
Aukstā biešu zupa ar vistas ruleti
Jo siltāks laiks aiz loga, jo aukstāks paliek ēdiens ko gatavojam. Pasludinam auksto zupu sezonu par atklātu!

Čili ar vistu, pupiņām un alu
Aprīlī, kad parādījusies pirmā zālīte un jau tirgū var nopirkt pirmos zaļumus, sniegs aiz loga pārsteidz visus. Cerams, ka tas ir pēdājais un drīz izkusīs. Tāpēc šodien piedāvājam pagatavot pikantu...

Kāpostu ziemas zupa podiņā
Ziemas mēneši nav īpaši bagāti ar dārzeņu ražu, tāpēc vitamīni jāuzņem no tā, kas ir - skābēti kāposti kā reiz šim mērķim lieliski noder. Skābētie kāposti ziemā ir vislabākais C...

Čili biezzupa latviešu gaumē
Receptes aizsākumi meklējami tālajā Meksikā. Taču pupiņas mēs nomainijām pret zirņiem, veicām vēl šādus-tādus uzlabojumus… Nu šī recepte atbilst mūsu, ziemeļnieku temperamentam.
Mūsdienu pelēko zirņu zupa “Dimdiņi”
Kulinārijas un dažādu ēdienu recepšu vēsture veidojas no vairākiem faktoriem un viens no tiem nepārprotami ir kvalitatīvs produkts. Ģimenes uzņēmums „Dimdiņi” ir viens no lielākajiem dārzeņu audzēšanas un pārstrādes uzņēmumiem...
Sarkanā cāļa zupa ar dārzeņiem
Kad laiks aiz loga mūs īpaši nelutina un līdz siltajiem mēnešiem kāds laiciņš vēl jāgaida, garda un sātīga zupiņa dos spēkus un mundrumu. Turklāt šo zupu pagatavot ir ļoti vienkārši....
Gulašzupa ar kāpostiem
Katrā valstī Ziemassvētku tradīcijas atšķiras un tas, nenoliedzami, atstāj savu ietekmi uz ēdienu izvēli. Piem. Tirolē tiek ieturēta “svētā maltīte” - ar kultisko klusēšanu, mazgāšanos un gavēšanu. Uz to vienmēr...
Itāļu Omītes picas zupa
Itāļu virtuves viens no šedevriem ir pica. Bet ko teiksiet par picas zupu? Jā, itāļu virtuvē ir arī šāda veida receptes. Mēs pagatavojām picas zupu itāļu omītes gaumē un ziniet...
Frikadeļu zupa ar kalē kāpostiem un siermaizītēm
Šīs zupas pamatā ir dārzeņu buljons. Un ir kāds īpašs knifs, vārot šo buljonu sīpolu pievienojiet ar visu mizu - buljons kļūs ne tikai aromātiskāks, bet arī buljona krāsa būs...
Ātrā tomātu zupa ar pupiņām un čipsiem
Šī recepte vēlreiz apliecina - viss ģeniālais slēpjas vienkāršībā! Ikdienišķi produkti un vienkārša pagatavošana, bet rezultāts neliks vilties pat visprasīgākajam gardēdim. Izmēģini šo recepti arī tu un gatavo kopā ar...
Ķekavas borščs
Katrai apdzīvotai vietai ir kāds šo vietu raksturojošs ēdiens. Varbūt pats ēdiens konkrēto vietu neraksturo, bet rada tikai asociācijas, taču ar to pilnīgi pietiek, lai mēs Jums piedāvātu izmēģināt šo...
Vistas zupa ar siera bumbām
Kad izmēģināsiet šo recepti, tā viennozīmīgi nebūs pēdējā šīs zupas baudīšanas reize. Ikviens kurš nogaršojis šo zupu, gatavo to vēl un vēl. Pārliecinaties! 😉
Gaspačo ar vistu
Gaspačo ir spāņu aukstā zupa. Vēl to mēdz dēvēt par šķidrajiem salātiem (liquid salad). Gaspačo pagatavošanas versiju ir pietiekami daudz, taču nemainīgi to galvenā sastāvdaļa ir tomāti. Šajā versijā otra...
Siera-dārzeņu krēmzupa (diētiskā)
Cilvēkus, kuri seko līdz sava ķermeņa svaram, interesē ko lai tādu apēd, lai nepieaugtu svars?! Nu šo zupiņu var droši un, pie tam, tā ir ļoooti garšīga! Pagatavojiet un nobaudiet!
Skābeņu zupa
Kad bērzu sulas iztīrījušas organismu, laiks uzņemt vitamīnus un vārīt skābeņu zupu.
Dārzeņu aukstā zupa ar skābenēm un tīrkultūru
Šī recepte īpaši noderīga būs gardēžiem, kuri gatavojas jaunajai pludmales sezonai. Taču, gadījumā ja pludmali neapmeklējat, arī jūs drīkstat pagatavot un baudīt šo auksto zupu.
Pavasara zupa ar skābenēm un lakšiem
Kura zupa vēl ar savu krāsu un garšu var tik uzkrītoši vēstīt: “Pavasaris klāt”! Visus pavasarim piederīgos produktus variet iegādāties Rīgas Centrāltirgū!
Alus sēņu zupa ar lauru lapām
Kādreiz bija modē pievienot lauru lapas klāt “pirmajam” ēdienam. Lauru lapas bija vecas un pārkaltušas, tāpēc arī garša nereti bija ne tā labākā… Tagad šī mode ir vēsturē un mēs...
Asā nūdeļu zupa ar liellopa gaļu
Šī recepte noteikti šķitīs tuva cilvēkiem, kas iecienījuši asus ēdienus, jo Āzijas ēdieni vienmēr tiek papildināti ar asām garšvielām, kas piešķir tiem tik ļoti raksturīgo garšu. Turklāt ar šīs receptes...
Zaļā vistas zupa ar pupiņām
Pieteicāt karu liekajiem kilogramiem? Esiet sākuši domāt par veselīgāku uzturu? Šī recepte ir jums! Bet baudīt šo diētisko un gardo zupu drīkst ikviens. Izmēģini šo recepti un dalies ar draugiem.
