Skaļš troksnis ietekmē ēdiena garšu, tādēļ vislabāk ir maltīti baudīt klusumā, pie šāda secinājuma nesen ir nonākuši Kornelas universitātes psihologi.
Lai saprastu, cik nopietni troksnis izkropļo garšas izjūtas, zinātnieki veica eksperimentu. Viņi piedāvāja brīvprātīgajiem dažādās koncentrācijās un dažādos apstākļos nogaršot bāzes garšas: saldu, sāļu, skābu un rūgtu. Vienā variantā tika imitētas lidmašīnas skaņas, otrā variantā – ierastās dzīvokļa skaņas. Izrādījās, ka blakus esošās skaņas neietekmē rūgtās, skābās un sāļās garšas izjūtas, taču saldā garša uzvedās savādāk – tā trokšņa ietekmē samazinājās. Rezultātā secinājums – tortes un kūciņas labāk ir baudīt klusumā, bet sālītos gurķīšus, apelsīnus un mandarīnus variet ēst kaut vai rokmūzikas koncertā.
Skaļš troksnis ēšanai neder
Piesakies jaunumiem
Komentēt Spied šeit, lai atceltu atbildi.
Birku mākonis
alus
aukstā zupa
brokastis
burgeri
bērnu uzturs
detokss
diēta
Dobeles Dzirnavnieks
Džeimijs Olivers
gaļas bumbiņas
grilam
grila skola
Grills
grilētāju brālība
ieteikumi
ieteikumi grilētājiem
ingvers
Japāna
kafija
Kok
kokteilis
krogs
kur paēst
kā pagatavot
laboratorija
majonēze
minerālūdens lauretana
mājražotāji
pica
picērija
piparkūkas
putnu fabrika ķekava
pvd
pārbaudītas receptes
receptes
restorāns
saldējums
siers
uzturs
veselība
Veselīgs
veselīgs dzīvesveids
veselīgs uzturs
video recepte
šokolāde
Pēdējie komentāri
- Ilze iekš Cepumi ar ogu sukādēm
- Arina iekš Veikalu tīkls “Lats” tirgo vecas desas. Vadība notikušo nekomentē.
- Liene iekš Biezpiena kēkss
Pagaidām nav komentāru.