Dažreiz dārzeņu, augļu un zaļumu ceļš līdz mūsu galdam ir diezgan ilgs. Pirms celšanas galdā ir vērts tos rūpīgi attīrīt no ceļojuma atstātajiem iespaidiem.
1. noteikums.
Pirms sākat mazgāt produktus un arī pēc produktu mazgāšanas, nomazgājiet rokas.
2. noteikums.
Dārzeņus, augļus un it īpaši zaļumus mazgājiet tikai aukstā ūdenī – tā jūs saglabāsiet to svaigumu.
3. noteikums.
Zaļumus, jo īpaši salātu lapas, prasa īpašu apiešanos. Vispirms ielieciet tos bļodā ar aukstu ūdeni. Nolejiet ūdeni vairākas reizes, pirms tam obligāti izņemot zaļumus no bļodas. Šādā veidā jūs likvidēsiet netīrumus, kuri ir nosēdušies bļodas dibenā. Vienīgie zaļumi, kuriem nav nepieciešama ilga peldināšana ir dilles. Dilles vienkārši ātri noskalojiet tekošā ūdenī, jo kopā ar ūdeni no dillēm aizskalojas to aromāts.
4. noteikums.
Visiem augļiem, kuriem ir miza, nepieciešamas ūdens procedūras. Citrusaugļus jāmazgā siltā ūdenī un ar ziepēm, jo savādāk tos attīrīt no vaska kārtas, kuru tiem uzklāj pirms transportēšanas, nav iespējams.
5. noteikums.
Pat, ja jums izdodas apēst banānu, ne reizi nepieskaroties mīkstumam, labāk visu lieko no banāna mizas nomazgājiet.
6. noteikums.
Melones un arbūzus jāmazgā ar ziepēm, jo netīrumi un mikrobi, kuri atrodas uz mizas, ar naža asmeni viegli iekļūst mīkstumā.
7. noteikums.
Uz importa āboliem esošo vasku nomazgāt nav iespējams, lai kā jūs arī censtos. Vienkārši šos ābolus nomizojiet.
8. noteikums.
Jaunajiem kartupeļiem un burkāniem ir plāna miziņa. Tos jūs varat nemizot, taču notīrīt vajag. Ar šo uzdevumu lieliski jums palīdzēs tikt galā metāliskā trauku birstīte.
9. noteikums.
Pati problemātiskākā puravu daļa ir baltā daļa. Lai jums starp zobiem nešvirkstētu smiltis, puravu balto daļu pārgrieziet uz pusēm un rūpīgi izskalojiet visas lapu starpas.
10. noteikums.
Burkānus, kabačus, baklažānus un citus dārzeņus, izņemot kartupeļus, ir jātīra virzienā no sevis, bet kartupeļus jātīra virzienā uz sevi. Un atcerieties uzreiz kartupeli ielikt aukstā ūdenī, pretējā gadījumā tas kļūs melns.
Pagaidām nav komentāru.