Tom Jam zupa ar cūkgaļu
Esiet austrumu virtuves cienītājs? Tad jums noteikti jāpagatavo šī zupa. Recepte ir parbaudīta, lai labi garšo! 😉
Tex Mex pupiņu zupa (veģetārā)
Šī recepte ņemta no izdevniecības whitebook.lv izdotās grāmatas “Veģetrēšana” (Dita Lase). Rekomendējam izmēģināt šo recepti arī gaļēdājiem!
Laša baltā zupa
Šodien lasis vairs nav nekāda retā delikatese. Tas ir kļuvis pieejams un saimnieces labprāt to gatavo. Piedāvājam vēl vienu laša pagatavošanas recepti, šoreiz gatavosim balto zupu.
Vistas zupa ar kāļiem
Šī recepte ir ņemta no recepšu grāmatas “Cāļa gaļas ēdieni”. Recepšu grāmata tapusi sadarbībā ar izdevniecību “White Book”. Pieprasi recepšu grāmatas labākajās grāmatnīcās!
Vistas frikadeļu zupa ar citronu
Katra saimniece zin kādu no frikadeļu zupas pagatavošanas receptēm, taču mēs šodien piedāvājam vēl vienu šīs zupas pagatavošanas versiju. Šoreiz ar citronu un sieru. Lai labi garšo!
Tomātu zupa ar kūpinātām ribiņām
Jo vēsāks laiks aiz loga, jo siltākus ēdienus gatavojam. Izmēģiniet šo vienkārši pagatavojamo zupas recepti un to noteikti pagatavosiet vēl.
Okroška - sena aukstās zupas recepte
Oriģinālā receptē tiek izmantots kvass, taču mūsdienu kvass nemaz nelīdzinās tam, ko gatavoja kādreiz. Šobrīd veikalos nopērkamie dzērieni ir gāzēts cukurūdens ar iesala ekstraktu, tāpēc mēs piedāvājam kvasu aizvietot ar...
Pikantā tomātu biezzupa ar sieru un degvīnu
Ir zupas, kuras labāk der siltajam laikam, ir tās, kuras labāk der aukstajam laikam. Par šo zupu varētu teikt, ka labi tā garšo jebkurā gada laikā!
Siera krēmzupa ar brokoļiem
Izmēģiniet šo krēmzupas recepti un jūs iegūsiet vēl vienu ēdienu, pēc kura baudīšanas jūsu viesi un mājinieki slavēs jūsu gatavošanas prasmes!
Aukstā zupa ar vistu un sieru
Viens no populārākajiem ēdieniem vasaras sezonā ir aukstā zupa. Un to pagatavošanas iespējas ir visai plašas. Piedāvājam jums vēl vienu aukstās zupas pagatavošanas recepti.
Biešu zupa (detoks - organisma attīrīšanai)
Viens no veidiem kā pasargāt savu ķermeni ir detoks jeb ķermeņa attīrīšana. Detoks programma palīdz izvadīt no organisma toksīnus; atveseļo, atjauno un balansē visu ķermeni. Daudzi izvēlas drastiskas diētas, citi...
Tomātu zupa ar siera pankūkām
Vienkārši pagatavojama tomātu zupa, iederēsies ne tikai uz ikdienas, bet arī svētku galda. Nogaršojiet un pārliecinaties!
Atrā vistas zupa ar pupiņām
Pākšaugos (tai skaitā pupiņās) ir mazs tauku daudzums un tiem ir zems glikēmiskais indekss. Uztura speciālisti apgalvo, ka nedēļā būtu jāapēd vismaz 400 g (svars pirms pagatavošanas) pākšaugu, tāpēc piedāvājam...
Kartupeļu čauders ar bekonu un kukurūzu
Čauders (chowder) nav ne galda spēle, ne bumbas piespēles veids kādā sporta spēlē. Čauders ir bieza zupa no ēdamgliemenēm, zivīm, piena vai dārzeņiem. Šodien piedāvājam vēl vienu čaudera pagatavošanas recepti.
Knakšķu zupa
Iespējams, jaunu recepšu tapšanā galvenā nozīme ir produktam. Katrā ziņā šajā reizē ir tieši tā. “Kurzemes Gaļsaimnieks” pusžāvētās desiņas ‘Knakšķi”, šajā zupā ir galvenā sastāvdaļa, kas to padara īpašu.
Vistas zupa ar tomātiem un sēnēm
Vista ir viens no visizplatītākajiem mājdzīvniekiem pasaulē, kā arī visdaudzskaitlīgākais putns pasaulē. Protams, ka tās tiek audzētas gan olu, gan gaļas dēļ. No vistu gaļas var pagatavot vienkāršus, garšīgus un...
Pikantā vistas zupa ar žāvētām plūmēm
Vistas gaļa ir ļoti labi piemērota diētai, jo tajā ir pat līdz 10 reizes mazāk tauku nekā citās gaļas. Tā satur līdz 25 % vairāk olbaltumvielu nekā citas gaļas. Turklāt...
Kartupeļu biezzupa ar desas grauzdiņiem
Latvijā viens no patērētākajiem dārzeņiem ikdienas uzturā ir kartupelis un tas protams ne tikai pieejamās cenas dēļ, bet arī šī dārzeņa daudzveidīgās pagatavošanas dēļ. Piedāvājam jums vēl vienu recepti, kurā...
Minestrone - bagātīga zupa, kura jānogaršo ikvienam!
Minestrone ir itāļu virtuves recepte, taču arī par šīs zupas oriģinālo recepti tiek uzskatītas vairākas pagatavošanas versijas. Piedāvājam vienu no tām.
Ķirbju zupa ar svaigo sieru un graudziņiem.
Ķirbis ir unikāls produkts, no kura varam pagatavot gan siltos ēdienus, zupas un salātus, gan saldos ēdienus un uzkodas. Šoreiz piedāvājam vienkārši pagatavojamas un ļoti garšīgas ķirbju zupas recepti.
Zaļo zirnīšu un piparmētru krēmzupa
Zirņi ir olbaltumvielām visbagātākie dārzeņi. To sastāvā ir ļoti svarīgas un noderīgas aminoskābes. Zirņu sastāvā ir vitamīni PP, B1, B2, C, kā arī provitamīns A. Zaļo zirnīšu sastāvā ir kālijs,...
Harčo ar jēra gaļu
Jēra gaļa satur olbaltumvielas, B3 un B12 vitamīnus un minerālvielas - dzelzi, cinku. Turklāt jēra gaļai ir īpaša, tikai jēra gaļai raksturīga garša un aromāts.
