānes ap baznīcu. Taču šodien uz visiem tos melnos kaķus neatrast. Tāpēc, vadīsimies pēc cita ticējuma...

Aplūkot recepti

Ziemas putra ar čīgiņām un olu

5 no 5

Mūsu seņčiem Ziemassvētku galda neatņemama sastāvdaļa ir bijusi putra. Pastāvēja ticējums, ka no šīs maltītes var gūt spēku un izturību visam nākamajam gadam. Tādēļ daļu biezputras upurēja dabas spēkiem. Karoti...

Aplūkot recepti

5 graudu putra ar bekonu un pupiņām

5 no 5 30 minūtes

Šoreiz vēlos par šo recepti pateikties uzņēmumam “Dobeles dzirnavnieks”. Viņi man atsūtīja notestēt viņu jaunos produktus un tie man patiešām patika un rosināja uz jauniem eksperimentiem. Rezultātā tapa arī šī...

Aplūkot recepti

Pērļu grūbu salāti ar kūpinātu asari

4.1 no 5 30 minūtes

Baltās un stingrās gaļas dēļ, jūras asaris ir daudzu gardēžu iecienītas zivs. Piedāvājam jums pārbaudītu recepti, kā pagatavot šo patiesi gardo zivi.

Aplūkot recepti

Griķoto ar vistu un kaltētām baravikām

5 no 5 40 minūtes

Itāļu virtuves cienītāji nenoliedzami zin un iespējams, ir paši gatavojuši risoto (risotto), bet ja esat griķu cienītājs?! Tad gatavojiet griķus! Piekrītam, nosaukums skan diezgan neierasti, bet ēdiens garšo patiešām labi....

Aplūkot recepti

Griķu risoto ar vistu akniņām

5 no 5 40 minūtes

Griķi ir viens no tiem graudaugiem, ko veiksmīgi var izmantot veidojot savu ikdienas ēdienkarti. Turklāt, griķu pagatavošanas variācijas ir diezgan plašas. Šoreiz piedāvājam pagatavot risoto - ļoti interesants un neparasts...

Aplūkot recepti

Arančīnī ar sieru

5 no 5 40 minūtes

Arančīnī, jeb Arančino (itāliešu val.: arancine / arancini di riso alla siciliana). Tā ir Sicīliešu klasika! Tradicionāls sicīliešu street food ēdiens, kura pagatavošana neprasa īpašu meistarību. Ja esiet itāļu virtuves...

Aplūkot recepti

Risoto ar pikanto cāļa mērci

5 no 5 30 minūtes

Nevienam gardēdim nav noslēpums, risoto pagatavošanas variācijas ierobežo tikai gatavotāja fantāzija. Šoreiz piedāvājam īpaši garda risoto pagatavošanas recepti. To īpašu padara sastāvā esošie vistas gaļas medaljoni. Garšo patiešām lieliski!

Aplūkot recepti

Risoto ar baravikām

5 no 5 40 minūtes

Risoto pagatavošana pavāru vidū tiek uzskatīta par īstu meistardarbu, kurā jāiegulda daudz laika un tikai augstvērtīgi produkti. Un ar ko gatavosim risoto baraviku laikā?! 😉

Aplūkot recepti

Rīsu salāti ar vistas fileju un kokosa pienu

4.9 no 5 45 minūtes

Mūsu platuma grādos vista, viennozīmīgi, ir populārākais gaļas produks ne tikai pateicoties savām garšas īpašībām, bet arī plašajām pagatavošanas iespējām. Šodien vēlamies padalīties ar kādu vistas filejas pagatavošanas recepti. Lai...

Aplūkot recepti

Siltie griķu salāti ar sieru un olu

5 no 5 40 minūtes

Griķi stimulē asinsradi un spēcina organismu. Griķi ir bioloģisks stimulators, jo satur organismam nepieciešamās olbaltumvielas, ogļhidrātus, vitamīnus un mikroelementus. Piedāvājam jums vēl vienu griķu pagatavošanas recepti, šoreiz siltie salāti.

Aplūkot recepti

Griķu pankūkas ar malto gaļu un sieru

5 no 5 45 minūtes

Griķi uzturā ir labs bioloģiskais stimulators, jo satur uzturā nepieciešamās vielas. Tāpēc, piedāvājam papildināt jūsu recepšu klāstu ar recepti, kurā izmantoti griķu milti.

