Strenču novada zemnieku saimniecība Veckūkuri bija pirmie, kas Latvijas tirgū ieviesa svaigpienu – nepasterizētu, neatkrējotu, nehomogenizētu pienu, tikai atdzesētu un salietu plastikāta kanniņās. Nu Veckūkuri atkal ir nolēmuši uzrunāt gardēžus, piedāvājot svaigā siera lodītes eļļā ar tomātiem un čilli, ar maurlokiem, valriekstiem, baravikām, tomātiem un baziliku un ar pistācijām.
Būs kas sacīs, nu ir tak jau “Sniega bumbas”. Jā! Bet šī produkcijas atšķiras un tai ir krietni daudzveidīgākas garšas, tātad, arī plašākas izmantošanas iespējas. Mēs pagaršojām un mums patika!
Ko domājat par šo produktu jūs?
Interesantākā komentāra autors jau pēc svētkiem saņems gardumus no Z/S Veckūkuri un varēs eksperimentēt ideālās garšas meklējumus veicot.
Foto: www.fotofabrika.lv
Lielisks produkts! Esmu izmēģinājis bumbas ar valriekstiem. Ar svaigajiem salātiem kā cimds ar roku. Patiešām gardi. Būtu priecīgs izgaršot pārējos veidus!
Šīs bumbas ir lieliska alternatīva sviestam. Tās nav tik treknas un garšu dažādība tikai priecē.
Man ļoti garšo ar maizes grauzdiņiem, kā arī salātos- lapu salāti, ķirštomštiņi, rukola, siera lodītes un salātu mērce(ņemu “Spilvas”).Man liekas lielisks produkts, kuru var izmantot gan brokastīs, gan launagā, ikdienā un svētkos. Vēl neesmu nogaršojusi ar baravikām. Taču viss vēl priekšā. 🙂
Neesmu baigais specs virtuvē, bet man liekas ka šīs lodītes var vienkārši smērēt uz maizes un virsū uzlikt kādu tomāta šķēlīti, pārkaisīt ar smalki sakapātām dillītēm, nedaudz pipariņa un ies iekšā rūkdams. Te derētu arī kāda recepte no jūsu recepšu portāla. Iedvesmai. 🙂
Paldies par ieteikumu, ļoti iespējams ka kādu recepti publicēsim. 😉
Šīs lodītes gan vēl nav nonākušas līdz manam ledusskapim, bet tās noteikti iepriecinās manas garšas kārbiņas, jo sliktas siera bumbiņas nemēdz būs ir tikai nepiemērots papildelements
Man ļoti garšo svaigie sieri, bumbiņas un arī, kad pildīti piparos
Bet šis bumbiņas jau izklausās kā no gastronomijas veikala
Bumbiņas ar baravikām vai pistacijam- augstākā pilotāža, gan garša un baudijuma, gan garšu salikumā salātiem un uzkodām
Šis kļūs par mīļāko svētku produktu!
Lieliski garso pievienojot salātiem,vai vienkarsi uzsmerejot uz maizes un virsū kādu svaigu darzeniti! GARDI!!
Laimēs jau kāds,kurš pagaršojis,tā kā šie gardumi līdz manam galdam vēl nav nonākuši,tad varu spriest tikai par glīto iesaiņojumu un produkta ārējo noformējumu,kurš nevienu kārumnieku neatstāj vienaldzīgu! Domās redzu kā gatavoju Jaungada eksotisko siera plati - no bumbām veļu sniegavīrus,kuri dekoratīvi un šķelmīgi izskatās pa vidu dažāda veida sieriem un vīnogām!
Šīs bumbiņas ir vislabākais kā pārsteigt sievu ar brokastīm gultā - uz grauzdētas maizītes uzsmērē un virsū tomātiņu, mmm
Ieraugu šo bildi un domāju - uz kurieni man jāskrien, lai izķertu tos no veikala plauktiem un trauktos mājās gardu muti notiesāt.
Pie plaukta varētu stāvēt ilgi - latviešu meža karaliene baravika, itālijas picas rotātājs un mana mīļotākā garšviela baziliks, visu riekstu rieksts pistācija (ar čaulas mētelīti to atrast veikalā vieglāk kā neapģērbtu atšķirībā no citiem riekstiem), maurloku asumiņš pret ugunīgo ungārijas čili. Ai, nav ko te - jāņem katrai dienai savs. Malači, ka laiž klajā produktu par spīti pazīstamajām Sniega bumbām, jo šīs garšas šķiet eksotiskākas un neparastākas, īpaši jau pistāciju. Vēlu veiksmi šīem gardumiem veiksmīgi ieripot pircēju groziņos un arī vēderos.
Sievas sapnis!
Ja jāpiekukuļo sieva, japasniedz viņai brokastīs kafija ar pienu, graudu maizīte un jebkuras no siera bumbām!
Apmierināta sieva-> laimīgs vīrs!
(garšu izvele ļaus katru dienu pārsteigt ar jaunu garšu)
Ļoti lielisks produkts. personīgi priekš manis tas ir īsts atradums. Citiem ražotājiem tik lieliska produkta nav.
Dziesma par pikām (zolistam ar kori)
Veckūkuru saimniecība gardas siera pikas dod..
Labāk pikas likt uz šķīvja un pēc mērķa izmantot.
Lai tā ziema redz un mācās, kā vaig prieku ļaudīm dot!
Visi kopā - Tralla lā, tralla-lā vēl vien bumba vēderā!
Nu jau nedēļu mums neizdodas sazināties ar “Veckūkuri” saimniekiem. Bet šai aktivitātei jāpieliek punkts. Šoreiz balvu pasniedzam pirmajam komentāra autoram. Pavāriņš, sveicam!