
Kvinojas salāti ar pikantiem burkāniem un bietēm
Šie salāti lieliski sader gan ar zivs, gan gaļas ēdieniem. Taču var būt arī kā pamatēdiens. Šī ir viena no receptēm kura noteikti patiks vairumam gardēžu. Izmēģini!

Risoto ar ziedkāpostiem un ceptu vistas fileju
Ziedkāposti satur daudz C vitamīnu; satur arī folijskābi, B6 vitamīnu. Tas ir pietiekams iemesls, lai mēs šo dārzeni iekļautu savā ikdienas ēdienkartē. Piedāvājam jums vēl vienu pārbaudītu recepti, kurā viena...

Lēcu salāti ar dārzeņiem
Lēcu (Latīņu valodā:Lens culinaris) izcelsme nāk no Indijas un Pakistānas. Tās bijušas cilvēku uzturā jau kopš vēlā akmens laikmeta, un ir viena no pirmajām labībām, kas kultivēta Tuvajos Austrumos. Līdz...

Miso humus
Ideju šai receptei aizguvām no mūsu vārda un amata brāļiem bonappetit.com. Mēs pievienojām vēl miso un jūras aļģes, kas padara šo humusu īpašu. Ja esat japāņu virtuves cienītājs, tad šis...

Gardie zirņu plācenīši ar salātiem
Vegāni izvairās no jebkāda veida dzīvnieku izcelsmes produktu lietošanas. Visbiežākie šādas izvēles iemesli ir ētiski apsvērumi saistībā ar dzīvnieku tiesībām vai labturību, apkārtējo vidi un veselību. Mēs atbalstam domu par...
Pelēko zirņu un pupiņu sautējums
Ikviens uztura speciālists apstiprinās, mūsu ikdienas ēdienkartē jāiekļauj pākšaugi. Piedāvājam vēl vienu parbaudītu pākšaugu pagatavošanas recepti.
Zirņu pikas ar kaņepēm
Ir kāds sens ticējums, lai tiktu pie naudas,tad ziemassvētku vakarā melns kaķis trīs reizes jānes ap baznīcu. Taču šodien uz visiem tos melnos kaķus neatrast. Tāpēc, vadīsimies pēc cita ticējuma...
Ziemas putra ar čīgiņām un olu
Mūsu seņčiem Ziemassvētku galda neatņemama sastāvdaļa ir bijusi putra. Pastāvēja ticējums, ka no šīs maltītes var gūt spēku un izturību visam nākamajam gadam. Tādēļ daļu biezputras upurēja dabas spēkiem. Karoti...
5 graudu putra ar bekonu un pupiņām
Šoreiz vēlos par šo recepti pateikties uzņēmumam “Dobeles dzirnavnieks”. Viņi man atsūtīja notestēt viņu jaunos produktus un tie man patiešām patika un rosināja uz jauniem eksperimentiem. Rezultātā tapa arī šī...
Pērļu grūbu salāti ar kūpinātu asari
Baltās un stingrās gaļas dēļ, jūras asaris ir daudzu gardēžu iecienītas zivs. Piedāvājam jums pārbaudītu recepti, kā pagatavot šo patiesi gardo zivi.
Griķoto ar vistu un kaltētām baravikām
Itāļu virtuves cienītāji nenoliedzami zin un iespējams, ir paši gatavojuši risoto (risotto), bet ja esat griķu cienītājs?! Tad gatavojiet griķus! Piekrītam, nosaukums skan diezgan neierasti, bet ēdiens garšo patiešām labi....
Griķu risoto ar vistu akniņām
Griķi ir viens no tiem graudaugiem, ko veiksmīgi var izmantot veidojot savu ikdienas ēdienkarti. Turklāt, griķu pagatavošanas variācijas ir diezgan plašas. Šoreiz piedāvājam pagatavot risoto - ļoti interesants un neparasts...
Arančīnī ar sieru
Arančīnī, jeb Arančino (itāliešu val.: arancine / arancini di riso alla siciliana). Tā ir Sicīliešu klasika! Tradicionāls sicīliešu street food ēdiens, kura pagatavošana neprasa īpašu meistarību. Ja esiet itāļu virtuves...
Risoto ar pikanto cāļa mērci
Nevienam gardēdim nav noslēpums, risoto pagatavošanas variācijas ierobežo tikai gatavotāja fantāzija. Šoreiz piedāvājam īpaši garda risoto pagatavošanas recepti. To īpašu padara sastāvā esošie vistas gaļas medaljoni. Garšo patiešām lieliski!