Lakšu krēmzupa ar maigi vārītu zosu olu
Ūdensputnu olas biežāk nekā citas mēdz būt inficētas ar salmonellām. Pirms lietošanas olas ļoti rūpīgi jānomazgā un rekomendējam olas iegādāties tikai no pārbaudītas (zināmas) saimniecības.
Aukstā zemeņu zupa
Zemeņu laiks. Kad vēl, ja ne tagad, ir īstais bridis baudīt zemenes?! Kad būsiet izbaudijuši svaigas zemenes un kādā karstā vasaras dienā nolemsiet sevi palutināt, izmēģiniet šo aukstās zupas recepti!
Aukstā skābeņu zupa
Tradicionāli ceturtdienās publicējam recepti, kuru esam atraduši kādā no kulinārijas blogiem. Šoreiz ieskatījāmies Kristīnes blogā www.amam.lv
Aukstā zupa ar kefīru un vistas fileju
Jo augstāk kāpj termometra stabiņš, jo aukstākas paliek zupas kuras gatavojam. Piedāvājam vēl vienu aukstās zupas pagatavošanas recepti.
Uz uguns gatavota trīskāršā zivju zupa
Trīskārša zupa saucas tāpēc, ka gatavojot tai pievieno trīs zivju veidus. Degvīns šajā zupā protams nav obligāts un daudzi saka, ka tā garšu nejūt, tāpēc ja ar jums ir bērni,...
Biešu-tomātu zupa ar Sniega bumbām
Ar ko noderīga biete, vajadzētu zināt… vampīriem. Kāpēc? Viss ļoti vienkārši! Vampīriem dienā esot jāizdzer noteikts daudzums asiņu, bet pirms tam upuri ieteicams pabarot ar bietēm. Jo tieši ar spēju...
Pupiņu biezzupa ar kūpinātu desu
Šī zupas recepte zināmā mērā apmierinās jebkura gardēža vēlmes. Ja patīk biezāka zupa, attiecīgi piepildiet šķīvi ar dārzeņiem, pupiņām un desu. Ja esiet asu ēdienu cienītājs, pievienojiet zupai kādu čili....
Ziemas pupiņu zupa
Lai arī dienas jau ir kļuvušas nedaudz garākas, taču vēl joprojām mūsu organismam pietrūkst saules un vitamīnu. Tāpēc ziemas laikā pilnvērtīgs uzturs ir ļoti nozīmīgs. Pilnvērtīgs uzturs nav iedomājams bez...
Omes burkānu zupa
Ceturtdienās publicējam kādu recepti, kura mūs būs uzrunājusi</i> apskatot blogeru piedāvātās receptes. Šoreiz recepte atrasta Latvijas blogā iedvesmaivirtuve.blogspot.com
Kāļu krēmzupa ar kļavu sīrupu
Kanādiešiem kļavu sīrups ir tikpat kā nacionālais simbols. Kļavu sīrupu Kanādā galvenokārt izmanto brokastīs — biezās paniņu vai rauga pankūkas ēd ar brokastu desiņām vai bekona šķēlēm un kļavu sīrupu....
Ķīniešu vistas zupa “Piektdiena”
Ēšana ir nozīmīga Ķīnas kultūras daļa, kas, pēc pēdējiem atzinumiem, veidojusies septiņus tūkstošus gadu. Ķīnas tradicionālās virtuves svarīgākais princips ir pretstatu harmonija - kombinējot garšas visā pilnībā jāizbauda kontrasti un...
Deserta jogurta zupa ar augļiem un pistācjām
Saprotams, ka zupas mēdz būt dažādas. Vēlamies jūs iedrošināt eksperimentiem. Ja vienreiz pagatavosiet jogurta zupu - amats rokā! Pagatavot to ir vienkārši un zupu katru gatavošanas reizi var nedaudz variēt....
Kartupeļu-puravu krēmzupa ar krējuma saldējumu
Pagatavojot šo zupu jūs saprotams drīkstiet tai pievienot arī krējumu, taču gribam jūs iedrošināt un aicināt izbaudīt ko savādāku.
Pupiņu zupa ar Parmezānu
Tuvojas Helovīni (Halloween) jeb Visu Svēto diena. Šī ir ļoti sena tradīcija, kas radusies pirms Kristus dzimšanas. Šo tradīciju iekopuši senie ķelti un balti. Ķelti šajā dienā atzīmējuši gada tumšās...
Vistas zupa ar pākšu pupiņām
Uztura speciālisti apgalvo, ka vistas gaļa ir piemērota diētai, jo tā satur līdz pat 10 reizēm mazāk tauku nekā citas gaļas. Turklāt, vistas gaļa satur līdz 25% vairāk olbaltumvielu. Nu...
Vistas zupa ar klimpām
Izvēloties ekonomisku ēdienkarti bieži tajā iekļaujam zupas. Tas nav tikai tāpēc, ka izmantojot mazāk sastāvdaļu iespējams pagatavot lielāku porciju skaitu. Zupas aukstā laikā mūs sasilda un, ja tā var teikt,...
Baltā vistas čili zupa
Par pirmajiem eiropiešiem, kuri iepazinās ar kajēnas pipariem, kļuva Kolumba ekspedīcijas uz rietumu Indiju dalībnieki. Ekspedīcijas ārsts, Čanka, izdarīja atzīmes par iezemiešu uzturu un garšvielu, kuru vietējo iedzīvotāju valodā sauca...
Ķiploku krēmzupa ar gailenēm
Gailenes satur līdz 6,7 mg % C vitamīna, t.i. 2 reizes vairāk nekā apšu bekas un 7 - 8 reizes vairāk nekā bērzlapes. Gailenes satur А, В1, В2, РР vitamīnus,...
Veģetārais broščs
Borščs parādījās Ukrainā apm. XV. gadsimta vidū un ātri vien izplatījās visos virzienos, sasniedzot Rumāniju un Poliju. Tās pat mēģināja piesavināties šīs zupas izgudrotāju titulu. Tiesa gan, neveiksmīgi. Sākumā borščā...
Sātīga bebra gaļas zupa
Vēl tikai pāris nedēļas un sāksies lielo katlu sezona. No viegliem vasaras ēdieniem mēs pāriesim pie aukstās sezonas aktualitātes - siltas zupas. Šoreiz improvizācija par soļankas tēmu, ko gatavojām no...