Aplūkot recepti

Vistu stilbiņi ar tomātu rīsiem

5 no 5 60 minūtes

Vienkārši pagatavojama, bet garšas ziņā, lieliska recepte. Izmēģiniet šo vistas stilbiņu pagatavošanas versiju arī jūs!

Aplūkot recepti

Pelēkie zirņi saimnieka gaumē

5 no 5 50 minūtes

Ja jautāsiet par šī ēdiena nosaukuma izcelsmi, atbilde būs gaužām vienkārša. Senos laikos zirņus galdā cēla arī kalpiem, bet desas un gaļa pienācās saimniekam. Taču šodien mēs droši varam pagatavot...

Aplūkot recepti

Paelja ar cāļa gaļas šašliku un desiņām

5 no 5 60 minūtes

Šī vienkārši pagatavojamā recepte noderēs gan ikdienā, gan klājot svētku galdu. Lai garšotu labāk, pievieno šķipsniņu pozitīvu emociju!

Aplūkot recepti

Polenta ar desu mērci

5 no 5 30 minūtes

Recepte ņemta no izdevniecības “White Book” pavārgrāmatas “Cāļa gaļas ēdieni”. Izmēģini šo lielisko recepti arī tu!

Aplūkot recepti

Gardēžu plovs ar cūkgaļas karbonādi

5 no 5 60 minūtes

Tradicionāli gatavojot plovu izmanto jēra gaļu, taču ir cilvēki kuriem jēra gaļas specifiskais aromāts neiet pie sirds. Tiem arī domāta šī recepte. Lai izdodas!

Aplūkot recepti

Risoto ar kūpinātu asari

5 no 5 45 minūtes

Itāļu virtuves cienītāji jau paredz, rezultāts būs patiesi garšīgs. Nešaubieties arī jūs. Būtisks faktors - rīsu izvēle. Tiem jābūt patiesi kvalitatīviem!

Aplūkot recepti

Veģetārie burgeri ar kuksusu

5 no 5 45 minūtes

Daudzu gaļēdāju vidū valda maldīgs viedoklis, ka veģetārieši ēd negaršīgi un vienveidīgi. Tā tas nav. Izmēģinot šo veģetāro burgeru recepti, piekritīsiet - arī veģetārisma piekritēji ēd garšīgi!

Aplūkot recepti

Rīsu deserts ar augļiem

5 no 5 40 minūtes

Rīsi ir lielisks B vitamīnu avots, kas dod organismam enerģiju, veselīgu ādu. Tāpēc, piedāvājam jums vēl vienu recepti, turklāt pārbaudīts - bērniem garšo!

Aplūkot recepti

Kuskusa salāti ar cūkgaļu grieķu gaumē

4.8 no 5 25 minūtes

Grieķijas nacionālā virtuve izceļas ar lielu ēdienu daudzveidību un tie ir īpaši populāri Eiropas valstīs. Šodien piedāvājam pārbaudītu recepti, kuru spēs novērtēt pat visprasīgākais gardēdis.

Aplūkot recepti

Kukurūzas pīrāgs ar lociņiem

5 no 5 60 minūtes Forma 22-24cm

No kukurūzas indiāņi mala miltus, no gatavām kukurūzas sēklām gatavoja alkoholiskos dzērienus, no tām, kas vēl nebija nogatavojušās spieda eļļu, bet mēs šoreiz gatavosim pīrāgu.

Aplūkot recepti

Auzu pārslu putra Pina Colada

5 no 5 40 minūtes

Varbūt jums vēl nav zināms veids kā likt bērnam brokastīs baudīt auzu pārslas? Pagatavojiet tās pēc šīs receptes un mazais gardēdis palūgs papildporciju!

Aplūkot recepti

Kartupeļu biezputra ar grūbām un ceptu bekonu

5 no 5 60 minūtes

Grūbas ir bagātīgs vitamīnu un minerālvielu avots. Grūbās esošās augu olbaltumvielas, apvienojot ar papildus pārtikas grupu produktu olbaltumvielām, sniedz vērtīgu uzturvielu devu. Tas ir būtisks ogļhidrātu un olbaltumvielu avots. 100...