Risoto ar baravikām
Risoto pagatavošana pavāru vidū tiek uzskatīta par īstu meistardarbu, kurā jāiegulda daudz laika un tikai augstvērtīgi produkti. Un ar ko gatavosim risoto baraviku laikā?! 😉
Rīsu salāti ar vistas fileju un kokosa pienu
Mūsu platuma grādos vista, viennozīmīgi, ir populārākais gaļas produks ne tikai pateicoties savām garšas īpašībām, bet arī plašajām pagatavošanas iespējām. Šodien vēlamies padalīties ar kādu vistas filejas pagatavošanas recepti. Lai...
Siltie griķu salāti ar sieru un olu
Griķi stimulē asinsradi un spēcina organismu. Griķi ir bioloģisks stimulators, jo satur organismam nepieciešamās olbaltumvielas, ogļhidrātus, vitamīnus un mikroelementus. Piedāvājam jums vēl vienu griķu pagatavošanas recepti, šoreiz siltie salāti.
Griķu pankūkas ar malto gaļu un sieru
Griķi uzturā ir labs bioloģiskais stimulators, jo satur uzturā nepieciešamās vielas. Tāpēc, piedāvājam papildināt jūsu recepšu klāstu ar recepti, kurā izmantoti griķu milti.
Vistu stilbiņi ar tomātu rīsiem
Vienkārši pagatavojama, bet garšas ziņā, lieliska recepte. Izmēģiniet šo vistas stilbiņu pagatavošanas versiju arī jūs!
Pelēkie zirņi saimnieka gaumē
Ja jautāsiet par šī ēdiena nosaukuma izcelsmi, atbilde būs gaužām vienkārša. Senos laikos zirņus galdā cēla arī kalpiem, bet desas un gaļa pienācās saimniekam. Taču šodien mēs droši varam pagatavot...
Paelja ar cāļa gaļas šašliku un desiņām
Šī vienkārši pagatavojamā recepte noderēs gan ikdienā, gan klājot svētku galdu. Lai garšotu labāk, pievieno šķipsniņu pozitīvu emociju!
Polenta ar desu mērci
Recepte ņemta no izdevniecības “White Book” pavārgrāmatas “Cāļa gaļas ēdieni”. Izmēģini šo lielisko recepti arī tu!
Gardēžu plovs ar cūkgaļas karbonādi
Tradicionāli gatavojot plovu izmanto jēra gaļu, taču ir cilvēki kuriem jēra gaļas specifiskais aromāts neiet pie sirds. Tiem arī domāta šī recepte. Lai izdodas!
Risoto ar kūpinātu asari
Itāļu virtuves cienītāji jau paredz, rezultāts būs patiesi garšīgs. Nešaubieties arī jūs. Būtisks faktors - rīsu izvēle. Tiem jābūt patiesi kvalitatīviem!
Veģetārie burgeri ar kuksusu
Daudzu gaļēdāju vidū valda maldīgs viedoklis, ka veģetārieši ēd negaršīgi un vienveidīgi. Tā tas nav. Izmēģinot šo veģetāro burgeru recepti, piekritīsiet - arī veģetārisma piekritēji ēd garšīgi!
Rīsu deserts ar augļiem
Rīsi ir lielisks B vitamīnu avots, kas dod organismam enerģiju, veselīgu ādu. Tāpēc, piedāvājam jums vēl vienu recepti, turklāt pārbaudīts - bērniem garšo!
Kuskusa salāti ar cūkgaļu grieķu gaumē
Grieķijas nacionālā virtuve izceļas ar lielu ēdienu daudzveidību un tie ir īpaši populāri Eiropas valstīs. Šodien piedāvājam pārbaudītu recepti, kuru spēs novērtēt pat visprasīgākais gardēdis.
Kukurūzas pīrāgs ar lociņiem
No kukurūzas indiāņi mala miltus, no gatavām kukurūzas sēklām gatavoja alkoholiskos dzērienus, no tām, kas vēl nebija nogatavojušās spieda eļļu, bet mēs šoreiz gatavosim pīrāgu.
Auzu pārslu putra Pina Colada
Varbūt jums vēl nav zināms veids kā likt bērnam brokastīs baudīt auzu pārslas? Pagatavojiet tās pēc šīs receptes un mazais gardēdis palūgs papildporciju!
