Zivju ēdieni

Zivīs ir daudz olbaltumvielas, maz tauku. Tās ir nozīmīgs, vitamīnu un proteīnu avots

Garšīgākie liellopa un laša tartari

Garšīgākie liellopa un laša tartari

5 no 5 20 minūtes

Tartars ir gaļas vai zivs ēdiens kas pagatavots no samaltas vai smalki sasmalcinas jēlas liellopu (laša) gaļas. Tartaru pasniedz ar garšvielām, svaigi maltiem pipariem, sīpoliem, kaperiem, tabasko vai vusteras mērci....

Aplūkot recepti

Tvaicēts lasis ar sparģeļiem un citronu

Tvaicēts lasis ar sparģeļiem un citronu

5 no 5 15 minūtes

Lasis, viena no vertīgākajām zivīm. Laša sastāvā atrodamas vērtīgas taukskābes, A, B1, B2, B6 un E vitamīns, kā arī kālijs, fosfors un kalcijs. Turklāt lasis ir ļoti garšīga zivs. Piedāvājam...

Aplūkot recepti

Sālī cepts jūras asaris ar garšaugiem

Sālī cepts jūras asaris ar garšaugiem

5 no 5 60 minūtes

Zivs, gatavota sāls apvalkā, vislabāk saglabā garšu un sulīgumu. Šim nolūkam vispiemērotākās ir pieaugušas zivis, smagākas par 1kilogramu. Tās pasniedz ar vienkāršām piedevām.

Aplūkot recepti

Karpa bohēmas gaumē

5 no 5

Senatnē ļaudis ticēja, ka virs karpas acs atrodas mēness akmens un cilvēkam, kurš Ziemassvētkos to atradīs, akmens nesīs lielu laimi. Pastāvēja arī ticējums, ka karpas zvīnas jāliek zutenī (maks), tad...

Aplūkot recepti

Cepta forele ar grauzdētām mandelēm un apelsīnu sviestu

5 no 5 45 minūtes

Tā kā Ziemassvētku notikums aptver visu mūsu dzīves ritumu, pēc senā ticējuma zemei, ūdenim un gaisam vajadzētu gādāt par pusdienu mielastu šajās dienās. Tādēļ lopu gaļa, putnu gaļa un zivis...

Aplūkot recepti

Pērļu grūbu salāti ar kūpinātu asari

4.1 no 5 30 minūtes

Baltās un stingrās gaļas dēļ, jūras asaris ir daudzu gardēžu iecienītas zivs. Piedāvājam jums pārbaudītu recepti, kā pagatavot šo patiesi gardo zivi.

Aplūkot recepti

Kartupeļu laiviņas ar pasažieriem

5 no 5 15 minūtes

Vienkārši un ātri pagatavojama uzkoda. Šajā versijā laiviņās braukājas siļķes un garnele. Bet tas ir izdomas un gaumes jautājums. Iespējas ar pildījumu variēt.

Aplūkot recepti

Ceptas barbes ar citronu mērci

5 no 5 30 minūtes

Aizvien biežāk veikalos parādās dažādas jūras veltes un zivis, par kurām kādreiz pat sapņot nevarējām. Un vienas no tādām zivīm ir barbes. Tās patiešām ir ļoti garšīgas. Izmēģinat šo recepti...

Aplūkot recepti

Siltie salāti ar lasi

5 no 5 30 minūtes

Lasis pamatoti tiek uzskatīts par vienu no izcilākajām zivīm, kuras sastopamas arī mūsu platuma grādos. Piedāvājam vēl vienu laša pagatavošanas veidu. Izmēģiniet šo salātu recepti arī jūs!

Aplūkot recepti

Pikantais kuskuss ar zivi

5 no 5 30 minūtes

Vēlaties pusdienot viegli un veselīgi? Tad šī recepte ir domāta Jums. Pagatavojiet to un pārliecinaties, turklāt, šo recepti atkārtosiet vēl un vēl. Lai labi garšo!

Aplūkot recepti

Zivju kroketes Džeimija Olivera gaumē

4.9 no 5

Bērniem patīk piedalities dažādās aktivitātēs. Palūdziet bērnam palīdzību - lai viņš pats izveido kroketes. Turklāt, Džeimijs Olivers uzskata, ka konservētas zivis nav tik izteiktas pēc garšas un bērniem nebūs pretenziju...

Aplūkot recepti

Pankūkas ar siļķi un jogurta mērci

5 no 5 20 minūtes

“Iedvesma – tā nav siļķe, kuru var iesālīt uz daudziem gadiem.” Tā ir sacījis Johans Volfgangs fon Gēte. Tomēr, bez iedvesmas neiztikt gatavojot šo ēdienu, kurā tieši siļķe spēlē pirmo...

Aplūkot recepti

Ceptas salakas ar svaigu gurķu mērci

5 no 5 40 minūtes

Salaka, citviet Latvijā saukta arī par stinti, šo zivtiņu pagatavošanas iespējas ir visai plašas. Sākot ar zivju zupu un beidzot ar vītinātām salakām. Interesanta ir fritēto salaku recepte, kas iecienīta...

Aplūkot recepti

Cepta mencas fileja ar kartupeļu mērci

5 no 5 20 minūtes

Menca saimnieču vidū ir ļoti iecienīta, tāpēc, piedāvājam jums vēl vienu šīs zivs pagatavošanas recepti.

Aplūkot recepti

Laša baltā zupa

5 no 5 40 minūtes

Šodien lasis vairs nav nekāda retā delikatese. Tas ir kļuvis pieejams un saimnieces labprāt to gatavo. Piedāvājam vēl vienu laša pagatavošanas recepti, šoreiz gatavosim balto zupu.

Aplūkot recepti

Risoto ar kūpinātu asari

5 no 5 45 minūtes

Itāļu virtuves cienītāji jau paredz, rezultāts būs patiesi garšīgs. Nešaubieties arī jūs. Būtisks faktors - rīsu izvēle. Tiem jābūt patiesi kvalitatīviem!

Aplūkot recepti

Laša fileja ar pikanto kinzas mērci

5 no 5 30 minūtes

Zinātnieki ir atklājuši, ka zivju ēšana ne tikai sniedz garšas baudu, bet uzlabo veselības stāvokli. Tā kā lasis satur daudz vitamīnu un citu organismam nepieciešamo vielu, tas ir pietiekams iemesls,...

Aplūkot recepti

Pildīta vimba

5 no 5 50 minūtes

Vimba ir viena no zivīm, kuru kaut reizi noķēris ikviens makšķernieks. Taču ne katra saimniece šo zivtinu gatavojusi. Tāpēc piedāvājam vienu vienkāršu vimbas pagatavošanas recepti.

