Kā daudzi Rīgas iedzīvotāji un viesi, izdzirdot par regati “The Tall Ships Races”, arī mūsu ģimene devās apskatīt buriniekus. Pasākums patiesi izrādījās interesants un apmeklējuma vērts. Kad bijām krietnas 4 stundas skatījuši buriniekus, apmeklējuši amatieru tirdziņu un bērni izspēlējušies bezmaksas atrakcijās, nolēmām kādu apēst…
Uz vietas gan bija iespēja iegādāties eļļā ceptu kartupeļa spirāli, čipšus, dažādus sendvičus un burgerus. Tomēr, virzoties prom no pasākuma kņadas, bijām aizgājuši līdz Kongresu namam un devāmies cauri parkam Mākslas Akadēmijas virzienā. Turpinot vizuāli meklēt kādu ēstuvi, kurā ieiet un ar bērniem kārtīgi paēst, iznācām uz Merķeļa ielas. Merķeļā ielā 17/19 atrodas dzelteni melnās krāsās tērpies restorāns SMALL PIZZA. Daži soļi pa trepītēm uz augšu un iekšā esam!
Jāsaka, interjers patiesi stilīgs un mūsdienīgs, kas deva cerības, ka esam ienākuši iestādē, kurā seko līdzi mūsdienu viesmīlības vadlīnijām un šajā restorānā strādājošie zin ar ko iepriecināt restorāna viesus (kāpēc tieši restorāns? redakcija).
Ko par restorānu SMALL PIZZA saka paši restorāna darboņi:
Restorāns darbojas uz itāļu picajolo Marko Martelīni franšīzes pamata. Marko Martelīni ir pavārs ar 25 gadu stāžu, kurš citastarp ir izstrādājis unikālu mīklas recepti, kurā apvienots labākais no itāļu virtuves tradīcijām. Šāda mīkla tiek veidota no augstākā labuma cieto šķirņu miltiem, tādēļ tā ir veselīga, viegli sagremojama un nerada smaguma sajūtu pēc ēšanas. Ēdienu pagatavošanā tiek izmantoti tikai svaigi augstākā labuma produkti no Itālijas, kurus piegādā Itālijas ražotāji, ievērojot atbilstošus temperatūras režīmus.
Picu un fokaču sastāvā ietilpst kubiciņos sagriezts mocarella siers – svaigs, bez liekiem taukiem un ķimikālijām, ar minimālu glabāšanas laiku. Tas labi sader ar citiem produktiem, piešķir ēdienam neaizmirstamu garšu un cepšanas rezultātā nodrošina vieglu valkanumu un patīkamu baltu krāsu. Pamata receptūrā ietilpst arī smalki sagriezti svaigi tomāti, mēs neizmantojam rūpnieciski ražotus kečupus, tomātu mērces un tomātu pastas un nekādā gadījumā ēdieniem nepievienojam konservantus, garšas pastiprinātājus, ķiplokus un citus veselībai nenoderīgus komponentus, kas bojātu produktu īsteno garšu un mainītu oriģinālo itāļu recepti līdz nepazīšanai. Visi produkti tiek iegādāti no gadu gaitā rūpīgi atlasītiem itāļu ražotājiem – izturēts šķiņķis (parma), tādas delikateses kā lonza un kūpināta gaļa speak, pikanta salami desa, siers gorgonzola, Parmas siers, fumo, kā ari olīvas, kaperi, anšovi, artišoki, sparģeļi, tuncis, garneles.
Restorāns Small Pizza piedāvā arī jaunumus Latvijas tirgū – fokačas ar daudzveidīgiem pildījuma variantiem, oriģinālus panini ar vistas, liellopu gaļu un cūkgaļu, garšīgus salātus, antipastas, desertus.
Uz brīdi, kad apmeklējām šo iestādi, bijām vienīgie vēderprieku meklētāji. Šis fakts ļāva cerēt, ka ēdienu saņemsim ātri un bez liekas kavēšanās. Tomēr gluži tā nenotika, bet tālāk par visu pēc kārtas.