Aplūkot recepti

Miežu salāti ar zaļajiem zirnīšiem

0 no 5 45 minūtes

Miežus vērtē kā vērtīgu šķīstošo šķiedrvielu avotu, turklāt uztura speciālisti norāda, ka regulāri ēdot miežu putraimus, uzlabojas gremošanas trakta darbība, mazinās žultsakmeņu risks, pazeminās holesterīna līmenis asinīs un lēnāki kļūst...

Aplūkot recepti

Miežu plācenīši ar bietēm un sieru

0 no 5 30 minūtes

No graudaugiem mieži ir visbagātākie ar olbaltumvielām, tauku tajos praktiski nav, bagāti ar rupjajām šķiedrvielām, kas palīdz aizcietējumu gadījumos. Mieži ir bagāti ar ogļhidrātiem, tātad, labi bagātina uz ilgu laiku....

Aplūkot recepti

Rīsu salāti ar dārzeņiem “Našķis”

5 no 5 30 minūtes

Tiek lēsts, ka līdz 2025.gadam to cilvēku skaits, kam rīsi ir galvenā pārtikas sastāvdaļa, palielināsies līdz četriem miljardiem….,tāpēc piedāvājam vēl vienu rīsu pagatavošanas recepti.

Aplūkot recepti

Risoto ar sēnēm un sieru

0 no 5 40 minūtes

Tie kuri dod priekšroku itāļu virtuves ēdieniem, zin ka risoto pagatavošana tiek pieskaitīta pie sarežģītu ēdienu kategorijas. Tomēr ne šī receptes versija. Ātri, vienkārši un ļoti garšīgi. Pamēģiniet!

Aplūkot recepti

Griķu salāti ar dzērvenēm

0 no 5 45 minūtes

Uztura speciālisti apgalvo – būtu lieliski, ja maltītei katru dienu būtu citas piedevas. Turklāt, griķus un citus graudaugus vajadzētu uzturā lietot biežāk. Tāpēc piedāvājam vēl vienu recepti, kā saka, variācija...

Aplūkot recepti

Lēcu virums ar Prošuto

0 no 5 35 minūtes

Lēcas (Latīņu valodā: Lens culinaris) Lēcu izcelsme nāk no Indijas un Pakistānas. Tās bijušas cilvēku uzturā jau kopš vēlā akmens laikmeta, un ir viena no pirmajām labībām, kas kultivēta Tuvajos...

Aplūkot recepti

Ceptas pupiņas ar sieru

0 no 5 20 minūtes

Tradicionāli ceturtdienās publicējam recepti, kuru esam atraduši kādā no kulinārijas blogiem. Šoreiz ieskatījāmies krievu blogera Mišas no Rostovas-uz-Donas blogā mikeeats.livejournal.com.

Aplūkot recepti

Risoto ar bekonu un zaļiem zirnīšiem

0 no 5

Jums garšo risoto? Lieliski! Tad šī recepte neliks vilties. Lai gan ir cilvēki, kuri risoto uzskata par ziemas sezonai atbilstosi ēdienu, mēs apgalvojam, ka tā tas nav. Labs un garšigs...

Aplūkot recepti

Risoto ar greipfrūtu

0 no 5 40 minūtes

Greipfrūtu dzimtene ir Centrālamerikas subtropi, taču lielais pieprasījums pēc šiem vērtīgajiem augļiem mudināja tos sākt audzēt arī citās zemēs – Grieķijā,Izraēlā,Spānijā. Taču pats auglis iecienīts visā pasaulē. Šoreiz padalīsimies ar...

Aplūkot recepti

Pelēko zirņu konfektes

0 no 5 40 gb.

Gandrīz katrā virtuvē gada beigās tiek gatavotas zirņu pikas. Taču šoreiz vēlamies piedāvāt nedaudz savādāku recepti un pagatavot zirņu konfektes. Tās ne tikai labi garšos, bet arī padarīs jūsu svētku...

Aplūkot recepti

Risoto ar ķirbi un salviju

0 no 5 40 minūtes

Svaigas un žāvētas salvijas lapas lieto pie gaļas un zivju ēdieniem, mērcēm, siera. Salvija uzlabo cūkgaļas, mājputnu un meža putnu gaļas garšu. Salviju izmanto arī etiķa aromatizēšanai. Garšvielu maisījumos tā...