Aplūkot recepti

Forele armēņu gaumē

0 no 5

Armēnija pasaulē ir zināma arī ar Sevānas ezeru, kurā aug rozā foreles. Bet šai receptei, protams, varat izmantot jebkuras krāsas foreli. Jā, Armēnijā šo īpašo zivi pasniedz ar granātābolu.

Aplūkot recepti

Zaļie salāti ar kūpinātu skumbriju

0 no 5 20 minūtes

Vai zinājāt, ka otrs skumbrijas vārds ir Makrele? Lai kā arī dēvētu šo zivi, pateicoties tās garšas īpašībām, salāti priecēs gan lielus, gan mazus. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!

Aplūkot recepti

Pankūkas ar kūpinātu lasi un saldo krējumu

0 no 5 30 minūtes

Kas tās par brīvdienām, ja nav pankūku?! Izmēģinot šo recepti rodas kāda problēma - grūti sagaidīt nedēļas nogali, jo pankūkas ļoooti garšīgas! 😉

Aplūkot recepti

Salāti ar kūpinātu lasi un ikriem

0 no 5 30 minūtes

Šie salāti ne tikai izcili garšo, bet arī lieliski izskatās. Bagātiniet ar tiem savu svētku galdu un ļaujieties neaizmirstamam baudījumam.

Aplūkot recepti

Lašburgers “Oskar, noķer mani”!

0 no 5 30 minūtes

Uzturvērtības ziņā lasis ir ļoti augstvērtīga zivs. Tā sastāvā ir vērtīgas taukskābes, A, B1, B2, B6 un E vitamīns. No minerālvielām lasī visvairāk ir kālija, fosfora un kalcija.

Aplūkot recepti

Cepts zandarts ar sīpoliem un zaļo sāli

0 no 5 30 minūtes

Zandarts gardēžu vidū ir ļoti iecienīta zivs, gan tāpēc ka nav īpaši asakains, gan maigās garšas dēļ. Piedāvājam vēl vienu zandarta pagatavošanas recepti. Lai labi garšo!

Aplūkot recepti

Mencas filejas burgers

5 no 5 30 minūtes

Viena no iecienītākajām zivīm mūsu platuma grādos ir menca. Šīs zivs pagatavošanas iespējas ir visai plašas, šodien piedāvājam vēl vienu mencas filejas pagatavošanas veidu.

Aplūkot recepti

Kartupeļu salāti ar kūpinātu makreli un kukurūzu

0 no 5 20 minūtes

Kūpinātu makreli receptē var aizstāt ar citu, auksti kūpinātu zivi. Noteikti izmēģiniet šo vienkārši pagatavojamo salātu recepti arī jūs!

Aplūkot recepti

Sarkanvīna mērcē sautēts līnis

0 no 5

Līnis pārstāv karpu dzimtu, arī pēc skata nedaudz līdzinās karpai. Tikai līnis ir duļķaini zeltītā krāsā ar mazām zvīņām. Garša? Garša ir lieliska, izmēģiniet so recepti un pārliecinieties paši!

Aplūkot recepti

Grilēta dorada ar čili un ķiplokiem

0 no 5 30 minūtes

Doradas gaļa ir loti maiga. Tá pieder pie vidéji treknám zivím un, pārsvarā, šī Vidusjūrā mītošā zivs garšo ikvienam. Ja šī zivs vēl nav bijusi tavā pusdienu vai vakariņu galdā,...

Aplūkot recepti

Marinētas salakas ar mārrutkiem

0 no 5 30 minūtes

Receptē izmantotās salakas var aizstāt ar reņģēm. Tas nekādā ziņā ēdienu nepadarīs sliktāku. Lai labi garšo!

Aplūkot recepti

Uz uguns gatavota trīskāršā zivju zupa

0 no 5 120 minūtes

Trīskārša zupa saucas tāpēc, ka gatavojot tai pievieno trīs zivju veidus. Degvīns šajā zupā protams nav obligāts un daudzi saka, ka tā garšu nejūt, tāpēc ja ar jums ir bērni,...

Aplūkot recepti

Ceptas reņģes burkānu - tomātu mērcē

0 no 5 45 minūtes

Reņģītes Latvijas mājsaimnieces ir iecienījušas ne tikai pieejamās cenas dēļ, bet arī pateicoties šīs vienkāršās zivtiņas garšas īpašībām. Piedāvājam jūsu vērtējumam vēl vienu no reņģu pagatavošanas versijām.

Aplūkot recepti

Siļķu un kartupeļu salāti ar kaperiem

0 no 5 15 minūtes

Nu jau tradicionāli ceturtdienās publicējam recepti kuru esam atraduši kādā no kulinārijas blogiem. Šoreiz recepte no lienegatavo.wordpress.com

Aplūkot recepti

Līdakas kukulītis ar sieru

0 no 5 90 minūtes

Līdaka - katra makšķernieka sapnis! Taču gardēžu vidū līdakas iecienītas ne mazāk. Piedāvājam vēl vienu līdakas pagatavošanas recepti.

Aplūkot recepti

Krāsnī cepts kartupelis ar krēmīgu tunci

0 no 5

Ceturtdienās publicējam kādu recepti, kura mūs būs uzrunājusi apskatot blogeru piedāvātās receptes. Šoreiz recepte no ogumeitene.blogspot.com

Aplūkot recepti

Siļķe jogurta marinādē ar medu

0 no 5

Šī vienkāršā, taču gardā siļķes pagatavošanas recepte noderēs gan gatavojot maltīti ikdienā, gan svētku galdā aizstās ierasto siļķi kažokā. Lai labi garšo!

Aplūkot recepti

Līdakas kotletes “Lieliskās”

5 no 5 60 minūtes 15 gb.

Jums gadījies zelta zivtiņas vietā noķert prāvu līdaku? Lieliski, mēs padalīsimies ar vienkāršu recepti, kā pagatavot vienreizēji garsīgas līdakas kotletes.

Aplūkot recepti

Cepts breksis medū uz kadiķa spilvena

0 no 5 60 minūtes

Plaudis (Abramis brama) - saukts arī par breksi, ir varen garda zivs. Un tā pagatavošanas veidi nenoliedzami ietekmē pašas zivs garšu. Šoreiz pastāstīsim, kā zivi pagatavot tā, lai tā iederētos...

Aplūkot recepti

Siļķu filejas salāti svētku noskaņās

0 no 5 15 minūtes

Šo uzkodu var pasniegt divejādi - vai nu sāļajos groziņos, vai pildītus glāzītēs. Un salāti patiešām garšo lieliski. Pagatavojiet arī jūs!

Aplūkot recepti

Tunča steiks Vorčesteras - medus mērcē

0 no 5 50 minūtes

Pašlaik pasaulē aptuveni 5% no kopējā loma ir tunči un tas ienes aptuveni 5,5 miljardus ASV dolāru peļņas gadā. Šīs zivis tiek ķertas Klusajā, Atlantijas un Indijas okeānā, bet pārstrādes...