Kartupeļu biezputra ar grūbām un ceptu bekonu
Grūbas ir bagātīgs vitamīnu un minerālvielu avots. Grūbās esošās augu olbaltumvielas, apvienojot ar papildus pārtikas grupu produktu olbaltumvielām, sniedz vērtīgu uzturvielu devu. Tas ir būtisks ogļhidrātu un olbaltumvielu avots. 100...
Miežu salāti ar zaļajiem zirnīšiem
Miežus vērtē kā vērtīgu šķīstošo šķiedrvielu avotu, turklāt uztura speciālisti norāda, ka regulāri ēdot miežu putraimus, uzlabojas gremošanas trakta darbība, mazinās žultsakmeņu risks, pazeminās holesterīna līmenis asinīs un lēnāki kļūst...
Miežu plācenīši ar bietēm un sieru
No graudaugiem mieži ir visbagātākie ar olbaltumvielām, tauku tajos praktiski nav, bagāti ar rupjajām šķiedrvielām, kas palīdz aizcietējumu gadījumos. Mieži ir bagāti ar ogļhidrātiem, tātad, labi bagātina uz ilgu laiku....
Rīsu salāti ar dārzeņiem “Našķis”
Tiek lēsts, ka līdz 2025.gadam to cilvēku skaits, kam rīsi ir galvenā pārtikas sastāvdaļa, palielināsies līdz četriem miljardiem….,tāpēc piedāvājam vēl vienu rīsu pagatavošanas recepti.
Risoto ar sēnēm un sieru
Tie kuri dod priekšroku itāļu virtuves ēdieniem, zin ka risoto pagatavošana tiek pieskaitīta pie sarežģītu ēdienu kategorijas. Tomēr ne šī receptes versija. Ātri, vienkārši un ļoti garšīgi. Pamēģiniet!
Griķu salāti ar dzērvenēm
Uztura speciālisti apgalvo – būtu lieliski, ja maltītei katru dienu būtu citas piedevas. Turklāt, griķus un citus graudaugus vajadzētu uzturā lietot biežāk. Tāpēc piedāvājam vēl vienu recepti, kā saka, variācija...
Lēcu virums ar Prošuto
Lēcas (Latīņu valodā: Lens culinaris) Lēcu izcelsme nāk no Indijas un Pakistānas. Tās bijušas cilvēku uzturā jau kopš vēlā akmens laikmeta, un ir viena no pirmajām labībām, kas kultivēta Tuvajos...
Ceptas pupiņas ar sieru
Tradicionāli ceturtdienās publicējam recepti, kuru esam atraduši kādā no kulinārijas blogiem. Šoreiz ieskatījāmies krievu blogera Mišas no Rostovas-uz-Donas blogā mikeeats.livejournal.com.
Risoto ar bekonu un zaļiem zirnīšiem
Jums garšo risoto? Lieliski! Tad šī recepte neliks vilties. Lai gan ir cilvēki, kuri risoto uzskata par ziemas sezonai atbilstosi ēdienu, mēs apgalvojam, ka tā tas nav. Labs un garšigs...
Risoto ar greipfrūtu
Greipfrūtu dzimtene ir Centrālamerikas subtropi, taču lielais pieprasījums pēc šiem vērtīgajiem augļiem mudināja tos sākt audzēt arī citās zemēs – Grieķijā,Izraēlā,Spānijā. Taču pats auglis iecienīts visā pasaulē. Šoreiz padalīsimies ar...
Pelēko zirņu konfektes
Gandrīz katrā virtuvē gada beigās tiek gatavotas zirņu pikas. Taču šoreiz vēlamies piedāvāt nedaudz savādāku recepti un pagatavot zirņu konfektes. Tās ne tikai labi garšos, bet arī padarīs jūsu svētku...
Risoto ar ķirbi un salviju
Svaigas un žāvētas salvijas lapas lieto pie gaļas un zivju ēdieniem, mērcēm, siera. Salvija uzlabo cūkgaļas, mājputnu un meža putnu gaļas garšu. Salviju izmanto arī etiķa aromatizēšanai. Garšvielu maisījumos tā...
Cepti rīsi ar olu
Šis ir ēdiens, kuru pagatavojot mājās var ērti savam mazajam skolēnam ielikt līdz pusdienu kastītē uz skolu. Protams, ja garšo pašiem - lai laba ēstgriba!
Rīsu pudiņš ar āboliem
Rīsi ir ļoti garšīgs un veselīgs produkts, rīsi samazina holesterīna daudzumu asinīs. 100 grami rīsu satur 383 kalorijas, 86 g ogļhidrātu, 7 g olbaltumvielu un 3,6 g taukvielu.
