Skaļš troksnis ēšanai neder

Skaļš troksnis ietekmē ēdiena garšu, tādēļ vislabāk ir maltīti baudīt klusumā, pie šāda secinājuma nesen ir nonākuši Kornelas universitātes psihologi.
Lai saprastu, cik nopietni troksnis izkropļo garšas izjūtas, zinātnieki veica eksperimentu. Viņi piedāvāja brīvprātīgajiem dažādās koncentrācijās un dažādos apstākļos nogaršot bāzes garšas: saldu, sāļu, skābu un rūgtu. Vienā variantā tika imitētas lidmašīnas skaņas, otrā variantā – ierastās dzīvokļa skaņas. Izrādījās, ka blakus esošās skaņas neietekmē rūgtās, skābās un sāļās garšas izjūtas, taču saldā garša uzvedās savādāk – tā trokšņa ietekmē samazinājās. Rezultātā secinājums – tortes un kūciņas labāk ir baudīt klusumā, bet sālītos gurķīšus, apelsīnus un mandarīnus variet ēst kaut vai rokmūzikas koncertā.

, ,

Pagaidām nav komentāru.

Komentēt