“Vēja Rags” kur tevi negaida un, tomēr, vairāk “Salt Water”…

Vienā no nedēļas nogalēm mūsu sadaļas “Laboratorija” eksperti devās uz Zvejniekciemu, lai savām acīm un vēderiem izmēģinātu šī ciema kafejnīcu piedāvājumu.
Ierakstot google.lv frāzi “kur paēst Zvejniekciemā”, saņēmām norādi - kafejnīca “Vēja Rags”.
Nu ko?! Nosaukums interesants, braucam! Starp daudzajām norādēm kreisajā ceļa pusē atradām arī īsto un griežam iekšā.
Stavvietā novietotas pāris automašīnas un pie diviem galdiņiem sēž pa ģimenītei.

Prieks, ka nu jau par tradīciju kļūst , daudzām ģimenēm, nedēļas nogalēs doties ārā no mājas, lai kopā atpūstos un nobaudītu ko gardu.
Iegājām kafejnīcā, sasveicinājāmies, bet izrādijās, ka telpās atrodas kāds apmeklētājs - viņš gan labierīcību meklējumos… Neviena no apkalpojošā personāla pir bāra letes nesastopam… Uz bāra skumst samestas papīra lapeles, kuras pilda ēdienkartes misiju. Paņemam pāris un dodamies ārā pie galdiņiem, jo ja jau iekšā mūs neviens nesagaida, tad redzot viesus pie galdiņiem un jau tik gatavus kā mēs (ēdienkartes jau paņēmuši un gatavi izvēlēties), tulīt arī viesmīlis būs klāt! Taču nekā nebija! Mēs paspējām saprast, ka neskatoties uz skanīgo nosaukumu “Vēja Rags”, ēdienkartēs aprakstītie ēdieni var konkurēt vien ar kādas stacijas līmeņa ieskrietuvi. Nekā interesanta un apetīti rosinoša mēs šajās lapiņās neatradām. Un ņemot vērā faktu, ka bijām šeit jau krietnas minūtes desmit, nolēmām atbildēt uz šādu “viesmīlību” ar ēdienkaršu (lapiņu) atstāšanu uz galda un devāmies prom.
Starp citu, izkārtne jau pašā sākumā mūs brīdināja par iespējamo vanaldzību no īpašnieku puses - tik aplupušu “seju” - tieši tā, un ne savādāk, negadās bieži redzēt….

Jo tieši izkārtne ir pirmais, ko ierauga potenciālais apmeklētājs, tātad tā ir iestādes seja! Visai briesmīga. Ar šo reklāmu, kurai būtu jāpievilina garāmbraucēji, iestādes īpašnieki paši pasaka, ka viņiem ir pilnīgi vienalga kas te notiek.

Taču nekur tālu braukt nevajadzēja. Jau iegriežoties ar mērķi “baudīt” mēs pamanijām krogu “Salt Water”. Nu tad dosimies iekšā un mēģināsim šeit dabūt ko apēdamu.
Sākumā gribējām palikt ārā, uz terases, taču jau vizuāli noteicām, ka ēst pie galdiem, kuri veidoti no paletēm diez ko ērti nebūs. Tie der tādām čiliņam, nobaudīt kādu kūciņu, kafiju vai kokteili.

Taču mēs esam atbraukuši paēst un tāpēc, devāmies iekšā, pie galdiem.

Sākumā prātā iešāvās doma, ka šeit Zvejniekciemā ir tāds stiliņš nepievērst uzmanību apmeklētājiem,…. nu kā saka - ar atpūtnieku masām izlutināti uzņēmēji. Taču nē, sezona tikai pašā sākumā un pie mums tomēr pienāca. Nekādu “labdien” gan nesagaidijām, bet bijām priecīgi, ka esam ievēroti. Pēc “Vēja Rags” vienaldzības arī vienkārša uzklausīšana no viesmīļa puses likās ko vērta. Izdarijām pasūtījumu.

Pēc minūtēm divdesmit varējām baudīt ēdienus. Uzreiz atzīmēsim faktu, ka visus pasūtītos ēdienus atnesa uzreiz, kas nevarēja nepriecēt. Šīs sadaļas pastāvīgie lasītāji zin, ka ir ēstuves, kurās šo visai svarīgo nosacījumu ignorē un brīžiem, kad visi jau paēduši, tiek atnests ēdiens vēl kādam no kompānijas un nu pārējiem jāgaida, kad paēdīs pēdējais, … vai nu tiek aizmirsts kāds no ēdieniem-dzērieniem. Šajā ziņā “Salt Water” viss ir vislabākajā kārtībā. Par kafiju “Latte” teiksim tā - ir baudītas arī gardākas, bet galīgi kritizēt pasniegtos dzērienus negribam, kafija bija dzerama.

Mēs ļoti priecājāmies, kad ieraudzījām lielo grilu, pie kura nemitīgi rosījās meitene - kaut-ko lika, cepa, nesa iekšā, nesa ārā - tas mums ļāva domāt, ka ēdiens būs tikko pagatavots, nevis atsildīts (kā to dažreiz esam novērojuši citās vietās).

Tagad par pašu ēdienu. Burgers stipri viduvējs. Kā pluss jāmin fakts, ka burgera kotlete grilēta, nevis cepta uz pannas. Kartupeļi frī , kuri piedalijās burgera porcijas papildināšanā, no paciņas, saldētie.

