Šīs veselīgās bērzu sulas

Pavasarī tecinātās sulas ir lielisks veids, kā attīrīt organismu pēc ziemas perioda. Ar svaigu bērzu sulu kūres palīdzību iespējams mazināt sāļu nogulsnējumus, attīrīt nieres un locītavas, kā arī izvadīt no organisma šlakvielas, kuras radušās stresa un neveselīga uztura rezultātā.
Bērzu sula pieder pie tām sulām, kuras neizraisa alerģiskas reakcijas, tāpēc to var lietot gan mazi bērni, gan veci cilvēki, gan slimnieki. Bērzu un kļavu sulas satur daudz dabisko cukuru un mikroelementu, ko organisms viegli asimilē, tāpēc tām ir arī spēcinoša iedarbība. Pirmajās 3-4 stundās pēc tecināšanas sulas satur bioloģiski aktīvo ūdeni, kurā molekulas nav izkliedētas, bet gan sakārtojušās kopās, ko dēvē par šķidrajiem kristāliem. Ja šķidrums cilvēka organismā nonāk šādā formā, tas daudz vieglāk iesaistās visos vielmaiņas procesos un tiek izmantots ievērojami efektīvāk nekā parasti. Tautā saka, ka šis ūdens ir dzīvs.Bērzu sulas ir jādzer, jādzer svaigas, un daudz! Bērzu sulas nav iespējams izdzert par daudz. Vienā dienā ieteicams izdzert trīs litrus sulas.
Lai iegūtu augstvērtīgu bērzu sulu, jāizvēlas kārpainais bērzs, kas aug smilšainā augsnē sausā vietā. Pūkainajam bērzam sula nav tik garšīga un veselīga, jo tas aug purvainā, mitrā vietā. Pieredzējuši sulu tecinātāji iesaka izvēlēties bērzu, kas aug nomaļā vietā, tad sula būs tīra. Zinātāji iesaka pavasarī bērzu sulu izmantot ūdens vietā, vārot tēju, kafiju, zupas. Termiski apstrādātas tās gan zaudē savu bioloģisko aktivitāti, taču mikroelementi saglabājas.

Dietologi iesaka bērzu sulu dzert atslodzes dienās. Ja mēs dzeram tikai bērzu sulu, noorganizējot tā saukto tukšo dienu, tad nedaudz pabarojam arī smadzenes un dodam spēku sirdij. Dzerot bērzu sulu, atšķirībā no atslodzes dienas tikai ar ūdeni nav raksturīgs organisma vājums. Nav obligāti vajadzīga izteikta atslodzes diena ar bērzu sulu. Ieteicams dienā izdzert litru vai pusotru svaigas bērzu sulas, papildus var nedaudz izvēlēties arī ēdienu. Tad cilvēks jūtas labi, viņam nav noguruma un nespēka.
Atspirdzinošam rītam !

Bērzu sulai pievienojam pustējkaroti rīvētas citrona miziņas, 5 rozīnes un 1 krustnagliņu. Atļauj ievilkties 5 minūtes un padzēriens gatavs!

Ja gaidāmi ciemiņi !

Šim padzērienam jāgatavojas savlaicīgi, jo tā pagatavošanas laiks ir aptuveni mēnesis, toties kas lēni nāk, tas labi nāk !

Tikko iztecināta bērzu sula jāielej vīna vai šampanieša pudelē, kurā ir aptuveni 15 grami cukurs, 8 rozīnes, svaigi rīvēta apelsīna miziņa. Patur 3 dienas istabas temperatūrā, pēc tam pudeles aizkorķē un uzglabā vēsākā vietā, piemēram, pieliekamajā vai pagrabā – vietā, kur temperatūra ir aptuveni +5, +10.

Pēc 4 nedēļām aicini ciemos draudzenes un draugus, lai nobaudītu dzirkstošo bērzu sulas šampanieti!

Pagaidām nav komentāru.

Komentēt