Mēc pasūtījām fokaču ar salātiem (tas tāds komplekts), panino kebabs un panino hotdogs. Uz bildes kebabs attēlots ar frī kartupeļiem un kečupu, bet hotdogs bez. Tāpēc arī apjautājāmies - vai hotdogs arī tiek pasniegts ar frī kartupeļiem. Uz ko saņēmām apstiprinošu atbildi. Vēlējāmies vēl pasūtīt sorbetu, bet baidoties, ka tas izkusīs, nolēmām to izdarīt vēlāk. Mūsu draugi gan sorbetu pasūtīja uzreiz un to uzreiz arī atnesa, vēl pirms pamatēdiena. Loģiski, ka bērns savu maltīti sāka ar sorbetu, kas nebūt nav tas pareizākais.
Ieņēmām vietas pie galdiņiem. Pirmais atnestais ēdiens bija fokača. Kā garšo un izskatās fokača, mēs tīri labi zinām no pieredzes. Tomēr šis pasniegtais ēdiens stipri atšķīrās no tā, ko mēs redzējām bildē un bijām baudījuši citur. Turklāt, fokača bija pamatīgi piedegusi un izrādījās sausa un pliekana.
Nākamo (pēc minūtēm 7) atnesa panino kebabu, kad fokača bija jau gandrīz apēsta.
Un tikai pēc tam tikai atnests panino hotdogs un salāti. Un šeit mūs gaidīja lielākais pārsteigums - hotdogs izrādījās bez kartupeļiem frī. Mēs apjautājāmies, kur tad tie solītie kartupeļi, jo mēs bijām uzdevuši jautājumu vai kartupeļi ietilpst komplektā. Mums atbildēja, ka hotdogs esot vientuļš, tie kartupeļi esot paredzēti kebabam. Pusis pagriezās un aizgāja - ne viņš pamēģināja atvainoties par misēkli, ne arī piedāvāja iegādāties kartupeļus papildus.
Arī atnestie salāti tā varēja saukties tikai stipri nosacīti - pilna bļoda ar salātlapām, viens(!) gabaliņš gaļas, trīs ķiršu tomātiņi un trīs olīvas, pa virsu uzkaisīts siers (neesam droši, kas tas bija Parmezāns).
Mērce tika pasniegta atsevišķi trauciņā un pēc garšās vairāk atgādināja krējumu ar garšvielām.
Godīgi sakot, ja ar mums nebūtu bērni, mēs būtu pasūtījumu atgriezuši atpakaļ un aizgājuši no šīs vietas. Vienīgais, kas mums tiešām garšoja, bija deserts. Tajā brīdī pieejams bija tikai citronu sorbets, kas izrādījās patiešām garšīgs un atsvaidzinošs.
Tiesa gan, bērni teica, ka tas esot pārāk skābs, bet tā jau vairāk gaumes lieta.
Pēcvārds.
Nevēlamies nevienu aizvainot un vēlreiz atgādinam, šajā sadaļā publicējam tikai savu subjektīvo viedokli un tas var atšķirties no citu apmeklētāju viedokļa.
Apmeklējot šo iestādi mums radās sajūta, ka uz ēdieniem ir ietaupīts - piedegusī un apkaltusī fokača izskatījās pēc vakardienas un atsildīta, jo par izmesto ēdienu darbiniekiem (iespējams) atvelk no algas un viņi cenšās visādi ietaupīt. Arī tie salāti bija tādi stipri aizdomīgi - tā vien likās, ka taupības nolūkos “nedalika” sastāvdaļas. Puisim, kurš mūs apkalpoja, bija valodas barjeras problēmas, viņš runāja lauzitā latviešu valodā, kas iespējams arī bija iemesls pārpratumam izdarot pasūtījumu. Iespējams, puisis angliski runā labāk un šis restorāns gaida viesos tikai ārzemniekus. 🙂
Jā! Vēl viens fakts, kas mūs samulsināja un, saprotams, ietekmēja arī viedokli par iestādi kopumā! Apmeklējot labierīcības lai nomazgātu rokas pirms maltītes, mūs parsteidza pamatīga peļķe pie poda! Vai tiešām restorāna darbinieki nevar uzmest aci tualetes telpai un uzkopt to?!
Šai iestādei dodam - ☆, par sorbetu protams! Un maza rekomendācija šīs iestādes vadībai - stimulēt darbiniekos izrādīt viesmīlību pret katru apmeklētāju, iedziļināties apmeklētāju vēlmēs, izprast un risināt tās!
Pagaidām nav komentāru.