Ātrā pupiņu zupa
No uzturā lietojamiem pākšaugiem vērtīgākie ir zirņi, lauku pupas, pupiņas. Pākšaugi satur daudz olbaltumvielu kuras ir nepieciešamas mūsu organismam. Tāpec piedāvājam vēl vienu recepti kurā izmantotas pupiņas.
Tarators ar burkāniem
Uz bulgāru virtuvi lielu iespaidu atstāja Centrālāzijas un Vidusjūras kulināro tradīciju maisījums. Bulgāru ēdienos ir daudz asu piedevu un dārzeņu. Tarators - bulgāru virtuvi raksturojoša zupa, kas tradicionāli tiek gatavota...
Biešu salātzupa
Raita - jogurta mērce Indijas, Pakistānas un Bangladešas nacionalajā virtuvē. Jogurtam pievieno koriandru, kumīnu, piparmētras, asos piparus, citas garšvielas un zaļumus. Šai mērcei mēdz pievienot dārzeņus, retāk augļus. Mūsu platuma...
Vecmāmiņas vistas zupa
Ēdienu, kurš garšojis bērnībā, garšu kārpiņas atpazīst uzreiz! Katrs pazīst savu “bērnības garšu”. Šī zupa mūsu degustācijas komandai atsauca atmiņā viesošanos pie vecmāmiņas laukos un ar milzīgu mīlestību gatavoto zupu,...
Mežonīgā pupiņu zupa
Šī zupa viennozīmīgi patiks daudziem - gan tiem, kuriem garšo meža gaļa un pākšaugi, gan tiem, kuri labprāt bauda ko asāku. Iespējams, rodas jautājums par nosaukumu, bet pagatavojiet, nogaršojiet un...
Ziedkāpostu un paprikas asā zupa
Šis ir garšīgs veids, kā izbaudīt ziedkāpostus. Asie pipari piešķir zupai pikantu siltumu, vistas buljons sniedz tikko jaušamu garšas akcentu. Šādu zupu janogaršo ikvienam gardēdim.
Zaļais gaspačo ar vasabi
Buenos días, mi amor! Spāņu nacionāla virtuve sastāv no daudzveidīgām reģionālām virtuvēm. Katru no tām ir ietekmējuši klimatiskie apstākļi, vēsture un pašu dzīves veids. Tomēr, var izdalīt pazīmes, kas ir...
Aukstā paniņu zupa ar gurķiem
Jo karstāks laiks aiz loga, jo aukstākam ēdienam dodam priekšroku. Un variāciju par tēmu “aukstā zupa” tiešām ir daudz. Piedāvājam vēl vienu vienkārši pagatavojamu un gardu aukstās zupas pagatavošanas recepti.
Biešu aukstā zupa ar sieru
Jau 2000 gadus pirms mūsu ēras asīrieši, babilonieši, persieši zināja bieti kā dārzeni un dziedniecības augu. Bietes kultivēšana sākās vēlāk, 1000 gadus pirms mūsu ēras. Bietes sastāvā esošās vielas pazemina...
Asā nūdeļu zupa ar garnelēm
Senākās rakstiskās liecības par nūdelēm atrodamas Austrumu Haņu dinastijas (Hàn cháo,206.g.pmē.-220.g) laika grāmatā, kur tās minētas kā galma ēdiens. Līdz ar to vairums vēsturnieku ir parliecienāti, ka nūdeļu dzimtene ir...
Sautējums ar mežacūkas gaļu un burkāniem
Aizvien vairāk cilvēku savā ēdienkartē iekļauj tieši medījumu gaļu, jo ir zināms, lopiņš audzis brīvā dabā, sev ierastā vidē. Vienīgi, vēlamies atgādināt, lietojiet uzturā tikai laboratoriski pārbaudītu un termiski apstrādātu...
Aukstā gurķu zupa
Šī aukstā gurķu zupa ir lielisks diētisks ēdiens. Ja rūpējaties par savu ķermeni, bet ir vēlme šo-to pamainīt savā ikdienas ēdienkartē, šī recepte jums noderēs. Un kas vēl svarīgi?! Tā...
Dārzeņu zupa ar liellopa gaļu
Šīs zupas recepte īpaši noderēs tiem, kuri seko līdz savam svaram un domā par veselīgu uzturu. Sēņu sezonā šīs zupas pagatavošanai iesakām izmantot svaigas meža sēnes, piemēram gailenes. Lai labi...
Vistas zupa ar bento rīsu zaķi
Bento ir japāņu tradicionāls ēdienu noformēšanas veids. Šai tradīcijai Japānā jau vairāk kā 100 gadu. Katru dienu japāņi cītīgi gatavo bento saviem tuviniekiem. Ar dažādu multeņu, pasaku vai komiksu varoņu...
Asā zupa ar šitaki
Šitaki sēnes aug Japānā uz kokiem ar nosaukumu „shii.” No tā arī radies sēņu nosaukums. Šitaki sēnes ir ne tikai garšīgas, bet arī veselīgas, jo samazina holesterīna līmeni asinīs.
Mastava (šķidrais plovs)
Mastava, vai sujuk oš ir tradicionāls Margilānas (Uzbekistāna) ēdiens. Vēl viņu mēdz dēvēt par šķidro plovu, jo satur tos pašus komponentus, kurus satur tradicionālais plovs. Tūristi apmeklē Margilānu speciāli, lai...
Burkānu un zirņu biezzupa
Kanādiešu zinātnieki ir atklājuši, ka zirņi satur vielas, kuras labvēlīgi ietekmē sirds un asinsvadu sistēmas darbību un nieru funkcionēšanu.Zirņu sastāvā ir vitamīni PP, B1, B2, C, kā arī provitamīns A....
Lēcu sautējums ar desiņām
Lēcas - ēdami pākšaugi. Par lēcu izcelsmes valstīm tiek uzskatītas Indija un Pakistāna. Lēcas ir viena no pirmajām labībām, kas kultivēta Tuvajos Austrumos. Lēcām ir augsts olbaltumvielu saturs, tiek uzskatīts,...
Skābu kāpostu zupa ar mežacūku un ceptiem kartupeļiem
Skābu kāpostu zupu droši var ierindot pie tradicionālo ēdienu receptēm. Mūsu senči skābu kāpostu zupu gatavo jau simtiem gadu. Šī recepte no tradicionālās skābās kāpostu zupas atšķiras vien ar to,...