Cūkgaļas krūtiņa ar pelēkiem zirņiem
Ja veikt aptauju un pajautāt, pēc kā garšo Ziemassvētki?! Būs daļa aptaujāto, kuri minēs mandarīnus un karstvīnu. Taču liela daļa respondentu-latviešu noteikti pieminēs pelēkos zirņus ar cūkgaļu. Taču neviens nav...
Siltie lēcu salāti
Lēcas (Latīņu valodā: Lens culinaris) ir ēdami pākšaugi. Arheoloģiskie pierādījumi liecina, ka lēcas lietotas uzturā jau 13 000 gadus atpakaļ. Lēcām ir ļoti augsts olbaltumvielu saturs, tiek uzskatīts, ka trešais...
Pildīti pipari “Rudens kā rudens…”
Paprikas īpatnējo garšu dod lielais ēterisko vielu daudzums. Saldā paprika satur arī organismam vērtīgo karotīnu (sevišķi bagāta ar to ir sarkanā paprika), B, E un PP vitamīnus, kā arī minerālvielas,...
Risoto ar gailenēm
Risoto - izklausās gana smalki un daudzas saimnieces nepamatoti vairās no šī ēdiena pagatavošanas, atstājot šo itāļu ēdienu restorānu ziņā. Taču satraukumam nav pamata! Risoto ir vienkārši pagatavojams un ļoti...
Etiķī sautētu pupiņu salāti
Mērcējot pupiņas ūdens temperatūra nedrīkst pārsniegt 15 grādus , pretējā gadījumā pupiņas sāks rūgt un pēc tam slikti izvārās.
Pupiņu salāti ar āboliem
Lai cik nesavienojamas šķiet pirmajā brīdī sastāvdaļas, tās tomēr lieliski sader kopā. Mēs pagatavojām recepti atbilstoši grāmatā norādītajai un mazliet arī paeksperimentējām! Protams, jums arī ir iespējas variēt - to...
Pupiņu salāti ar dārzeņiem
Pākšaugi ir lielisks olbaltumu, B grupas vitamīnu un lecitīna avots. Tiek uzskatīts, ka zirņi un pupas var ļoti veiksmīgi aizstāt gaļu. Arī uztura speciālisti apgalvo, ka pākšaugus jācenšas uzturā lietot...
Risoto ar āboliem
Apaļgraudu jeb īsgraudu rīsi (arborio) - nereti tos sauc par piena rīsiem, jo šo rīsu šķirni visbiežāk izmanto putru vārīšanai. Audzē to galvenokārt Itālijā, tāpēc tas sastopams plaša spektra Vidusjūras...
Gurķu salāti ar lasi
Par gurķu dzimteni uzskata Indiju, kur vēl šodien var sastapt vienu no šī dārzeņa savvaļas sugām. Savukārt, par laša dzīves vietu dēvējam Baltijas jūru, rīsu etiķis un vasabi nāk no...
Krabju salāti ar pikanto mērci
Apmēram 20% no visiem pārtikā patērētajiem vēžveidīgajiem ir krabji. Katru gadu cilvēki apēd 1,5 miljonus tonnu krabju. Krabjus pārtikā lieto visā pasaulē, un tos gatavo dažādos veidos. Šoreiz piedāvājam vienkāršu...
Auzu pārslu putra ar Amaretto un bumbieriem
Ārsti, dietologi un uztura speciālisti apgalvo, ka ikviena cilvēka ikdienas uzturā noteikti jābūt putrai, jo īpaši - auzu pārslu putrai. Izrādās, ka šis ēdiens labvēlīgi ietekmē gan pieaugušo, gan bērnu...
Mastava (šķidrais plovs)
Mastava, vai sujuk oš ir tradicionāls Margilānas (Uzbekistāna) ēdiens. Vēl viņu mēdz dēvēt par šķidro plovu, jo satur tos pašus komponentus, kurus satur tradicionālais plovs. Tūristi apmeklē Margilānu speciāli, lai...
Jogurta un auzu pārslu brokastis
Zināmā mērā šo recepti var dēvēt par “brokastu konstruktoru”. Viss tik vienkārši paveicams, turklāt šo recepti var nemitīgi papildināt, rodot sev tīkamas garšas - pievienot sagrieztus augļus, riekstus, rīvētu šokolādi....
Plovs ar cūkgaļu
Mēs visi esam kādreiz baudījuši plovu. Bet kur īsti šis ēdiens ir radies? Pastāv vairākas versijas. Vieni par plova dzimteni dēvē Persiju, citi pārliecināti, ka tā ir Kazahstāna, nu nav...