Aplūkot recepti

Cepti rīsi ar olu

0 no 5 15 minūtes

Šis ir ēdiens, kuru pagatavojot mājās var ērti savam mazajam skolēnam ielikt līdz pusdienu kastītē uz skolu. Protams, ja garšo pašiem - lai laba ēstgriba!

Aplūkot recepti

Rīsu pudiņš ar āboliem

0 no 5

Rīsi ir ļoti garšīgs un veselīgs produkts, rīsi samazina holesterīna daudzumu asinīs. 100 grami rīsu satur 383 kalorijas, 86 g ogļhidrātu, 7 g olbaltumvielu un 3,6 g taukvielu.

Aplūkot recepti

Cūkgaļas krūtiņa ar pelēkiem zirņiem

0 no 5

Ja veikt aptauju un pajautāt, pēc kā garšo Ziemassvētki?! Būs daļa aptaujāto, kuri minēs mandarīnus un karstvīnu. Taču liela daļa respondentu-latviešu noteikti pieminēs pelēkos zirņus ar cūkgaļu. Taču neviens nav...

Aplūkot recepti

Siltie lēcu salāti

0 no 5 30 minūtes

Lēcas (Latīņu valodā: Lens culinaris) ir ēdami pākšaugi. Arheoloģiskie pierādījumi liecina, ka lēcas lietotas uzturā jau 13 000 gadus atpakaļ. Lēcām ir ļoti augsts olbaltumvielu saturs, tiek uzskatīts, ka trešais...

Aplūkot recepti

Pildīti pipari “Rudens kā rudens…”

0 no 5 35 minūtes

Paprikas īpatnējo garšu dod lielais ēterisko vielu daudzums. Saldā paprika satur arī organismam vērtīgo karotīnu (sevišķi bagāta ar to ir sarkanā paprika), B, E un PP vitamīnus, kā arī minerālvielas,...

Aplūkot recepti

Risoto ar gailenēm

0 no 5 30 minūtes

Risoto - izklausās gana smalki un daudzas saimnieces nepamatoti vairās no šī ēdiena pagatavošanas, atstājot šo itāļu ēdienu restorānu ziņā. Taču satraukumam nav pamata! Risoto ir vienkārši pagatavojams un ļoti...

Aplūkot recepti

Etiķī sautētu pupiņu salāti

5 no 5

Mērcējot pupiņas ūdens temperatūra nedrīkst pārsniegt 15 grādus , pretējā gadījumā pupiņas sāks rūgt un pēc tam slikti izvārās.

Aplūkot recepti

Pupiņu salāti ar āboliem

0 no 5 5 minūtes

Lai cik nesavienojamas šķiet pirmajā brīdī sastāvdaļas, tās tomēr lieliski sader kopā. Mēs pagatavojām recepti atbilstoši grāmatā norādītajai un mazliet arī paeksperimentējām! Protams, jums arī ir iespējas variēt - to...

Aplūkot recepti

Pupiņu salāti ar dārzeņiem

0 no 5 10 minūtes

Pākšaugi ir lielisks olbaltumu, B grupas vitamīnu un lecitīna avots. Tiek uzskatīts, ka zirņi un pupas var ļoti veiksmīgi aizstāt gaļu. Arī uztura speciālisti apgalvo, ka pākšaugus jācenšas uzturā lietot...

Aplūkot recepti

Risoto ar āboliem

5 no 5 30 minūtes

Apaļgraudu jeb īsgraudu rīsi (arborio) - nereti tos sauc par piena rīsiem, jo šo rīsu šķirni visbiežāk izmanto putru vārīšanai. Audzē to galvenokārt Itālijā, tāpēc tas sastopams plaša spektra Vidusjūras...

Aplūkot recepti

Gurķu salāti ar lasi

0 no 5 20 minūtes

Par gurķu dzimteni uzskata Indiju, kur vēl šodien var sastapt vienu no šī dārzeņa savvaļas sugām. Savukārt, par laša dzīves vietu dēvējam Baltijas jūru, rīsu etiķis un vasabi nāk no...