Aplūkot recepti

Laša nageti ar pistācijām

0 no 5 12 gb.

Pistācijas bagātīgi satur fosforu, kāliju, B6 vitamīnu un neaizstājamās aminoskābes. Pistācijas mazina risku saslimt ar sirds slimībām, stiprina kaulus un zobus, palīdz uzlabot redzi. Turklāt riekstu intensīvā garša piešķir ēdienam...

Aplūkot recepti

Lasis Balzamiko un apelsīnu glazūrā

0 no 5

Viena no gardēžu iecienītākajām zivīm viennozīmīgi ir lasis. Tāpēc piedāvāsim vēl vienu šīs zivs pagatavošanas veidu.

Aplūkot recepti

Lasis marinēts degvīnā ar bietēm un mārrutkiem

0 no 5

Ziemā lasi ieteicams ēst biežāk, kā vasarā. Ziemā mēs saņemam daudz mazāk saules enerģijas, tātad daudz mazāk D vitamīna, kuru, savukārt, uzņemt varam uzturā regulāri lietojot lasi. Tāpēc padalīsimies ar...

Aplūkot recepti

Ceptas reņģes ar saldā krējuma un citrona mērci

0 no 5 30 minūtes

Reņģes, iespējams, vienas no populārākajām zivīm Latvijas mājsaimnieču vidū. Un jāatzīst, ne tikai pieejamās cenas dēļ. Ja pacenšās, šo necilo zivtiņu var pagatavot tā, ka savā ēdienkartē to iekļaus jebkura...

Aplūkot recepti

Cepta vimbas fileja poļu gaumē

0 no 5 45 minūtes

Kā tradicionālus poļu virtuves ēdienus jāmin biešu zupa, kāpostu tīteņi (kāpostu lapās ievīstīts gaļas un rīsu pildījums), kā arī pierogi (mīklas izstrādājumi, pildīti, piemēram, ar kāpostiem un sēnēm). Taču ja...

Aplūkot recepti

Sarkanvīnā sautētas bietes ar siļķi

0 no 5 30 minūtes

Pēc uzturvērtības biete ir viens no visvērtīgākajiem dārzeņiem. Bietes sastāvā esošās vielas pazemina asinsspiedienu un stiprina imunitāti. Bietes lieliski spēcina organismu.

Aplūkot recepti

Forele ar krējumu un ingveru

0 no 5 45 minūtes

Ja jums nav pieejama forele, šādi var pagatavot jebkuru zivi. Ingvera sakne sniedz zivij nedaudz pikantu toni, bet krējums padara ēdienu maigu. Dažādu garšu un izjūtu rotaļa.

Aplūkot recepti

Cepta asara fileja ar dārzeņiem

0 no 5 30 minūtes

Šad un tad minam, ka arī mājās var pagatavot īpaši gardus ēdienus, kuri pilnīgi mierīgi varētu pretendēt uz iekļaušanu smalka restorāna ēdienkartē. Šis ir viens no tiem.

Aplūkot recepti

Forele peruāņu gaumē

0 no 5 45 minūtes

Ja starp sastāvdaļām nebūtu vīna etiķis, mēs gan paši noticētu, gan jūs pārliecinātu, ka tieši šādi šo foreli gatavoja senie inki.

Aplūkot recepti

Cepta forele ar kaperu sviestu

0 no 5

Forele - ikviena makšķernieka prieks un lepnums. Ja arī jums paveicies iegūt foreli, izmēģiniet šo vienkāršo, taču garšas ziņā lielisko foreles pagatavošanas recepti.

Aplūkot recepti

Dārzeņu salāti ar kūpinātu lasi

0 no 5 45 minūtes

Lasis ir viens no tiem pārtikas produktiem, kurš ir ne tikai ļoti garšīgs, bet arī uztuvielām bagāts. 100 gramos laša ir 142 Kkal, 20 grami olbaltumvielu un 6 grami tauku,...

Aplūkot recepti

Laša pastēte ar olu

0 no 5 30 minūtes

Lasis ir viena no uzturvielām bagātākajām zivīm. Turklāt, jau sen ir zināms, ka zivju lietošana uzturā samazina sirds saslimšanu izraisītas pēkšņas nāves risku. Tāpēc piedāvājam vēl vienu šīs gardās zivs...

Aplūkot recepti

Grilēta vēja zivs ar citrona-ķiploku sviestu

0 no 5

Kurzemes pusē šo zivi mēdz dēvēt par vēja zuti. Mūsu platuma grādos diezgan neierasts un eksotisks šķiet zivs izskats. Taču vēja zivs ir ļoti, ļoti garšīga. Neesiet baudījuši? Noteikti nogaršojiet!

Aplūkot recepti

Laša tartars

0 no 5

Sengrieķu mitoloģijā Tartars bija gan dievība, gan arī vieta Grieķu pazemes valstībā. Vecākos avotos Tartars ir arī neierobežoti liela pirmatnējā būtne, no kuras radusies arī gaisma un kosmoss. Taču nevienam...

Aplūkot recepti

Grilēti jūras grunduļi

0 no 5 30 minūtes

Šīs sugas dzimtene ir Kaspijas un Melnā jūra. Pirmo reizi Latvijā šī suga konstatēta 2004.gadā un kopš tā laika jūras grunduļi strauji savairojušies. Nu ko, gardēži priecājas!

Aplūkot recepti

Grilēti asari

0 no 5 25 minūtes

Latvijā asaris ir viena no visizplatītākajām saldūdens zivju sugām. Makšķernieki to ir iecienījuši arī lieliskās garšas dēļ. Izdevies tikt pie laba loma? Kurinām grilu!

Aplūkot recepti

Grilēti haizivs steiki

5 no 5 45 minūtes

Kādu zivi izvēlēties vakariņām?! Kādreiz par haizivs steiku mūsu platuma grādos pat sapņot nevarējām. Taču šodien atliek vien izvēlēties, kā šo zivi pagatavot.

Aplūkot recepti

Grilēts marinēts sams

0 no 5 20 minūtes

Sams ir vienīgā samveidīgā zivs, kas dzīvo Latvijā. Tikai jaunu samu gaļa ir piemērota cilvēku pārtikai, tas ir garšīgs, ja ir vieglāks par 15 kg. Ja sams ir lielāks, tad...

Aplūkot recepti

Lasis japāņu gaumē

0 no 5 30 minūtes

Japānas virtuve ir īpaša. Katrs ēdiens tiek gatavots ar īpašu attieksmi un rituālu. Zivis diezgan bieži tiek iekļautas ēdienkartē. Šoreiz aicinam izmēģināt pagatavot lasi tā, kādu to iecienījuši uzlecošās saules...

