Tadžīna ar vistu un burkāniem
Tadžina ir trauks, kuru ērti paņemt līdzi izbraucienā pie dabas krūts un iekurot nelielu ugunskuru pagatavot garšīgu maltīti sev un draugiem. Piedāvājam vēl vienu tradicionālu tadžīnas recepti. Lai labi garšo!
Tadžīna ar maltās gaļas bumbiņām
Tadžina, jeb marokāņu sautējamais trauks, jau sen nav nekāds retumas arī mūsu platuma grādos. Tāpēc piedāvājam jums vēl vienu tadžīnas pagatavošanas recepti.
Tadžīna ar balto amūru
Baltais amūrs - karpu dzimtas zivs. Ja garšo šāda veida zivis, šo tadžīnu jāpagatavo noteikti!
Tadžīna ar cūkgaļas šašliku
Tadžīna - Marokāņu sautējamais trauks nu jau ieņēmis stabilu vietu arī Latvijas mājsaimnieču virtuvēs. Un ne velti. Paldies Marokāņiem!
Vistas un sālītu citronu tadžīna
Tradicionāla Marokāņu tadžīna, kas tiek gatavota no vistas ar sālītiem citroniem un olīvām. Īpašu aromātu piedod kanēlis.
Sālīti citroni (salted lemon)
Šādi marinēti citroni visbiežāk tiek lietoti Marokā, kā piedeva nacionālajam ēdienam - tadžīnai. Šādā veidā var pagatavot arī apelsīnus. Citronus izmanto gatavojot rīsus un kuskusu sāls un garšvielu vietā, grilējot...
Tadžīna ar jēra ribiņām
Vārdam “tadžīna” ir divas nozīmes. Pirmkārt, tā apzīmē marokāņu māla trauku, kurā gatavo un pasniedz ēdienus. Otrkārt, tā apzīmē jebkuru marokāņu gaļas, zivju vai dārzeņu ēdienu. Mums Latvijā šos māla...
Tadžīna ar vistu un baravikām
Ir produkti, kuri gatavošanas procesā izveido īpašu garšas buķeti. Šoreiz tās ir baravikas un vistas gaļa. Un, protams, īpaši šīs garšas nianses jūtamas gatavojot tadžīnā.
Tadžīna ar ribiņām un balsamiko
Kārtējo reizi gribās paslavēt marokāņus par lielisku izgudrojumu - tadžīnu! Ēdiens tajā sanāk vienkārši vienreizējs! Kam vēl nav tāds trauks, rekomendējam - tadzinas.lv
Tadžīna ar līdaku un rabarberiem
Vēl viena garšīga un veselīga recepte. Vēl viens stereotips tiek lauzts - rabarberus izmanto arī otros ēdienos, pie zivīm un tas izrādās ir ļoti garšīgi. Trīs stihijas savienojas vienā ēdienā...
Tadžīna ar vērša cisku un kanēli
Šī ir Spāniju raksturojoša recepte, bet pagatavota tadžīnā. Rezultāts vienkārši pasakains. Ja jums vēl nav tadžīnas, variet izlīdzēties ar citu sautējamo trauku. Vai nu tomēr iegadāties savu tadžīnu - tadzinas.lv
Jērgaļas tadžīna ar olīvām un zaļajām pupiņām
Šo tadžīnu iesakām pasniegt ar Cabernet Sauvignon vai Syrah sarkanvīnu. Sarkanvīna piesātinātais aromāts neitralizēs eksotiskā ēdiena garšvielas. Ēdiena gatavošanas beigās pievienotais koriandrs ļaus ēdienu veiksmīgāk pieskaņot vīnam ar izteiktu garšaugu...