Cūkgaļas karbonāde uz kauliņa - ēdiens noformēts lieliski! Ziedu izmantošana ēdienu noformēšanā Latvijas (īpaši ārpus Rīgas) ēstuvēs ir reti sastopama, bet apsveicama tendence. Krāsaini!

Karbonāde izcepta labi, marinētie dārzeņi bija labs papildinājums un kartupeļu biezputra ar mārrutkiem piešķīra ēdienam īpašu glanci. Taču pilnīgs šoks bija sadegušie sīpoli! Kas tas ir?

Īpašs dizains?! Vai tas tāds savdabīgs sveiciens no pavāra….? Norēķinoties šo jautājumu uzdevām viesmīlim un uzzinājām, ka tā nav ierasta prakse šajā krodziņā un ikdienā “Salt Water” sīpolus nededzina! Par šo nelāgo sīpolu pasniegšanas veidu mūsu labā mīnuss 10 % kopējam rēķinam.

Fahitas bērnam garšoja un neko sliktu (ja nepieminam atkal frī kartupeļus no paciņas) par šo teikt nevaram.

Vēl bijām pasūtījuši mājas čipsus ar tomātu mērci. Te nu vēl viena vilšanās.

Tos nu nekādi nevar dēvēt par čipsiem, ja pieņemam, ka čipsi ir kraukšķīgas kartupeļu šķēlītes… (nepareiza pagatavošanas tehnoloģija, vai pavārs sapinies meistarībā), bet gan tradicionāli pagatavotas kartupeļu šķēlītes - ar mīkstiem kartupeļiem bija diezgan grūti pasmelt mērci. Labāk būtu saldēto kartupeļu vietā šos pasnieguši!

Mūsu vērtējums - krodziņš ar tiesībām gūt panākumus un iekarot arī pastāvīgo apmeklētāju. Tomēr, novēlam arī sezonā pie lielas apmeklētāju plūsmas spēt noturēt kvalitātes latiņu, gan apkalpošanas, gan produktu pagatavošanas ziņā. Un tomēr, nu nav tik sarežģīti pašu spēkiem sagatavot kartupeļus fritēšanai. Izmantot saldētos kartupeļus, nudien nav labais tonis.

, , ,

5 komentāri pie “Vēja Rags” kur tevi negaida un, tomēr, vairāk “Salt Water”…

  1. Linda 05.06.2017 @ 14:54 #

    Salt Water ir tiko atvērts, meitenes ļoti cenšās un viņām sanāk arvien labāk. Saulkratu pusē šī ir labākā ēstuve ar gardākajiem ēdieniem.

  2. Es 05.06.2017 @ 15:15 #

    Zvejniekciemā ir vēl ēstuves. Mezgls un Koklītes. Kādēļ salīdzināyas tikai šīs divas? Varbūt tāpēc , ka blakus? Varbūt tāpēc , ka Salt water baidās konkurenci? Vēja rags un Salt water ir divas dažāda veida ēstuves- kuru apmeklēt, tas ir katra paša ziņā. Vēja rags ir vieta kur var paēst lētāk , tieši tā-paēst, Salt water ir dārgs .

    • Bonappetit.lv 07.06.2017 @ 13:21 #

      Cien. Es!

      Sāksim ar paskaidrojumu, kuru iespējams, nepamanijāt -

      Šajā sadaļā netiek izvietoti apmaksāti reklāmas raksti. Portāla redakcija sadaļas ietvaros nesadarbojas ar ražotājiem, tirgotājiem un pakalpojumu sniedzējiem. Visus izdevumus, kuri saistīti ar minēto produkcijas vai pakalpojuma iegādi, sedz portāls Bon Appetit.lv. Sadaļa darbojas patērētāju interesēs, lai uzlabotu pārtikas preču un ēdināšanas pakalpojumu kvalitāti, un norādītu uz nepilnībām šajā nozarē.

      Līdz ar to, vietas un produktus testam izvēlamies nejauši. Braucām uz “Vēja Rags”, bet tur kā jau minējām, neviens mūs pieņemt nevēlējās…Un braucot ārā ieraudzijām “Salt Water”. Mēs arī nepspriežam cenas, bet dalāmies subjektīvajā pieredzē par konkrēto apmeklējuma reizi.

      Lai jauka diena!

  3. chipsis 05.06.2017 @ 22:33 #

    Mja…kas kaiš frī kartupeļiem no “paciņām”?! Vai raksta autors vispār pats ir kādreiz gatavojis frī kartupeļus?!

  4. Bonappetit.lv 07.06.2017 @ 13:03 #

    Cien. Čipsi!

    Nekas jau īstenībā saldētiem produktiem no “paciņām” nekaiš, taču tos varam “pa ātro” uzcept mājās. Taču ja dodamies uz vietu, kurā rosās profesionāli pavāri un mēs gaidam ko īpašu, tad uzcept šos te produktus no “paciņām” vienkārši nav labais tonis. Tas arī viss! 😉
    Un atbildot uz otru jautājuma daļu - jā! Esam gatavojuši frī kartupeļus paši. Gan saldētus, gan pašu gatavotus!

Komentēt