Aplūkot recepti

Mājas makaroni ar tomātu un tunča mērci

4.5 no 5 45 minūtes

Makaroni šoreiz garšu orķestrī spēlē pavadošajā sastāvā. Pirmā vijole un solo partijas uzticētas īpaši pagatavotajai tomātu un tunča mērcei. Lai jauka baudīšana!

Aplūkot recepti

Mencas fileja ar ķiršu tomātiņiem

0 no 5 30 minūtes

Zinātnieki apgalvo - lietojot uzturā zivis vismaz divas reizes nedēļā, ir iespējams izvairīties no dažādiem veselības traucējumiem. Turklāt, tieši zivis ir viens no OMEGA 3 taukskābes saturošajiem pārtikas produktiem.

Aplūkot recepti

Uzkodu torte ar tunci

0 no 5 30 minūtes Forma - 20cm

Tuvojas svinības un galdā jāceļ torte, taču jūs īpaši nepriecē saldumi? Pagatavojiet šo uzkodu torti. Tā ne tikai vizuāli bagātinās jūsu galdu, bet viennozīmīgi apmierinās pat visprasīgākā gardēža vēlmes.

Aplūkot recepti

Siļķu pastēte ar āboliem

5 no 5 10 minūtes

Siļķe ir lielisks vitamīnu A, D un B12 avots. Turklāt tā ir bagāta ar vērtīgajām omega3 taukskābēm. Siļķe lietojama svaiga, kūpināta un marinēta. Un ko tikai no šīs mazās zivteles...

Aplūkot recepti

Kūpīnātas reņģes un brusketes ar salātiem

5 no 5 15 minūtes

Ja par kūpinātām reņģēm jautājumiem nevajadzētu būt, tad par vārdiņu “Bruskette”varētu rasties jautājumi. Brusketta (itāļu valodā Bruschetta vai retāk bruschetto vai bruscare)- cept uz oglēm. Bruskettu var piedēvēt sviestmaižu dzimtai...

Aplūkot recepti

Grilēta heka fileja ar biešu-dzērveņu salātiem

0 no 5 25 minūtes

Tumšsarkani salāti būs lielisks kontrasts baltai heka filejai. Turklāt garšas ziņā šie mazliet neierastie, nedaudz pikantie salāti lieliski sader ar maigo zivs fileju. Recepte no grāmatas Rodžers Korders “Sarkanvīna diēta”...

Aplūkot recepti

Grilēts lasis ar pērļaino kuskusu

0 no 5 40 minūtes

Šodien kuskuss ir pamatēdiens Tunisijā, Marokā, Alžīrā, to var sastapt arī sicīliešu un turku virtuvē. Par kuskusa dzimteni uzskata Ziemeļāfriku, bet nu tas nopērkams arī mūsu platuma grādos. Gatavosim!

Aplūkot recepti

Manhetenas čauders

0 no 5 60 minūtes

Vārds čauders (chowder angļu val.) drīzāk radies no franču zupas trauka nosaukuma - chaudron. Vispār, par čauderu var dēvēt jebkuru biezu zupu no dārzeņiem, kuras sastāvdaļas apceptas cūku taukos un...

Aplūkot recepti

Zivju kotletes ar ananāsu salsu

5 no 5 30 minūtes

Ananāsi atvieglojot kakla sāpes, vēdergraizes un uzlabo garastāvokli. B vitamīni baro ādu un matus, kā arī stiprina nervus un orgānu darbību. Turklāt tie lieliski garšo un šajā receptē piešķir ēdienam...

Aplūkot recepti

Kūpinātas sīgas salāti

0 no 5

Šos kūpinatas sīgas salātus novērtēs pat visprasīgākais gardēdis. Šie salāti ir aromātiski, viegli un ļoti garšīgi. Pagatavojiet un nobaudiet arī jūs!

Aplūkot recepti

Karpa pildīta ar liellopa gaļu un garnelēm

0 no 5 60 minūtes

Karpu var sastapt vai visos pasaules ūdeņos, izņemot Vidējos Austrumus un Antarktīdu. Karpu izcelsme meklējama Tālajos Austrumos. Taču šo zivi ļoti labi pzaīst Latvijā dzīvojošās saimnieces un dažādos veidos pagatavota...

Aplūkot recepti

Groziņi ar zivju riljeti /rillete/

0 no 5 15 minūtes 12-15 gb

Nu smalki, smalki! Bet ir reizes kad vajag! Šie groziņi būs lielisks papildinājums jūsu svētku galdam.

Aplūkot recepti

Salakas dārzeņu marinādē

0 no 5 40 minūtes

Cilvēki, kuri īpaši neorientējas zivju sortimentā, salakas, tāpat kā citas nelielās zivtiņas, neuzskata par gatavošanas vērtām. Tomēr šīs zivis ir vērts pagatavot un kaut reizi nogaršot! Svaigām salakām piemīt ne...

Aplūkot recepti

Karpa Ziemassvētku ar citronu

0 no 5 60 minūtes

Šī ir īpaša recepte arī nosaukuma ziņā. Daudzi jautā - kāpēc Ziemassvētku? Atbilde vienkārša: kad šādi pagatavota karpa tiek pārgriezta uz pusēm, tā pēc izskata atgādina Ziemassvētku eglīti un citrona...

Aplūkot recepti

Foreles pate

0 no 5 5 minūtes

Šo patē var pasniegt gan brokastīs uz maizītēm, gan smalkās viesībās. Un kāpēc gan nesarīkot smalkas viesības brokastu laikā?!

Aplūkot recepti

Zivju zupa somu gaumē

0 no 5 25 minūtes

Somi uzskata, ka tikai viņi prot pagatavot vislabāko zivju zupu! Un tie, kas viņiem tic, speciāli brauc uz Somiju pagaršot šo īpašo zupu. Mēs uzdrošinājāmies un ņemot vērā receptes nianses...

Aplūkot recepti

Zivs “trakajā ūdenī”

0 no 5 40 minūtes

Šī ir vienkārša zivs pagatavošanas recepte veiglā tomātu mērcē. Šīs receptes dzimtene, visdrīzāk, ir dienvidu Itālija, Neapole, jo ir ļoti tipiska šim apvidum. Receptes dīvainais nosaukums tomēr prasa skaidrojumu. XIX....

Aplūkot recepti

Karpa cepta ķiploku mētelī

5 no 5 40 minūtes

Karpu izcelsme meklējama Tālajos Austrumos. Eiropā karpu selekciju uzsāka mūki klosteru dīķos laikā no 13. līdz 16. gadsimtam. Karpas kļuva par iecienītu produktu kristīgās reliģijas noteiktajās gavēņa dienās, tāpēc nav...

Aplūkot recepti

Kartupeļu uzkoda ar bietēm un siļķi

0 no 5 20 minūtes 15 gb.