Manhetenas čauders
Vārds čauders (chowder angļu val.) drīzāk radies no franču zupas trauka nosaukuma - chaudron. Vispār, par čauderu var dēvēt jebkuru biezu zupu no dārzeņiem, kuras sastāvdaļas apceptas cūku taukos un...
Vistas gaļas pelmeņi buljonā
Daudzi par pelmeņu izcelsmes vietu uzskata Sibīriju, tomēr tā gluži nav. Pilnīgi droši par pelmeņu dzimteni varam uzskatīt Ķīnu. Un pēc pēdējiem statistikas datiem, šajā valstī arī pelmeņu patēriņš ir...
Zivju zupa somu gaumē
Somi uzskata, ka tikai viņi prot pagatavot vislabāko zivju zupu! Un tie, kas viņiem tic, speciāli brauc uz Somiju pagaršot šo īpašo zupu. Mēs uzdrošinājāmies un ņemot vērā receptes nianses...
Šurpa dekhānu gaumē
Pieminot uzbeku virtuvi jebkurš gardēdis minēs īpašo zupu - šurpa. Mastava, mašhurda, mošova un aukstais čalops - tā varētu turpināt ilgi jo ilgi. Uzbeku virtuve ir bagāta ar dažādām zupām....
Bozbaš
Ļoti daudzās ģimenēs Kaukāzā var palepoties ar savu bozbaša pagatavošanas recepti. Bet tieši Armēnijā zupai pievieno ābolus un žāvētas plūmes, kas piešķir zupai īpašu, neatkārtojamu garšu.
Pēlēko zirņu zupa ar salami
Tradicionāli pelēkie zirņi rada asociācijas ar Ziemassvētkiem, jo tieši šajos svētkos ierasts tos pasniegt ar speķi un sīpoliem. Bet var arī savādāk! Un ne tikai Ziemassvētkos!
Biezā ziemas zupa
Zupas, vasarā aukstas, rudenī karstas un pikantas, dārzeņu, gaļas,krēmzupas un zupas ar grauzdiņiem, simtiem variāciju.Galvenais, lai zupa būtu aromātiska un garšīga. Šoreiz piedāvājam tieši šādas zupas recepti.
Veģetārā biešu zupa ar žāvētām plūmēm
Veģetārisms ir plašs jēdziens. To mēdz iedalīt vairākos paveidos, piemēram, vienā no tiem nav olu, bet citā nav nekādu produktu, kas iegūti no dzīvnieku ķermeņiem. Pareizi veidots veģetārs uzturs ir...
Dārzeņu zupa ar šķiņķi
Par dārzeņu nozīmi uzturā jau visiem sen zināms. Bet ko darīt gaļēdājiem? Nu tieši to pašu! Ēdiet dārzeņu zupas, bet, piemēram, šo variet bagātināt ar nelielu šķiņka piedevu.
Pupiņu zupa ar bekonu un heresu
Par pupiņu dzimteni tiek uzskatīta Dienvidamerika, tās audzējuši indiāņi. Eiropā pārtikai pupiņas sāktas audzēt XVI. gadsimta vidū, sākotnēji Vidusjūras reģionā. Šobrīd pupiņas pazīst visā pasaulē un to pielietojums kulinārijā ir...
Biešu krēmzupa ar zilo sieru
Zilos jeb blue sierus, nu jau iecienījuši arī gardēži mūsu platuma grādos. Citi šo sieru uzskata par dīvainu un baidās pat nogaršot. Vēlamies piedāvāt recepti, kurā tieši zilais siers sniedz...
Vērša astes zupa
Spānija, šī valsts daudziem rada asociācijas ar sauli, flamenko vai koridu.Tomēr daudziem tā asociējas ar īpašiem ēdieniem, kuri pagatavoti no vienkāršiem un visiem pieejamiem produktiem, taču tajos ir kas īpašs....
Jēra gaļas sautējums īru gaumē
Īru virtuve ir ļoti vienkārša. Daudzos ēdienos tiek lietoti kartupeļi un citi dārzeņi. Par tradicionālu īru ēdienu tiek uzskatīts sālīts liellops un kāposti. Tomēr esam pārliecināti, recepte kuru piedāvājam mēs,...
Soļanka
Soļanka radās Pēterburgas traktieros un restorānos un to radīja taupīgie traktieru īpašnieki, kas lika lietā neapēstos produktus. Lasīt visu rakstu
Vistas-dārzeņu zupa ar siera grauzdiņiem
Šī recepte ir daudzu eksperimentu rezultāts. Šajā receptē katrs atradīs sev ko tīkamu. Un galvenais - tā ir viegla un ļoti-ļoti garšīga zupa. Nogaršojiet un ļoti iespējams, šī zupa ieņems...
Sēņu krēmzupa ar ciedru riekstiem
Ciedru rieksti nesatur holesterīnu un izceļas ar paaugstinātu olbaltumvielu saturu (44%), tāpēc tie ir ļoti ietiecami cilvēkiem, kas atturas no olu un gaļas lietošanas uzturā. Katrā ziņā ciedru riekstiem ir...
Ķirbju krēmzupa
Ķirbis (latīņu: cucurbita pepo) ir pasaules lielākā oga. Un šī oga satur gandrīz visas organismam nepieciešamās minerālvielas un A, B, C, E grupas vitamīnus,pektīnvielas un karotīnu. Bon appetit un esiet...
Sēņu zupa tradicionālā
Sēnes cilvēkiem pazīstamas jau no senseniem laikiem.To daudzveidība arī mūsu klimatiskajos apstākļos ir pietiekami bagāta. Katram kurš dodas pēc sēnēm uz mežu vai tirgu ir sava mīļākā sēne. Tā, īpašā!...
Kabaču krēmzupa ar kausētu sieru
Kabaču dzimtene ir Meksika. Un kabacis tāds ķirbja radinieks, līdzīgi ne tikai pēc skata, bet arī garša līdzīga. Līdzīga, bet tomēr citādāka. Nu pamēģiniet!
Bumbieru-kabaču krēmzupa
Vīnu kulinārijā izmanto lai uzlabotu ēdiena garšu un aromātu. Ja ēdiena pagatavošanai tiek izmantots vīns, tad tieši šo vīnu (vai arī dārgāku analogu) pasniedz galdā. Der atcerēties, ka lētie vīni...