Aplūkot recepti

Krabju salāti ar pikanto mērci

5 no 5

Apmēram 20% no visiem pārtikā patērētajiem vēžveidīgajiem ir krabji. Katru gadu cilvēki apēd 1,5 miljonus tonnu krabju. Krabjus pārtikā lieto visā pasaulē, un tos gatavo dažādos veidos. Šoreiz piedāvājam vienkāršu...

Aplūkot recepti

Auzu pārslu putra ar Amaretto un bumbieriem

0 no 5 20 minūtes

Ārsti, dietologi un uztura speciālisti apgalvo, ka ikviena cilvēka ikdienas uzturā noteikti jābūt putrai, jo īpaši - auzu pārslu putrai. Izrādās, ka šis ēdiens labvēlīgi ietekmē gan pieaugušo, gan bērnu...

Aplūkot recepti

Mastava (šķidrais plovs)

0 no 5 120 minūtes

Mastava, vai sujuk oš ir tradicionāls Margilānas (Uzbekistāna) ēdiens. Vēl viņu mēdz dēvēt par šķidro plovu, jo satur tos pašus komponentus, kurus satur tradicionālais plovs. Tūristi apmeklē Margilānu speciāli, lai...

Aplūkot recepti

Jogurta un auzu pārslu brokastis

0 no 5 3 minūtes

Zināmā mērā šo recepti var dēvēt par “brokastu konstruktoru”. Viss tik vienkārši paveicams, turklāt šo recepti var nemitīgi papildināt, rodot sev tīkamas garšas - pievienot sagrieztus augļus, riekstus, rīvētu šokolādi....

Aplūkot recepti

Plovs ar cūkgaļu

0 no 5

Mēs visi esam kādreiz baudījuši plovu. Bet kur īsti šis ēdiens ir radies? Pastāv vairākas versijas. Vieni par plova dzimteni dēvē Persiju, citi pārliecināti, ka tā ir Kazahstāna, nu nav...

Aplūkot recepti

Pelēkie zirņi ar ceptu olu

0 no 5 15 minūtes

Viens no tradicionālajiem Ziemassvētku ēdieniem ir pelēkie zirņi ar speķi. Tomēr arī šim it-kā vienkāršajam ēdienam ir savas variācijas. Šoreiz piedāvājam apvienot zirņus ar brokastīs daudziem iemīļoto ceptu olu. Nebaidieties...

Aplūkot recepti

Auzu pārslu biezputra ar salami

0 no 5 30 minūtes

Auzu pārslas – tie ir ogļhidrāti, kas organismā pārtop par glikozi, uztur tā enerģijas līmeni, bet dara to lēnām un pakāpeniski. Auzas ir viens no veselīgākajiem pārtikas produktiem pasaulē. Auzās...

Aplūkot recepti

Rolli ar vistu un sezama sēkliņām

0 no 5 30 minūtes

Nevar noliegt Japānas virtuves augošo popularitāti Eiropā, Skandināvijā un tagad arī Latvijā - miso zupa, dažādi sushi un rolli. Arī šo ēdienu receptes tiek dažādotas atbilstoši mūsu gaumei. Taču tajā...

Aplūkot recepti

Griķu biezputra ar gaļu un plūmēm

0 no 5 30 minūtes

Griķi stimulē asinsradi un spēcina organismu. Griķos ir daudz celulozes, kas palīdz organismam atbrīvoties no uzkrātajiem sārņiem, dod ātru un ilgstošu sāta sajūtu. Turklāt, arī griķu izmantošana kulinārijā ir pietiekami...

Aplūkot recepti

Kasserole ar miežu putraimiem

0 no 5 75 minūtes

Šī ir tradicionala franču recepte. Tulkojot no franču valodas vārds “casserole” - panna, katls un pat sacepums! Tomēr šajā gadījumā, laikam, pievēršam uzmanību tulkojuma variantam, kas apzīmē ēdienu.

Aplūkot recepti

Lobio

5 no 5 15 minūtes

Gombardžoba, genacvali! Šodien piedāvajam īstu gruzīņu ēdienu - lobio. “Lobio” tulkojumā nozīmē “pupiņas”. Katrā ģimenē ir sava slavena ēdiena recepte - to gatavo ar dažādiem zaļumiem, riekstiem, granātābolu, ceptiem sīpoliem...