Šo uzkodu var dēvēt par mūsdienu aktualitāti. Pat glaunos restorānos bietes, siļķes un kartupeļa apvienojums tiek pasniegts dažadās variācijās un dēvēts par tieši Latvijai piederīgu garšas kopumu un tā arī...

Aplūkot recepti

Pastēte no šprotēm

0 no 5 15 minūtes

Šprotes eļļā” - Latvijas vizītkarte. Arī šiem konserviem ir milzum daudz pagatavošanas variantu. Šodien padalīsimies ar vienkārši pagatavojamas pastētes recepti.

Aplūkot recepti

Lasis ar kartupeļu-cukurzirnīšu pākšu salātiem

5 no 5 30 minūtes

Salātu pagatavošanas ideja aizgūta no Zvaigzne ABC grāmatas 500 salātu receptes. Taču receptē ieviesām zināmas korekcijas.

Aplūkot recepti

Menca ar pikanto mango pergamentā

5 no 5 25 minūtes

Mencas gaļa ir iecienīta vai katrā ģimenē. Ēdieni no tās atrodami katrā restorāna ēdienkartē. Un tam ir izskaidrojums - menca ir ļoti garšīga un ar to var variēt gluži kā...

Aplūkot recepti

Kūpināta forele ar dillēm un citronu-sinepju mērci

0 no 5 20 minūtes

Viss ģeniālais slēpjas vienkāršībā! Ja jums izdodas ierastos produktus pasniegt nedaudz savādāk, tādejādi radot jaunas garšas nianses un citu vizuālo risinājumu - jums virtuve ir īstais “Poligons”! Šoreiz piedāvājam pagatavot...

Aplūkot recepti

Mazsālīta skumbrija mājas gaumē

0 no 5 5 minūtes

Scomber scomber - tā latīniski dēvē makreli, jeb skumbriju. Daudzas saimnieces šo Ziemeļjūrā mītošo zivi ir iecienījušas ne tikai tās pieejamās cenas dēļ, bet tieši dēļ skumbrijas īpašās garšas. Arī...

Aplūkot recepti

Krāsnī cepta bute

0 no 5

Bute, plekste vai latīniski Platichthys flesus ir garšīga zivs. Protams to var vienkārši apcept sviestā, bet mēs piedāvājam mazliet darbietilpīgāku, taču arī vienkāršu šīs zivs pagatavošanas veidu. Un garšo lieliski!

Aplūkot recepti

Asari mārrutku lapās

0 no 5 45 minūtes

Par mārrutku dzimteni tiek uzskatīta Austrumeiropa. Līdz pat 16. gadsimtam mārrutki Eiropā tika izmantoti tikai kā ārstniecības augi, ar kuriem ārstēja pilnīgi visu. Savukārt. šodien marrutku lapas pārsvarā izmanto dārzeņu...

Aplūkot recepti

Zivs sicīliešu gaumē

0 no 5 60 minūtes

Lai gan sicīlieši mēdz sacīt, ka viņi nav itālieši un ka Sicīlija nav nekāda Itālija, taču tāda pati Itālija vien ir. Līdz ar to varētu teikt, ka šādi zivi gatavo...

Aplūkot recepti

Reņģes ceptas, ar sinepēm

0 no 5 30 minūtes

Clupea harengus membras - tiešī šāds ir vienkāršās zivtiņas reņģes latīniskais nosaukums. Lai arī reņģes nav dārgas zivis, tās ir iecienījušas daudzas mājsaimnieces. Šobrīd reņģes atkal kļūst populāras un dažādos...

Aplūkot recepti

Krāsnī cepti kartupeļi ar siļķu mērci

0 no 5

Par kartupeļu dzimteni tiek uzskatīta Dienvidamerika, Peru, Bolīvijas un Čīles reģions, kur jau pirms vairāk kā 10 000 gadiem (pēc citiem avotiem jau pirms 14 000 gadiem) senās indiāņu ciltis...

Aplūkot recepti

Zivju pirkstiņi

0 no 5 30 minūtes

Daudzi, īpaši bērni ir iecienījuši zivju pirkstiņus. Tacu nav nepieciesams noteikti iegadāties pusfabrikātus.Pagatavojiet tos mājās, savā virtuvē!

Aplūkot recepti

Dorada ar apelsīniem un medu

0 no 5

Medus ķīmiskais sastāvs ir atkarīgs no ievāktā nektāra, klimatiskajiem apstākļiem, bišu rases utt. No cukuriem medū visvairāk ir glikoze, fruktoze un saharoze, bet sastopama arī maltoze, melicitoze un citi cukuri.Krāsa...

Aplūkot recepti

Dorada ar citronu un citronzāli

0 no 5 30 minūtes

Dorada jeb zeltgalvainā jūras karūsa - šīs zivs nosaukums radies sudrabkrāsas galvas dēļ. Doradas lieliskās garšas īpašības nu novērtējušas arī daudzas saimnieces Latvijā.

Aplūkot recepti

Flambēti haizivs steiki

0 no 5 30 minūtes

Flambēt nozīmē ēdienam kurš gatavojas karstā pannā pievienot alkoholu (parasti rumu vai brendiju) un tad to aizdedzinot pagaidīt līdz liesma nodziest. Parasti viss alkohols no dzēriena šajā procesā iztvaiko un...

Aplūkot recepti

Siļķu rolmopši ar gurķi

0 no 5 20 minūtes

Rolmopsis - marinēta siļķu rulete. Iekšā parasti liek marinētu gurķi vai sīpolu. Nosaukums tika izdomāts vēl 19. gadsimtā, pateicoties modei uz mopšu šķirnes suņiem. Acīmredzot, saritināts rolmopsis atgādināja suņa purniņu.

Aplūkot recepti

Gravlaks

0 no 5

Vārds “gravlaks” tulkojumā no norvēģu valodas nozīmē “aprakts/apglabāts”. Bet mēs to medzam dēvēt par mazsālītu. Ļoti garšīgs!

Aplūkot recepti

Vēdzele garneļu mērcē

0 no 5 35 minūtes

Vēdzele, dēvēta arī par saldūdens mencu, priecē katru makšķernieku, kam paveicies šo zivi noķert. Bet īpaši par šo zivi priecājas gardēži, kuri augstu vērtē šīs zivs gastronomiskās īpašības.

Aplūkot recepti

Forele ar garšaugiem un ķiplokiem

0 no 5 60 minūtes

Salmo trutta fario - tāds ir strauta foreles latīniskais nosaukums. Un tas ne tikai skan garšīgi, bet liek garšas kārpiņām gavilēt! Lieliska zivtiņa!