Pelēkie zirņi ar ceptu olu
Viens no tradicionālajiem Ziemassvētku ēdieniem ir pelēkie zirņi ar speķi. Tomēr arī šim it-kā vienkāršajam ēdienam ir savas variācijas. Šoreiz piedāvājam apvienot zirņus ar brokastīs daudziem iemīļoto ceptu olu. Nebaidieties...
Auzu pārslu biezputra ar salami
Auzu pārslas – tie ir ogļhidrāti, kas organismā pārtop par glikozi, uztur tā enerģijas līmeni, bet dara to lēnām un pakāpeniski. Auzas ir viens no veselīgākajiem pārtikas produktiem pasaulē. Auzās...
Rolli ar vistu un sezama sēkliņām
Nevar noliegt Japānas virtuves augošo popularitāti Eiropā, Skandināvijā un tagad arī Latvijā - miso zupa, dažādi sushi un rolli. Arī šo ēdienu receptes tiek dažādotas atbilstoši mūsu gaumei. Taču tajā...
Griķu biezputra ar gaļu un plūmēm
Griķi stimulē asinsradi un spēcina organismu. Griķos ir daudz celulozes, kas palīdz organismam atbrīvoties no uzkrātajiem sārņiem, dod ātru un ilgstošu sāta sajūtu. Turklāt, arī griķu izmantošana kulinārijā ir pietiekami...
Kasserole ar miežu putraimiem
Šī ir tradicionala franču recepte. Tulkojot no franču valodas vārds “casserole” - panna, katls un pat sacepums! Tomēr šajā gadījumā, laikam, pievēršam uzmanību tulkojuma variantam, kas apzīmē ēdienu.
Lobio
Gombardžoba, genacvali! Šodien piedāvajam īstu gruzīņu ēdienu - lobio. “Lobio” tulkojumā nozīmē “pupiņas”. Katrā ģimenē ir sava slavena ēdiena recepte - to gatavo ar dažādiem zaļumiem, riekstiem, granātābolu, ceptiem sīpoliem...
Burkānu-šķelto zirnīšu zupa
Šīs zupas izmaksas ir zemas, tā ir diētiska un garšo bērniem. Vēl vajadzīgi argumenti?! 🙂
Risoto ar bietēm
Risoto - itāļu valodā nozīmē “mazais rīs”, īpaši populārs Itālijas ziemeļos. Šoreiz šo ēdienu piedāvājam ar bietēm. Nobaudiet!
Miežu putraimu zupa ar pupiņām un šķiņķi
Te nu ir vēl viena recepte, kā apliecienājums - garšīgam ēdienam nemaz nav jabūt dārgam! Vienkāršas un pieejamas sastāvdaļas un garšo patiešām lieliski!
Miežu putraimu salāti ar kaltētiem tomātiem
Viens no cenas ziņā salīdzinoši lētiem ēdieniem, tomēr garšas ziņā tas mierīgi varētu tikt pielīdzināms kāda restorāna ēdienkartē iekļautajiem ēdieniem ! Lēti un garšīgi !
Kartupeļu - pupiņu čili
Vēl viena recepte pikantu emociju un garšas mīļotājiem. Vēlaties vēl asāku? Nekādu problēmu, pievienojiet pāris piles tobasco mērces! Bon Appetit!
Miežu putraimu salāti ar zaļumiem
Aizvien vairāk cilvēku novērtē miežu putraimus. Turklāt tie noder ne tikai putras pagatavošanā. Pamēģiniet šos vienkārši pagatavojamos, bet garšīgos salātus.
Rīsu salāti ar papriku un mocarellas sieru
Recepti peidāvā ZVAIGZNE ABC, “500 salātu receptes”
Miežu putraimu siltie salāti ar šampinjoniem
Bieži vien straujais dzīves ritms mums neļauj pievērst pietiekami daudz uzmanības uzturā lietojamo produktu uzturvērtībai. Un dažus produktus, kuri mūsu organismam būtu īpaši noderīgi, nelietojam tik bieži, cik tas būtu...
Miežu putraimu salāti ar Fetaki sieru
Izlasot receptes nosaukumu uz brīdi var rasties nepareizs priekšstats, par produktu saderību. Salāti garšo lieliski !
Lavaša rulete ar šķelto zirņu pastēti
Šis ēdiens kļūs par iepriecinājumu gan ikdienā, gan lieliski iederēsies kā aukstā uzkoda uz svētku galda. Pamēģiniet, ar vienkāršiem un katram pieejamiem produktiem ir iespējams pagatavot gardu ēdienu.