Asā zupa ar enoki un liellopu gaļu
Veikalā ieraudzījāt neparastas sēnes ar vēl neparastāku nosaukumu - ENOKI ?! Vēl šīs sēnes dēvē par “zelta adatām”, vai “samta kājiņām”.Latvijas mežos gan tās neatrast, tās audzē Japānā.
Aukstā zupa ar olām
Šī zupa tika speciāli pagatavota Djukana diētas sekotājiem, bet derēs arī tiem, kas vienkārši ievēro slaido līniju vai sportistiem, jo satur tikai olbaltumus. Lai labi garšo!
Zivju zupa ar kartupeļiem
Šo recepti piedāvā apgāds Zvaigzne ABC, no grāmatas “Nomakšķerē, pagatavo un apēd!”
Stikla nūdeles ar garnelēm ledū
Mūsu portāla pastāvēšanas laikā esam daudz ko izmēģinājuši, pagatavojusi un nogaršojuši. Atgādināsim, mēs nepublicējam tās receptes, kuras pašiem nav likušās pietiekami labas. Arī auksto zupu kolekcija mūsu portalā ir pietiekami...
Tomātu zupa ar kalmāru frikadelēm
Kalmāri satur veselu virkni nepieciešamo organismam vielu. Iekļaut tos savā ēdienkartē ir ieteicams visiem - tiem, kas rūpējās par figūru (zemas kaloritātes dēļ), tiem, kas sporto (olbaltumvielas labākais muskuļu veidošanas...
Kartupeļu krēmzupa ar žāvētas zivs tartaru
Ātri un vienkārši pagatavojama, bet sātīga zupa, ko labi papildina žāvēta zivs kombinācija ar fenheli un zaļumiem. Jo miltaināki kartupeļi, jo krēmigāka zupa. Šī recepte ir aizgūta no Ivetas Galējas...
Dārzeņu zupa ar sieru
Lieliska zupiņa, patiks visiem - gan tiem, kuri dod priekšroku gaļas zupām, gan tiem, kuri iecienījuši darzeņu zupas.
Skābeņu zupa podiņā
Skābene ir tas augs, kas aug vai katrā dārzā. Skābenes izmanto dažādās mērcēs, zupās un pīrāgos. Tās lieliski iederās kā sastāvdaļa dažādos salātos un biezeņos. Francijā skābenes pievieno arī gaļas...
Gaļas aukstā zupa
Cilvēku gaume uz ēdieniem ir dažāda - vieniem zupas garšo šķidras, citiem biezākas. Šī ir vēl viena aukstās zupas variācija. Šīs zupas konsistence arī pielāgojama katra ēdāja individuālajai vēlmei. Iesakam...
Biešu aukstā zupa
Vēl viena tradicionālās aukstās biešu zupas pagatavošanas versija. Īpašu toni zupai piešķir kūpinātās ribiņas.
Soļanka ar karpu
Lieliska zupa. Par zivju zupu tomēr to nenosaukt, bet soļanka tradiconālajā izpratnē arī tā nav. Var droši apgalvot, šo zupu novērtēs pat visprasīgākais gardēdis!
Aukstā zupa ar Fetaki sieru
Vasara tuvojas un aukstās zupas mūsu ēdienkartē ienāks proporcionāli karstajam laikam aiz loga. Šeit vēl kāda atsvaidzinošas un garšīgas aukstās zupiņas recepte.
Fenheļa zupa
Fenhelis ir ļoti aromātisks augs. Fenheli izmanto ne tikai kulinārijā, bet arī medicīnas vajadzībām. Fenhelis ir viena no galvenajām absinta sastāvdaļām. Intriģējoši, vai ne?
Aukstā zupa ar gurķiem un olīvām
Vēl viena lieliska aukstās zupas recepte. Noteikti izmēģiniet.
Burkānu-šķelto zirnīšu zupa
Šīs zupas izmaksas ir zemas, tā ir diētiska un garšo bērniem. Vēl vajadzīgi argumenti?! 🙂
Dārzeņu zupa “Primavera”
Pākšu pupiņas, zaļie zirnīši un spināti! Mmm, lieliska un svaiga garša!
Biešu krēmzupa
Vienkārši pagatavojama krēmzupa. Citrona sula un ķimenes šai zupai piesķirs interesantu toni un pēcgaršu. Pamēģiniet!
Biežu zupa ar apelsīniem
Apelsīnos ir daudz ēterisko eļļu, kas arī rada apelsīnu patīkamo aromātu. Ēteriskās eļļas galvenokārt atrodas mizā. No mizas iegūtās ēteriskās eļļas izmanto ne tikai parfimērijā, bet arī konditorejas un kulinārijas...
Laša krēmzupa
Lasis ir viens no tiem pārtikas produktiem, kurš bagāts ar uztuvielām. Turklāt, laša gaļai piemīt īpaša, sātīga garša. Tāpēc lasis ir iekļauts vai katra restorāna ēdienkartē. Piedavājam restorāna cienīgu laša...
Miežu putraimu zupa ar pupiņām un šķiņķi
Te nu ir vēl viena recepte, kā apliecienājums - garšīgam ēdienam nemaz nav jabūt dārgam! Vienkāršas un pieejamas sastāvdaļas un garšo patiešām lieliski!
Lieldienu zupa poļu gaumē
Kā raksturīgākos poļu virtuves ēdienus var minēt kāpostu tīteņus, biešu zupu un dažādus pīrāgus, bet tuvojoties lieldienām nedrīkstam nepadalīties ar garsīgu un sātīgu, tradicionālu Lieldienu zupas recepti kāda tiek gatavota...
Laša zupa ar zaļo tēju
Daudzi Ķīnieši ir pārliecināti, ka zaļā tēja sniedz mundrumu ķermenim un prātam, kā ari aizkavē novecošanas procesus. Lai saņemtu organismam nepieciešamo dienas devu vajadzētu izdzert apmēram 3 tases zaļās tējas....
Ķiploku krēmzupa ar siera čipšiem
Ķiploki ēdienam piešķir īpašu un ne ar ko nesajaucamu garšu. Turklāt kombinācijā ar sieru tie padara ēdienu īpašu. Ja lietojiet ķiplokus, noteikti izmēģiniet šo krēmzupu.