Aplūkot recepti

Līdaka cepta, dārzeņu marinādē

0 no 5 45 minūtes

Ir neskaitāmi veidi, kā pagatavot zivis. Šoreiz piedāvajam pagatavot līdaku dārzeņu marinādē, kas lieliski der kā uzkoda. Šo recepti piedāvā apgāds Zvaigzne ABC, no grāmatas “Nomakšķerē, pagatavo un apēd!”

Aplūkot recepti

Akmeņplekste ar ķiplokiem un timiānu

0 no 5 45 minūtes

Akmeņplekste (āte) bentiska jūras zivs, uzturas uz akmeņainām un smilšainām gruntīm līdz 70 m dziļumam. Nav vēlmes tik dziļi nirt? Taču ir vēl kāds variants kā šo ļoti gardo zivi...

Aplūkot recepti

Zivju zupa ar kartupeļiem

0 no 5 60 minūtes

Šo recepti piedāvā apgāds Zvaigzne ABC, no grāmatas “Nomakšķerē, pagatavo un apēd!”

Aplūkot recepti

Laša un dārzeņu uzkoda

0 no 5 15 minūtes

Šie atsvaidzinošie un glīti normētie salāti, ko pasniedz gurķa šķēlītē, būs garda neparasta uzkoda īpašai maltītei. Šo recepti piedāvā apgāds Zvaigzne ABC, no grāmatas “500 salātu receptes”

Aplūkot recepti

Alū sautēta līdaka ar mandelēm

0 no 5 40 minūtes

Lielu gandarījumu sagādā ne tikai pats zivs noķeršanas process, bet ir patīkami un interesanti no noķertā loma pagatavot gardu maltīti. Šo recepti piedāvā apgāds Zvaigzne ABC, no grāmatas “Nomakšķerē, pagatavo...

Aplūkot recepti

Lasis Tālo Austrumu gaumē

0 no 5 5 minūtes

Lielisks sarkanās zivs sālīšanas veids, ko nu jau gadu desmitiem piekopj Tālajos austrumos. Zivs garšo kā vītināta, kūpināta, lai gan pagatavošana ir ātra. Cilvēki, kuri nav mēģinājuši šo metodi mazliet...

Aplūkot recepti

Uzkoda ar lasi un dabīgu jogurtu

5 no 5 15 minūtes

Lieliskas, vieglas un ļoti gardas brokastis!

Aplūkot recepti

Sams ar dillēm un citronu

0 no 5 15 minūtes

Ja sams ir smagāks par 15 kg, tad zivs ir ļoti trekna un cilvēka kuņģim pagrūti sagremojama. Toties jaunu samu gaļa nav tik ļoti trekna un ir ļoti garšīga.

Aplūkot recepti

Zivju kebabi

5 no 5 45 minūtes

Pa rokai laba un svaiga zivs fileja? Ārā īstais laiks piknikam? Lieliski! Pagatavojat lieliskus un gardus kebabus!

Aplūkot recepti

Sendvičs ar zivju pastēti

0 no 5 10 minūtes

Ja šo ēdienu gatavo pie ezera, tad var izmantot zaļumus, kas tur pat meža maliņā vai pļavā salasītas - skābenes, pieneņu lapas, zaķa kāpostus. Ja ņem līdz, tad nekāda gadījumā...

Aplūkot recepti

Soļanka ar karpu

0 no 5 90 minūtes

Lieliska zupa. Par zivju zupu tomēr to nenosaukt, bet soļanka tradiconālajā izpratnē arī tā nav. Var droši apgalvot, šo zupu novērtēs pat visprasīgākais gardēdis!

Aplūkot recepti

Aukstā gaļa no vēdzeles

0 no 5

Labi pagatavotas aukstās gaļas pamatā ir labi novārīts buljons. Buljonam jābūt caurspīdīgam, stipram un aromātiskam. Ja buljons būs pareizi novārīts, tad jums nekad neviens nepateiks:”Какая гадость эта ваша заливная рыба!”...

Aplūkot recepti

Dorada ar baziliku

5 no 5 40 minūtes

Latīniskais Doradas nosaukums – Sparus auratus. Zivs nosaukuma pamatā ir latīņu vārds “aurum”- “zelts”. Par „zelta zivtiņu” to nosauca, jo tai raksturīga spīdīga atzīme uz pieres, kas ir līdzīga pusmēnesim....

Aplūkot recepti

Tadžīna ar balto amūru

0 no 5 50 minūtes

Baltais amūrs - karpu dzimtas zivs. Ja garšo šāda veida zivis, šo tadžīnu jāpagatavo noteikti!

Aplūkot recepti

Forele cepta ar dārzeņiem

0 no 5 45 minūtes

Portāla darbības laikā esam pagaršojuši daudz un dikti. Sliktas receptes mēs nepublicējam, bet gadās kāda īpaši garda, ko vēlamies pieminēt un ieteikt! Šī recepte ir no tām. Noteikti pagatavojiet!

Aplūkot recepti

Zutis zaļajā mērcē

0 no 5 20 minūtes

Gardais un treknais zutis ir iekarojis savu vietu delikatešu topa augšgalā. Grūti pat iedomaties, ka zutis kādreiz nebija mākslīgi audzēta zivs, bet gan dzīvnieks, kura vārdā nosaukta Ogre (krievu valodā...

Aplūkot recepti

Siļķe mājas marinādē

0 no 5 30 minūtes

Siļķes latīniskais nosaukums - Clupea harengus. Bet tās garša izsaka daudz vairāk. Šī ir viena no tradicionālajām šīs zivtiņas marinēšanas receptēm.

Aplūkot recepti

Marinētas reņģītes

0 no 5 60 minūtes

Kurš gan nav baudījis marinētas reņģītes. Šoreiz vēl viena tik iecienītā ēdiena pagatavošanas recepte.

Aplūkot recepti

Sacivi no stores

0 no 5 60 minūtes

Tradicionāls gruzīnu ēdiens, ierastāk tiek izmantota vistas gaļa ar valriekstiem, šajā gadījumā vista aizstāta ar stori.

Aplūkot recepti

Stores šašliks

5 no 5 15 minūtes

Tradicionālie šašliki apnikuši? Laša šašliks mēģināts, bet vēlme nogaršot ko savādāku?! Pagatavojiet šašliku no stores.

Aplūkot recepti

Zivju sacepums portugāļu gaumē

0 no 5 45 minūtes

Portugāles virtuve ir atkarīga no reģiona, bet svaigas zivis un dazadi ēdieni ar jūras veltēm būs pieejami vai katrā ēstuvē. Dīvains ir tas fakts, ka tādu zivi kā menca, kas...

Aplūkot recepti

Laša krēmzupa

0 no 5 40 minūtes

Lasis ir viens no tiem pārtikas produktiem, kurš bagāts ar uztuvielām. Turklāt, laša gaļai piemīt īpaša, sātīga garša. Tāpēc lasis ir iekļauts vai katra restorāna ēdienkartē. Piedavājam restorāna cienīgu laša...

