Protams, ja ir vēlme, sarežģīt ir iespējams visu. Izbraukumu kulinārijas virtuozie meistari apgalvo, ka vistas šašlika pagatavošanai der tikai augļu sugu koks. Ja neesat ar draugiem sarīkojis pikniku persiku audzē, nesatraucieties. Pirmkārt, varat pameklēt kādu ķiršu vai, sliktākajā gadījumā, aprikožu audzi, otrkārt, vistas gaļas šašliks garšīgs nav tikai malkas dēļ.
Putna gaļa pati par sevi ir ļoti maiga, tāpēc tā ātri iemarinējas un pārtop par mīkstu un sulīgu šašliku. Pati piemērotākā daļa ir šķiņķīši, kaut gan ne mazāk lielisks ēdiens var tikt pagatavots no jebkuras citas putna daļas. Der atcerēties, ka atdzesēta gaļa ir labāka nekā saldēta. Šādā gadījumā risks iegūt sausu šašliku tiecas uz nulli, bet bauda no kūstoša uz mēles aromātiska izcepta gabaliņa – uz bezgalību.
Vistas gaļas šašlika pagatavošanas recepšu ir neskaitāmi daudz, jo pavāru fantāzija tiek ierobežota tikai ar garšvielu, piedevu, dārzeņu, augļu u.c. marinādei pievienojamu sastāvdaļu daudzumu. Šis saraksts ir vēl garāks nekā slavenais Rīgas šašliks. Šašliku jūs varat pagatavot ar kazeņu mērci, sauso baltvīnu un safrānu vai arī ar granātābolu sulu un koriandru. marinādei jūs varat pievienot pat brendiju, sinepes vai arī šķipsniņu sarkano piparu.
Ja šādas sastāvdaļas nav sastopamas jūsu virtuvē, vienkārši apslakiet vistu ar citrona sulu un pievienojiet sāli. Garantēts, ka šašliks sanāks garšīgs. Uz pārgalvīgi šņācošām oglēm, dūmu un jautrās draugu kompānijas pieaugošās apetītes pārņemts… tas vienkārši nevar būt citādāks!
Pagaidām nav komentāru.