Aplūkot recepti

Burkānu-šķelto zirnīšu zupa

0 no 5 60 minūtes

Šīs zupas izmaksas ir zemas, tā ir diētiska un garšo bērniem. Vēl vajadzīgi argumenti?! 🙂

Aplūkot recepti

Risoto ar bietēm

0 no 5 35 minūtes

Risoto - itāļu valodā nozīmē “mazais rīs”, īpaši populārs Itālijas ziemeļos. Šoreiz šo ēdienu piedāvājam ar bietēm. Nobaudiet!

Aplūkot recepti

Miežu putraimu zupa ar pupiņām un šķiņķi

0 no 5 90 minūtes

Te nu ir vēl viena recepte, kā apliecienājums - garšīgam ēdienam nemaz nav jabūt dārgam! Vienkāršas un pieejamas sastāvdaļas un garšo patiešām lieliski!

Aplūkot recepti

Miežu putraimu salāti ar kaltētiem tomātiem

0 no 5 30 minūtes

Viens no cenas ziņā salīdzinoši lētiem ēdieniem, tomēr garšas ziņā tas mierīgi varētu tikt pielīdzināms kāda restorāna ēdienkartē iekļautajiem ēdieniem ! Lēti un garšīgi !

Aplūkot recepti

Kartupeļu - pupiņu čili

0 no 5 30 minūtes

Vēl viena recepte pikantu emociju un garšas mīļotājiem. Vēlaties vēl asāku? Nekādu problēmu, pievienojiet pāris piles tobasco mērces! Bon Appetit!

Aplūkot recepti

Miežu putraimu salāti ar zaļumiem

0 no 5 45 minūtes

Aizvien vairāk cilvēku novērtē miežu putraimus. Turklāt tie noder ne tikai putras pagatavošanā. Pamēģiniet šos vienkārši pagatavojamos, bet garšīgos salātus.

Aplūkot recepti

Rīsu salāti ar papriku un mocarellas sieru

0 no 5 25 minūtes

Recepti peidāvā ZVAIGZNE ABC, “500 salātu receptes”

Aplūkot recepti

Miežu putraimu siltie salāti ar šampinjoniem

0 no 5 45 minūtes

Bieži vien straujais dzīves ritms mums neļauj pievērst pietiekami daudz uzmanības uzturā lietojamo produktu uzturvērtībai. Un dažus produktus, kuri mūsu organismam būtu īpaši noderīgi, nelietojam tik bieži, cik tas būtu...

Aplūkot recepti

Miežu putraimu salāti ar Fetaki sieru

0 no 5 30 minūtes

Izlasot receptes nosaukumu uz brīdi var rasties nepareizs priekšstats, par produktu saderību. Salāti garšo lieliski !

Aplūkot recepti

Lavaša rulete ar šķelto zirņu pastēti

0 no 5 30 minūtes

Šis ēdiens kļūs par iepriecinājumu gan ikdienā, gan lieliski iederēsies kā aukstā uzkoda uz svētku galda. Pamēģiniet, ar vienkāršiem un katram pieejamiem produktiem ir iespējams pagatavot gardu ēdienu.

Aplūkot recepti

Šķelto zirnīšu pastēte

0 no 5 35 minūtes

Zirņus pamatā saimnieces gatavo zupās un saprotams tradicionāli uz Ziemassvētkiem ar speķi. Taču no zirņiem var pagatavot arī lielisku pastēti. Pamēģiniet!

Aplūkot recepti

Rīsu rolli letiņu gaumē

0 no 5 30 minūtes

Sushi, maki, nigiri, sašimi un siraši, tie ir austrumu ēdieni kuri nu jau iedzīvojušies arī mūsu platuma grādos un vai katrai saimnieces virtuvē var atrast irbulīšus, bambusa paklājiņu un austrumu...

Aplūkot recepti

Risoto ar Parmezānu

0 no 5 30 minūtes

Risoto ir rīsu pagatavošanas tehnoloģija, kas raksturīga vienīgi Itālijai. Rezultātā tiem jābūt uzbriedušiem, mīkstiem, bet tomēr nedaudz stingriem. Gatavu risoto pasniedz nekavējoties, to nemēdz atsildīt.