Aplūkot recepti

Dorada ķiploku mērcē

0 no 5 30 minūtes

Dorada pamatoti tiek uzskatīta par vispopulārāko Vidusjūras zivi - pateicoties tam, ka tā ir viegli pagatavojama un ļoti garšīga.

Aplūkot recepti

Upes forele “Butterfly”

0 no 5 45 minūtes

Zivs gaļa satur vairāk cilvēka organismam tik nepieciešamo mikroelementu, nekā sauszemes produktos. Zivīs ir daudz labo tauku un omega-3 taukskābes. Uztura speciālisti apgalvo, vismaz vienu vai divas reizes nedēļā savā...

Aplūkot recepti

Upes forele ar spinātiem un sieru

0 no 5 40 minūtes

Vēlaties dāvāt garšu baudījumu sev un saviem mīļajiem ? Bet uz restorānu doties īsti nav vēlmes? Pagatavojiet restorāna cienīgu maltīti savās mājās! Tas nemaz nav sarežģīti, toties jūsu centienus novērtēs...

Aplūkot recepti

Rīsu rolli letiņu gaumē

0 no 5 30 minūtes

Sushi, maki, nigiri, sašimi un siraši, tie ir austrumu ēdieni kuri nu jau iedzīvojušies arī mūsu platuma grādos un vai katrai saimnieces virtuvē var atrast irbulīšus, bambusa paklājiņu un austrumu...

Aplūkot recepti

Tunča salāti citronos

0 no 5 20 minūtes

Ar grezniem vai no īpaša materiāla veidotiem traukiem viesus vairs nepārsteigsi. Šobrīd lielāku uzmanības pievēršam ēdiena kvalitātei, garšas īpašībām. Un jo dabīgākas izejvielas izmantojam ēdiena pagatavošanā, jo vairāk priecājas ēdiena...

Aplūkot recepti

Omlete ar tunci un sieru Feta

0 no 5 30 minūtes

Ja esat siera Feta cienītaji, bet Grieķu salāti mazliet jau apnikuši, pamēģiniet šo recepti. Izrādās, šis siers lieliski sader ar tunci un olu!

Aplūkot recepti

Fritētas salakas

0 no 5 30 minūtes

Lieliska uzkoda. Tā zivju ēdienu cienītājus iepriecinās gan karstā veidā, gan arī auksta. Pie šīs zivs lieliski iederēsies zaļie dārzeņu salāti.

Aplūkot recepti

Grilētas salakas

0 no 5 20 minūtes

Šīs zivtiņas ar īpašo aromātu ir iecienījuši daudzi zivju ēdienu cienītāji. Šī salaku pagatavošanas recepte neliks vilties pat visprasīgākajiem gardēžiem.

Aplūkot recepti

Nēģi tējas želejā tradicionālie

0 no 5 30 minūtes

Nēģi tējas želejā ir gadu desmitiem (vai pat simtiem) sena un tradicionāla šo apaļmutnieku pagatavošanas recepte. Ir pavāri, kuri gatavo nēģus kafijā, pievienojot daudz un dažādas garšvielas, lauru lapas, dažādus...

Aplūkot recepti

Karpa ar bekonu un sīpoliem

0 no 5 75 minūtes

Pastāv maldīgs viedoklis - zivs ar bekonu nesader. Bet pamēģiniet, kā vēl sader!

Aplūkot recepti

Laša-krekeru tornīši

0 no 5 20 minūtes

Lieliska uzkoda jebkura mēroga svinību galdam. Šo uzkodu vajadzētu gatavot īsi pirms pasniegšanas, lai krekeri neizmirkst.

Aplūkot recepti

Lasis marinēts medū

5 no 5 20 minūtes

Lasis pamatoti tiek uzskatīts par Latvijā mītošo zivju karali. Tam piemīt lieliskas garšas īpašības un tā pielietošana ir visai plaša. Šis ir vēl viens no veidiem kā pagatavot lasi.

Aplūkot recepti

Kūpinātas sviesta zivs pastēte

0 no 5 5 minūtes

Zivs ir universāls produkts. To var cept, grilēt, vārīt un kūpināt. Kā arī no kūpinātas zivs var pagatavot lielisku pastēti.

Aplūkot recepti

Siļķu krems

0 no 5 15 minūtes

Ideja drīzāk brīvdienu brokastīm, jo sastāvā ir gan ķiploki, gan sīpoli. Vai nu arī ātrām vakariņām, ja nav nekur jāiet. ))))

Aplūkot recepti

Jūras asaris ar brieža gaļas desu

0 no 5 45 minūtes

Ir dzirdēts maldīgs priekšstats par to, ka zivs ar desu nav savienojami produkti. Bet ir arī izņēmumi. Piemēram šī recepte. Patiesi ļoti garšīgi!

Aplūkot recepti

Pikša puravos

0 no 5 100 minūtes

Parasti tiek izmantota purava baltā daļa, taču arī purava zaļās lapas ir izmantojamas un pie pareizas apstrādes tās ir ļoti garšīgas. Pikšu var aizstāt ar citu baltu zivi, mencu, heku...

Aplūkot recepti

Groziņi ar zivju krēmu

0 no 5 60 minūtes 25 gb.

Spirdzinoši kūsājošais vīns neitralizēs sāļo krēmu, bet groziņi radīs mutē dzirkstošā vīna burbulīšiem līdzīgas sajūtas. Klāt iesakām baltvīnu vai dzirkstošo vīnu. Šo recepti piedāvā Zvaigzne ABC grāmata “Vīni un ēdieni”,...

Aplūkot recepti

Matjes tartars uz rupjmaizes ar sīpoliem un pipargurķīšiem

0 no 5 50 minūtes

Holandiešu virtuves izdaudzināto tradicionālo ēdienu vidū var minēt jēlu siļķi, kūpinātu zuti un zirņu zupu, nepiemirstot sieru šķirnes, piemēram, “Edam” un “Gouda”. Arī šis Matjes tartars ir tradicionālo Holandiešu ēdienu...

Aplūkot recepti

Sviestā cepts asaris ar brūkleņu relišu

0 no 5 60 minūtes

Laikam nav tāda makšķernieka, kurš nebūtu kaut reizi noķēris asari. Un laikam maz tādu saimnieču kuras kaut reizi nebūtu gatavojušas šos strīpaiņus. Šī recepte ir ar tādu zināmi rudenīgu noskaņu....

Aplūkot recepti

Pikšas fileja pētersīļu kažokā

5 no 5 20 minūtes

Nu jau kādu laiku arī Latvijā ir iespēja iegadāties kvalitatīvas un ļoti garšīgas zivju filejas no Islandes. Sākam ieteikt šī lieliskā produkta pagatavošanas veidus. Šoreiz pikšas fileja pētersīļu kažokā. Pagatavot...