Šķelto zirnīšu pastēte
Zirņus pamatā saimnieces gatavo zupās un saprotams tradicionāli uz Ziemassvētkiem ar speķi. Taču no zirņiem var pagatavot arī lielisku pastēti. Pamēģiniet!
Rīsu rolli letiņu gaumē
Sushi, maki, nigiri, sašimi un siraši, tie ir austrumu ēdieni kuri nu jau iedzīvojušies arī mūsu platuma grādos un vai katrai saimnieces virtuvē var atrast irbulīšus, bambusa paklājiņu un austrumu...
Risoto ar Parmezānu
Risoto ir rīsu pagatavošanas tehnoloģija, kas raksturīga vienīgi Itālijai. Rezultātā tiem jābūt uzbriedušiem, mīkstiem, bet tomēr nedaudz stingriem. Gatavu risoto pasniedz nekavējoties, to nemēdz atsildīt.
Laša zupa ar zaļo tēju
Daudzi Ķīnieši ir pārliecināti, ka zaļā tēja sniedz mundrumu ķermenim un prātam, kā ari aizkavē novecošanas procesus. Lai saņemtu organismam nepieciešamo dienas devu vajadzētu izdzert apmēram 3 tases zaļās tējas....
Pupiņu pastēte ar biezpienu
Ja jums garšo humus, tad šī recepte ir tieši jums! Ideāla recepte arī tiem, kas ievēro slaido līniju.
Zirņu pikas
Ziemassvētku galdā obligāti jābūt pelēkiem zirņiem , lai būtu daudz naudas. Tie noteikti jāapēd visi, lai nākamajā gadā nebūtu jāraud… Šī ir ļoti sena un tradicionāla recepte, bet mēs uzskatam,...
Griķu sacepums ar tunci, sieru un šampinjoniem
Griķi lieliski der kopā ar zivi un sēnēm. Šī recepte tam ir apliecinājums.
Griķu cepumi ar mandelēm
Kraukšķīgi, garšīgi un pietam veselīgi griķu un mandeļu cepumi. Pamēģini!
Griķu biezputra ar sēnēm
Griķi satur daudz vitamīnu un mikroelementu, turklāt tie ir ļoti garšīgi. Griķu pagatavošanas iespējas ir tikpat dažādas kā jebkuram citam produktam.
Vistas salāti ar pelēkiem zirņiem
Latviešu tradicionālais Ziemassvētku ēdiens ir pelēkie zirņi.Pelēkie zirņi ar speķi un sīpoliem.Pupiņas gan izmantojam biežāk, kādā zupā vai salātos. Tomēr tieši pelēkie zirņi ir lielisks papildinājums dažādos salātos. Īpaši gardi...
Pelēko zirņu čauders
Sākotnēji čauders tika vārīts tikai no zivīm un dažādām jūras veltēm, bet ar laiku par čauderu sāka saukt jebkādu biezu zupu ar miltiem un pienu.
Dzērveņu biezputra
Pat garlaicīgā mannā biezputra var kļūt par īstu desertu, ja pieiet šai lietai radoši. Nost ar kunkuļiem un plēvītēm! Tagad putru nav jāēd ar karotēm, bet gan vienkārši var sagriezt...
Pupiņu fabada
Astūrijas fabada - tradicionāla Spānijas kņazistes pupiņu un desu biezzupa. Ļoti sātīga un garda.
Zirņu pikas Etiopiešu gaumē
Etiopiešu nacionālās virtuves ēdieni zināmā mērā ir līdzīga Latviešu virtuvei. Šoreiz zirņu pikas. Etiopijā nav stingri noteikta ēdienu pasniegšanas secība. Visi ēdieni tiek pasniegti vienlaicīgi un tad katrs pats izvēlas,...
Diedzētu pupiņu zupa ar garšvielām
Un tad jau laiks ievērot slaido līniju un sākt ēst veselīgākus ēdienus. Gandrīz visi pavasarī sākt ievērot diētu vai nu attīrīt organismu un katram organismam ir nepieciešami vitamīni. Mēs zinām,...
Lēcu salāti
Lēcas, izrādās, ir ļoti sens augs. To audzēja vēl Senajā Ēģiptē un Tuvajos Austrumos. Daži pat apgalvo, ka Svētajos rakstos ir minēts augs, kas mūsdienās ir pazīstams kā lēcas.