Aplūkot recepti

Laša zupa ar zaļo tēju

0 no 5 15 minūtes

Daudzi Ķīnieši ir pārliecināti, ka zaļā tēja sniedz mundrumu ķermenim un prātam, kā ari aizkavē novecošanas procesus. Lai saņemtu organismam nepieciešamo dienas devu vajadzētu izdzert apmēram 3 tases zaļās tējas....

Aplūkot recepti

Pupiņu pastēte ar biezpienu

0 no 5 5 minūtes

Ja jums garšo humus, tad šī recepte ir tieši jums! Ideāla recepte arī tiem, kas ievēro slaido līniju.

Aplūkot recepti

Zirņu pikas

0 no 5 20 minūtes

Ziemassvētku galdā obligāti jābūt pelēkiem zirņiem , lai būtu daudz naudas. Tie noteikti jāapēd visi, lai nākamajā gadā nebūtu jāraud… Šī ir ļoti sena un tradicionāla recepte, bet mēs uzskatam,...

Aplūkot recepti

Griķu sacepums ar tunci, sieru un šampinjoniem

5 no 5 30 minūtes Forma 26cm

Griķi lieliski der kopā ar zivi un sēnēm. Šī recepte tam ir apliecinājums.

Aplūkot recepti

Griķu cepumi ar mandelēm

0 no 5 30 minūtes 12 gb.

Kraukšķīgi, garšīgi un pietam veselīgi griķu un mandeļu cepumi. Pamēģini!

Aplūkot recepti

Griķu biezputra ar sēnēm

0 no 5 105 minūtes

Griķi satur daudz vitamīnu un mikroelementu, turklāt tie ir ļoti garšīgi. Griķu pagatavošanas iespējas ir tikpat dažādas kā jebkuram citam produktam.

Aplūkot recepti

Vistas salāti ar pelēkiem zirņiem

0 no 5 30 minūtes

Latviešu tradicionālais Ziemassvētku ēdiens ir pelēkie zirņi.Pelēkie zirņi ar speķi un sīpoliem.Pupiņas gan izmantojam biežāk, kādā zupā vai salātos. Tomēr tieši pelēkie zirņi ir lielisks papildinājums dažādos salātos. Īpaši gardi...

Aplūkot recepti

Pelēko zirņu čauders

0 no 5 60 minūtes

Sākotnēji čauders tika vārīts tikai no zivīm un dažādām jūras veltēm, bet ar laiku par čauderu sāka saukt jebkādu biezu zupu ar miltiem un pienu.

Aplūkot recepti

Dzērveņu biezputra

0 no 5 40 minūtes

Pat garlaicīgā mannā biezputra var kļūt par īstu desertu, ja pieiet šai lietai radoši. Nost ar kunkuļiem un plēvītēm! Tagad putru nav jāēd ar karotēm, bet gan vienkārši var sagriezt...

Aplūkot recepti

Pupiņu fabada

0 no 5

Astūrijas fabada - tradicionāla Spānijas kņazistes pupiņu un desu biezzupa. Ļoti sātīga un garda.

Aplūkot recepti

Rīsi ķīniešu gaumē steidzīgajiem

0 no 5 30 minūtes

Pagatavo, būs gardi !

Aplūkot recepti

Zirņu pikas Etiopiešu gaumē

0 no 5

Etiopiešu nacionālās virtuves ēdieni zināmā mērā ir līdzīga Latviešu virtuvei. Šoreiz zirņu pikas. Etiopijā nav stingri noteikta ēdienu pasniegšanas secība. Visi ēdieni tiek pasniegti vienlaicīgi un tad katrs pats izvēlas,...

Aplūkot recepti

Diedzētu pupiņu zupa ar garšvielām

0 no 5

Un tad jau laiks ievērot slaido līniju un sākt ēst veselīgākus ēdienus. Gandrīz visi pavasarī sākt ievērot diētu vai nu attīrīt organismu un katram organismam ir nepieciešami vitamīni. Mēs zinām,...

Aplūkot recepti

Lēcu salāti

0 no 5

Lēcas, izrādās, ir ļoti sens augs. To audzēja vēl Senajā Ēģiptē un Tuvajos Austrumos. Daži pat apgalvo, ka Svētajos rakstos ir minēts augs, kas mūsdienās ir pazīstams kā lēcas.

Aplūkot recepti