Avgolemono
Grieķu virtuve, daudziem uzreiz rodas asociācijas ar olīvām,fetas sieru un vīniem,jūras produktiem un dažādiem augļiem. Bet Grieķu virtuvē ir atrodamas arī dažādas interesantas un vienkārši pagatavojamas zupas. Viena no tādām...
Zivju zupa ar gliemenēm un baltām pupiņām
Visgaršīgākās un labākās mīdijas nopērkamas laika posmā no septembra līdz februārim. Bet ja nu galīgi nav iespējas tās iegādāties svaigas, var izlīdzēties ar konservētām.
Kartupeļu zupa ar čipsiem
Šīs zupas sastāvā ir daudz organismam nepieciešamu produktu. Pamata receptē čipšu nebija, taču tos pievienojām un tie zupai piešķir īpašu, rotaļīgu niansi, kas noteikti patiks jūsu bērniem )))
Dārzeņu zupa cepta krāsnī
Sī zupa ir īsts transformers. To var pagatavot praktiski no jebkuriem dārzeņiem, kas ir pa rokai. Var pievienot burkānus, ziedkāpostus, zaļās pupiņas, zirņus, puravus, selerijas vai kartupeļus. Gards zupa pusdienām...
Gaļas zupa Emīla gaumē
Vai atceraties Emīlu no Lennebergas? To pašu ziķeri, kurš iebāza galvu zupas terīnē. Jā, šo puiku laikam zina visi. Bet kādu tieši zupu todien ēda Svensonu ģimene? Nezināt? Pusdienās bija...
Bumbieru zupa ar riekstiem un zilo sieru
Aukstā bumbieru zupa ar valriekstiem un zilo sieru ir īpaši iecienīta Zviedrijā - Lennebergas apkārtnē. Liekas kaut-kur dzirdēta vieta? Tieši tā, Lennebergā dzīvoja Svensonu ģimene, par kuru esam lasījuši grāmatā...
Ābolu-dzērveņu saldzupa
Šī recepte ir ņemta no 1939 gada pavārgrāmatas. Grāmata atkārtoti izdota 1952 gadā, kuru izdeva Veselības aizsardzības ministrija. Praktiski visās receptēs kā sastāvdaļa minēti kartupeļu milti. Laiks ir gājis uz...
Sēņu kapučino
Mēs esam pieraduši, ka kapučino ir kaut-kas salds un smaržo pēc kafijas. Bet mēs piedāvājam pagatavot kapučino no sēnēm. Smarža neatstās vienaldzīgu nevienu, bet ārējais izskats priecēs pat visprasīgāko zupu...
Sēņu krēmzupa
Šī zupa ļoooti ātri pagatavojama un sasildīs ne tikai jūsu rokas, kaklu un organismu, bet arī sirdi. Aromāts un garšas bukete būs vel izsmalcinātāka, ja izmantosiet gailenes vai pieliksiet klāt...
Ķirbju-ābolu krēmzupa ar kariju un ingveru
Ābolu un ķirbju sezona ir klāt. Piedāvājam pagatavot no tiem pikantu zupu. Īsti rudenīga recepte.
Pelēko zirņu čauders
Sākotnēji čauders tika vārīts tikai no zivīm un dažādām jūras veltēm, bet ar laiku par čauderu sāka saukt jebkādu biezu zupu ar miltiem un pienu.
Aukstā baraviku zupa
Šoreiz pa rokai bija kaltētas baravikas, bet šo lielisko auksto sēņu zupu protams var gatavot arī ar tikko mežā lasītām sēnītēm.
Tomātu-aprikožu zupa
Zupas mēdz būt dažādas, cik dažādas ir gardēžu gaumes. Šādu zupu esot iecienījuši Ķīnā, kas tiek uzskatīta par aprikožu dzimteni.
Pupiņu fabada
Astūrijas fabada - tradicionāla Spānijas kņazistes pupiņu un desu biezzupa. Ļoti sātīga un garda.
Lazanjas zupa
Kaut kas vidējs starp zupu un otro. Kaut arī pavasaris jau oficiāli ir iestājies, tomēr vēl nedēļas nogalē sola vēsāku laiku un pat sniegu. Un kāds asāks un kreftīgāks ēdiens...
Tomātu biezzupa ar sīpoliem un maizi
Itāļu virtuve ir ļoti daudzveidīga un tajā katrs var atrast sev ko īpašu un noderīgu. Šoreiz iesakām šo biezzupu.
Tomātu asā zupa ar olu
Asu ēdienu cienītāji noteikti novērtēs šādi pagatavotu zupu. Tie, kam ne visai iet pie dūšas asie ēdieni, var čili piparus nelikt, bet šī zupa ir jāpagatavo obligāti! Tā ir tā...
Baltā zupa ar garnelēm
Šo zupu var pagatavot arī ar kvasu, tikai tādā gadījumā nevajadzētu likt klāt kartupeļu novārījumu un pasniedzot pievienot pāris karotes krējuma. Īsta vasaras zupa gardēžiem!
Frikadeļu zupa itāliešu gaumē
Frikadeļu zupa ir iecienīta daudzās ģimenēs. Šādi to gatavo Itālijā.
Garneļu zupa ar rīsiem un mīdijām
Mūsu zupu topā, šī zupa pelnīti ieņem vietu pirmajā trijniekā.
Ķiršu zupa Monroe gaumē
Merilina Monro (Marilyn Monroe) ar savu seksualitāti un stilu iekaroja gandrīz visu pasauli. Viņa mācēja sevi tā pasniegt, ka pat prezidenti nespēja palikt vienaldzīgi. Šī recepte ir bijusi Merilinai īpaši...
Rutiņas aukstā zupa
Aukstā zupa ar tomātu un ananāsu sulām?! Tieši tā. Garša lieliska! Kam garšo pikantāki ēdieni, var pievienot karotīti sinepju. Recepti iesūtīja Ruta no Garciema.
Aukstā zupa ar lasi
Pateicoties eksperimentiem gūstam lielāku pieredzi un atklājam jaunas receptes. Šoreiz aukstā zupa ar lasi.
