Šokolāde samazina sirds slimību risku
Šokolāde par trešdaļu samazina sirds slimību risku. Tā apgalvo zinātnieku grupa no Kembridžas universitātes, ko vadīja Dr. Oskars Franko (Oscar Franco). Kā ziņo Daily Mail, ikdienā lietojot šokolādi sirds slimību risks samazinās par vienu trešdaļu. Veiktie pētījumi liecina, ka lielā daudzumā lietojot šokolādi, samazinās sirds un asinsvadu slimību risks par 37% ! Un iespēja piedzīvot insultu mazinās par 29%. Tomēr šā procesa mehānisms joprojām ir neskaidrs. Pētnieki plāno turpināt pētniecību. Agrāk tika ziņots, ka tumšajām šokolādēm piemīt pretiekaisuma iedarbība, jo tās satur daudz antioksidantu.
avots: dailymail.com.uk, foto:foodstock
Pagaidām nav komentāru.