Aplūkot recepti

Zivju suflē ar melno kafiju

0 no 5 35 minūtes

Es zinu - atkal nesavienojamas lietas))) Bet tas tikai tā liekas. Kafija burvīgi papildina zivju un saldā krējuma garšu un muskatrieksts ir kā punkts teikuma beigās.

Aplūkot recepti

Sutināta pikša ar baklažānu mērci

0 no 5 35 minūtes

Karstais kopā ar auksto: pie karstas zivs pasniedz klāt aukstu baklažānu biezeni.

Aplūkot recepti

Aukstā zupa ar lasi

5 no 5

Pateicoties eksperimentiem gūstam lielāku pieredzi un atklājam jaunas receptes. Šoreiz aukstā zupa ar lasi.

Aplūkot recepti

Cepta pildīta līdaka

0 no 5

Šis tradicionālais Latviešu ēdiens greznos jebkura mēroga svinību galdu.

Aplūkot recepti

Zandarta kotletes pildītas ar baravikām

0 no 5 25 minūtes

Kad esam tikuši pie zandarta filejas un kā reize ir arī veiksmīgi pasēņots, pagatavojiet šīs gardās kotletītes.

Aplūkot recepti

Ceptas reņģītes mīklā

0 no 5 40 minūtes

Ceptas un marinētas reņģes jau zinām. Šoreiz tās cepam mīklā.

Aplūkot recepti

Pikša ar romesko mērci

0 no 5 75 minūtes

Romesko mērce, kas sastāv no ceptiem dārzeņiem un mandelēm ļoti labi sader kopā ar maigu un sulīgu pikšas fileju

Aplūkot recepti

Gulašs ar buti un šampinjoniem

0 no 5 30 minūtes

Varbūt izlasot nosaukumu dažam liekas, ka šie produkti nesader. Bet pagaršojot šo gulašu viedoklis mainīsies. Tas ir ļoti garšīgi!

Aplūkot recepti

Laša steiks ar skābeņu mērci

0 no 5

Nu jau par pastāvīgu tendenci kļūst zaļumu, riekstu un zivs apvienojums. Šī ir viena no šāda tipa receptēm. Restorāna ēdiens mājas apstākļos!

Aplūkot recepti

Lasis grilēts ar baklažāniem

5 no 5

Šeit vēl viena recepte, kura noderēs grila sezonā.

Aplūkot recepti

Līdakas frikadeles ar garnelēm

0 no 5

Kad viesībām nepieciešams kas īpašāks, bet budžets tomēr ir ierobežots, šī būs īstā recepte, kurā minimāliem līdzekļiem panākts restorāna cienīgs ēdiens.

Aplūkot recepti

Tadžīna ar līdaku un rabarberiem

0 no 5

Vēl viena garšīga un veselīga recepte. Vēl viens stereotips tiek lauzts - rabarberus izmanto arī otros ēdienos, pie zivīm un tas izrādās ir ļoti garšīgi. Trīs stihijas savienojas vienā ēdienā...

Aplūkot recepti

Zivs burkā

0 no 5

Ko mēs varam iesākt ar tukšu burciņu? Varam tajā krāt santīmus, varam izmantot kā ēzelītis Ī-ā tukšo medus podu, bet varam arī gatavot! Jā, tukša burciņa var kalpot kā lielisks...

Aplūkot recepti

Lavašs ar kupinātu āti un sieru

0 no 5

Šādu uzkodu viegli paņemt līdz piknikā vai ceļojumā, pasniegt brokastīs vai vakariņās. Bet glīti sagriežot mazākos gabaliņos var pasniegt pat viesībās.

Aplūkot recepti

Zivs zaļā karija mērcē

0 no 5

Pie ši ēdiena iesakām pasniegt vieglu pussauso baltvīnu. Vieglais baltvīns lieliski harmonizē ar kokospiena konsistenci, bet tā skābums neitralizē piena treknumu. Asos piparus karija masā izlīdzina vīna pikantums un tik...

Aplūkot recepti

Marinēta siļķe vikingu gaumē

5 no 5

Vai Latvijas vēsturē ir kas atrodams par pirātiem? Izrādās ka ir! Tie bija Vikingi - skandināvu un Baltijas jūras baseina izcelsmes karadraudzēs organizētas pirātu-tirgotāju kopienas viduslaikos. Jūrasbraucēji un piekrastes sirotāji,...

Aplūkot recepti

Pikšas filejas pirkstiņi karijā

0 no 5

Aplūkot recepti

Zivju salāti rumāņu gaumē

5 no 5

Rumāņu ēdienkartē itin pamanāmi ir dažādi dārzeņi, tomāti, gurķi, baklažāni, burkāni, kartupeļi un kukurūza. Rumāņu virtuve ir zināma ar skābajām zupām (čorbas) un arī šie salāti iezīmē mazliet no rumāņu...

Aplūkot recepti

Kartupeļu rosti ar kūpinatām reņģēm

0 no 5

Rosti - ir kartupeļu pankūciņas, tikai miniatūras. Šoreiz ar kūpinatu reņģīti un mārrutku mērci.

Aplūkot recepti

Pīrādziņi ar kūpinātām reņģēm

5 no 5

No Padomju laikiem Latvija plašajā pasaulē un Krievijā jo īpaši asociējas ar kūpinātām reņģēm. Un tas ir jauki, jo šī mazā kūpinātā zivtiņa patiesi ir ļoti garda un izmantošanas iespējas...

Aplūkot recepti

Foršmaks

0 no 5

Tā ir ļoti sena ebreju recepte. Garšvielas var pamainīt pēc savas patikas, bet siļķei (mērcētai pienā), maizei un olām jābūt obligāti.

Aplūkot recepti

Salāti ar kupinātu zivi

0 no 5

Es šo recepti ieraudzīju krievu žurnālā Гастрономъ un tur šo recepti iedalīja pie latviešu nacionāliem ēdieniem. Man bija liels pārsteigums, jo neesmu neko par tādiem salātiem dzirdējusi…bet… cik daudz ir...

Aplūkot recepti

Siļķu salāti degvīna mērcē Igauņu gaumē

0 no 5

Šie salāti atgādina veco labo siļķi kažokā, bet ir krietni pikantāki. Kaut gan man likās šausmīgi dīvaini, ka šis variants ir no igauņu virtuves. Tāds sastāvs man vairāk asociējās ar...

Aplūkot recepti

Pasta ar tunci, olīvām un drupačām

5 no 5

Pastas recepti atveda Marko Polo jau 1600. gadā no Ķīnas uz Venēciju un arī ieviesa tās ražošanas tehnoloģiju. Var piebilst, ka šo pastu būtiskākā atšķirība ir tāda: ķīnieši gatavo makaronus...

Aplūkot recepti