Sparģeļu krēmzupa ar kraukšķīgo pikšu
Lieliska krēmzupa papildināta ar kraukšķigiem baltās zivs gabaliņiem
Kabaču-tomātu zupa
Šādu dārzeņu zupu iecienījis “Modern Talking” balss un tūkstošu sieviešu elks Tomass Anderss (Thomas Anders). Pamēģini arī tu!
Sparģeļu zupa ar parmezānu un baziliku
Pie šīs zupas rekomendējam vieglu vasaras vīnu. Piem. Chablis /Burgundija/
Borščs ar sarkanvīnu
Bietes lieliski sader kopā ar sarkanvīnu. To var pat sautēt sarkanvīnā, kas piešķirs bietēm īpašu garšu un ēdienam dziļu bordo krāsu. Pamēģiniet pagatavot arī šo zupu! Šāda biežu zupa būs...
Aukstā zivju zupa Dimā gaumē
Romāna “Trīs Musketieri” autors Aleksandrs Dimā bijis ne vien lielisks rakstnieks, bet arī diezgan prasmīgs pavārs. Šo zivju zupu Dimā gatavojis katru reizi, kad viņa draugs būdams zvejnieks piegādājis rakstniekam...
Aukstā biešu zupa ar kalmāriem
Aukstā biešu zupa ar kalmāriem, āboliem un gurķi - vēl viens neparasts salikums ar izcilu rezultātu!
Aukstā karija zupa ar mīdijam
Tuvojas vasara un tas nozīmē, ka tuvojas auksto zupu sezona. Piedāvājam dažādot ierastās zupas un pagaršot ko jaunu un interesantu!
Koftas no jēra gaļas ar buljonu
Situācija ar koftām var būt līdzīga kā ar kijevas kotletēm… Iekšā sēdošais Gi sviests tā vien grib tikt ārā )))) Nu un šķīvī snaudošais buljons, kā likums, solidarizējas ar sviestu...
Tarator - bulgāru aukstā zupa
Bulgāru “Tarator” - aukstā zupa no rūgušpiena un gurķiem, eļļu un piedevām. Tas nu informācijai, jo šo recepti mazliet apgreidojām Latviešu vēderiem. Sākumā šo zupu pagatavojām atbilstoši klasiskajai receptei, bet...
Lieldienu zupa ar spinātiem
Lieldienas atzīmē vai visā pasaulē. Vienīgi rituāli un svinēšanas tradīcijas atšķiras. Piemēram Āfrikā Lieldienu rituāli nesaistās ar pavasara atnākšanu tik cieši kā, piemēram, Eiropā. Tomēr, kristīgajai ticībai izplatoties arī šajā...
Marokāņu zupa ar jēru un lēcām
Marokāņu virtuve ir viena no bagātākajām pasaulē, tapēc ka savieno sevī tik daudz smaržu un aromātu. Tas var likties dīvaini, bet viss ļoti labi sader kopā.
Šampinjonu krēmzupa
Šampinjoni ir vispopulārākā un iecienītākā kultivētā sēne, kas savu nosaukumu ieguvusi no franču valodas(champignon). Tas ir universāls produkts, šampinjonus var izmantot svaigus, kaltētus, konservētus un pagatavot visdažādākajā veidā un visa...
Vistas buljons ar muskatrieksta klimpām
Ierasti ēdieni var iegūt neierastāku garšu un izskatu variējot ar piedevām.
Zupa austrumu gaumē
Nopirku lielās ūsainās garneles un kokosriekstu pienu. Mājās man bija austersēnes. Pavandijos vecos žurnālos un atradu šādu recepti.
Kolrābju zaļā zupa
Kolrābis ir lielisks dārzenis, kuru nepieciešams iekļaut vai katrā ēdienkartē. Tas nodrošina ķermenim plašu barības vielu klāstu, ieskaitot, selēnu, B vitamīnu, folijskābi, vitamīnu C, fosforu, kāliju, dzelzi un varu.
Tomātu zupa
Kad ir jauki nosvinēti svētki, jāsāk domāt par atslodzes dienām - vēderi prasa kaut-ko vieglāku. Tomātu zupa ļoti labi derēs šim mērķim. Ideju šai zupai es noskatījos no Džeimija Olivera.
Borščs
Es šodien intereses pēc izmeklējos tādu tradicionālu šīs zupas recepti….Meklēju ilgi! Un nevis tāpēc, ka nevar atrast, bet gan tāpēc, ka recepšu ir miljons! … vai nu tuvu tam. Ir...
Rudens zupa
Vīramāte saka, ka tas ir drīzāk sautējums, nevis zupa. Bet man garšo tādas, kur daudz biezumu un maz šķidruma! Var jau nosaukt, kā gribās - mazāk garšīga viņa no tā...
Topinamburu krēmzupa
18. gadsimtā topinamburu ieveda Krievijā un sākumā tas izplatījās kā ārstniecisks augs - to ieteica diabētiķiem, sirds slimniekiem, palīdz zarnu trakta darbības uzlabošanai, redzes uzlabošanai. Bet tik lielu popularitāti, kā...
Bohēmijas ķiploku zupa
Šī zupa tiek uzskatīta par patstāvīgu ēdienu, nevis priekšēdienu. Un pasniedz to pusdienās vai vakariņās.
Siera zupa a-la šarlot
Brīžiem izlasot recepti un tās sastāvdaļas nevaram iedomāties, kā tas varētu garšot. Pagatavojot šo zupu arī mēs šaubījāmies par gala rezultātu, bet rezume - ļoti garšīgi! Rekomendēju!
Zupa ar kausēto sieru
Mēs kādreiz bijām lielās PSRS valsts sastāvdaļa, kurā nekad nekā nebija. Kad tā izjuka, mēs skatījāmies un domājām: lai jau jūk, tā viņai arī vajag! Bet tagad daudzi atceroties tos...
Diedzētu pupiņu zupa ar garšvielām
Un tad jau laiks ievērot slaido līniju un sākt ēst veselīgākus ēdienus. Gandrīz visi pavasarī sākt ievērot diētu vai nu attīrīt organismu un katram organismam ir nepieciešami vitamīni. Mēs zinām,...
Gurkensuppe
Šo recepti es atradu vecā kulinārijas žurnālā vācu valodā. Īsti žurnāla nosaukumu un gadu nosaukt nevarēšu, jo titullapa nav saglabājusies. Bet kaut-kas tipa “Sowiet frau” vai tamlīdzīgi. Zupa pieder pie...