Riga Food 2012

Vai gatavojot savu ikdienas maltīti esiet kādreiz aizdomājušies vai šo ēdienu gatavo vēl kāds? Cik tas ir mūsdienīgs? Kādas jaunas tendences un pārtikas produkti šobrīd tiek uzskatīti par aktuāliem? To visu var noskaidrot un izpētīt apmeklējot pārtikas izstādi «Riga Food», kas notika no 5. līdz 8. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Arī mūsu recepšu portāla pārstāvji devās turp, lai apskatītu aktualitātes un pārtikas nozarē strādājošo uzņēmumu piedāvājumus.
Mēs gan nebijām vienīgie, kuriem interesē partikas nozare. Arī Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa piedalījās pārtikas izstādes “Riga Food 2012” atklāšanā.

Ieejot izstādē uzreiz satikām Skrīveru mājas saldējums ģenerāļus Leldi un Mārtiņu. Protams šajā stendā vēlējāmies pakavēties simboliski sakot “attā” vasarai un saldējuma sezonai, bet Lelde mums nepiekrīt un taisnība vien ir - lai arī vasara tiešām savu valdības laiku nodevusi rudenim, saldējuma sezona turpinās! Un lai saldējuma mīļiem būtu ko baudīt arī rudenī, Skrīveru mājas saldējums komanda turpina pārsteigt! Mūsu vērtējumam galdā tika celts bumbulītis mārrutku saldējuma ar maigām biešu šķēlītēm, rozā sīpolu riņķiem, brētliņām, paipalu oliņām un trīs sieriem, diļļu pavadījumā… jā!

Kārtējais pārbaudījums garšu kārpiņām! Vērtējums? Lieliski! Vienīgi porcija maziņa:) Vēlaties nogaršot? Lelde aicina ļauties šim neparastajam ēdienam! Šoreiz saldējums kļuvis oriģināla uzkoda. Šajā garšu izrādē aukstais deserts var būt kā uvertīra maltītei, spēlēt galveno aktieri pamatēdienā vai uzņemties otrā plāna lomu, papildinot, piemēram, kādu steiku, bet vienmēr saglabājot savu cēlumu. Šādi Skrīveru mājas saldējums komanda maina pieņemtos stereotipus ka saldējums ir ne tikai karalisks deserta ēdiens, bet var būt arī sāļa un pārsteidzoša uzkoda un pamatēdiena sastāvdaļa kombinācijā ar labu vīnu. Šīs kombinācijas iebaudīšana pielīdzinās lekšanai ar izpletni - jo kā vienā, tā otrā gadījumā, ir jāsaņem drosme. Lai arī izstāde beigusies, saldējuma feinšmekerus Lelde gaida ne tikai Skrīveros, bet arī Rīgā, Alberta ielā 1-3A (ieeja no Antonijas ielas). Lieliskos saldējumus var nobaudīt no pirmdienas līdz sestdienai no plkst. 11.00 līdz 20.00, svētdienā Rīgas rezidence slēgta. Ak, jā! Lelde aicina pievienoties komandai radošu pavāru un viesmīli, kuri vēlas radīt un piepildīt vēl daudz citas neparastas saldējumu kombinācijas. Ja redzi sapņos saldējumu un savu nākotni vēlies saistīt ar šo auksto baudu, sūti savu CV un motivācijas vēstuli (kurā noteikti ir atbilde par to, ko vari šim saldējumam dot) uz e-pastu skriveri@majassaldejums.lv .

Kādi aromāti! Kūpināta gaļa, svaiga maizes smarža, žāvētas zivis un mājas vīnu aromāts… Jā, tieši par vīniem un lauku labumiem mūsu nākamais stāsts. Mūsu mazās kompānijas uzmanību pievērsa Durbes Veltes stends. Izmantojot iespēju sakām vēl vienu PALDIES
Durbes Veltes saimniecei Evijai par interesanto stāstu un garšīgo degustāciju! Īpaši vēlamies izcelt pieneņu vīnu un gardos ievārījumus! Patiesi garšo kā mājās!


Kooperatīvā sabiedrība “Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība” (LPCS) sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1 organizēja Latvijā ražoto augstas kvalitātes piena produktu konkursu. Siera konkursā par “Riga Food” medaļām cīnījās piensaimnieki, kas ražo nogatavinātus Krievijas un Holandes tipa puscietos sierus.

Holandes tipa puscieto sieru kategorijā 1.vietu, zelta medaļu, naudas prēmiju Ls 70 un atzinības rakstu saņēma AS “Smiltenes piens” par nogatavināto puscieto Holandes sieru ar tauku saturu 45% (meistars – Vita Puriņa). 2.vietu, sudraba medaļu, naudas prēmiju Ls 50 un atzinības rakstu saņēma AS “Trikātas siers” par nogatavinātu puscieto sieru “Trikantālers ar amoliņu” 45% (meistars – Renārs Tumens). 3.vietu, bronzas medaļu, naudas prēmiju Ls 30 un atzinības rakstu saņēma AS “Cesvaines piens” par nogatavinātu puscieto Holandes sieru ar tauku saturu 45% (meistars – Raimonds Līcītis).

Savukārt, Krievijas tipa puscieto sieru kategorijā 1.vietu, zelta medaļu, naudas prēmiju Ls 70 un atzinības rakstu saņēma AS “Smiltenes piens” par nogatavinātu puscieto Krievijas sieru ar tauku saturu 50% (meistars – Gundega Balode). 2.vietu, sudraba medaļu, naudas prēmiju Ls 50 un atzinības rakstu saņēma AS “Cesvaines piens” par nogatavinātu puscieto Krievijas sieru ar tauku saturu 50% (meistars – Mārīte Zadorožnaja).

3.vietu, bronzas medaļu, naudas prēmiju Ls 30 un atzinības rakstu saņēma AS “Trikātas siers” par nogatavinātu puscieto sieru “Premium” ar tauku saturu 50% (meistars – Renārs Tumens). Konkursa uzvarētājus sveica zemkopības ministre Laimdota Straujuma, Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības Valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks un Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības BT 1 ģenerāldirektors Viesturs Tīle.

Ar savu kvalitatīvo produkciju izstādē bija sastopami arī “Iļģuciema kvass” parstāvji. Šoreiz ne tikai, lai atgādinātu par daudzu iecienīto kvasu, bet arī lai iepazīstinātu izstādes apmeklētājus ar saviem jaunajiem produktiem - kečupiem, majonēzēm, sinepēm un jaunumiem alus segmentā - greipfrūtu un dzērveņu alu.


Par mūsu izstādes īpašo atklājumu vienbalsīgi uzskatām Īpašās mērces “Rundāle”! Te nu patiesi katru no mums pārņēma lepnums, ka šādu kvalitatīvu un garšīgu produkciju spēj ražot Latvijā! Ja neesiet nogaršojuši, meklējiet “Rundāle” produktus veikalos un mēs noteikti turpmāk ieteiksim dažādas receptes, kā izmantot šīs gardās “Rundāle” mērces un piedevas.

Pagaidām nav komentāru.

Komentēt