Septiņi dalītā uztura likumi

1. likums.
Cieti un skābi saturošus produktus ir jālieto dažādās ēdienreizēs. Respektīvi, produktus, kuri ir bagāti ar ogļūdeņražiem (pākšaugi, kartupeļi, banāni u.c.), nedrīkst ēst kopā ar skābiem augļiem (apelsīni, citroni, greipfrūti, ananasi u.c.) un tomātiem.

2. likums.

Nedrīkst vienlaicīgi ēst nesaderīgus produktus (meloni, arbūzu, pienu).

3. likums.
Produktus, kuros ir daudz olbaltumvielu un skābes, ir jālieto dažādās ēdienreizēs. Citrusaugļus un tomātus nedrīkst ēst kopā ar gaļu, sieru, zivi, riekstiem, olām.

4. likums.
Cieti saturošos un saldos produktus ir jāēd atsevišķi. Nav ieteicams ievārījumu, želeju, jebkuru cukuru un medu pievienot putrām, maizei, bulciņām, cepumiem, kartupeļiem.

5. likums.

Nedrīkst uzturā vienlaicīgi lietot olbaltumvielas un ogļūdeņražus. Kartupeļus, maizi, makaronus un putras nedrīkst ēst kopā ar sieru, riekstiem, gaļu, zivīm.

6. likums.

Ar olbaltumvielām bagātus produktus nav ieteicams ēst kopā ar trekniem produktiem. Nedrīkst apvienot sviestu un augu eļļu ar olām, gaļu, zivi, sieru u.c.

7. likums.

Nav ieteicams vienā ēdienreizē ēst vairākus ar olbaltumvielām bagātus produktus. Piemēram, neēdiet gaļu kopā ar olām vai gaļu ar riekstiem, sieru ar gaļu vai sieru ar olām.
Dzert ēšanas laikā nav ieteicams. Barība ir rūpīgi jāsakošļā. Jāēd ir bieži un nedaudz. Samaziniet garšvielu un sāls lietošanu. Olbaltumvielu produktus (gaļu, zivis) labāk ir gatavot cepeškrāsnī vai tvaicēt.

,

Pagaidām nav komentāru.

Komentēt