Vistas gaļas šašliks. Kādu izvēlēties?!

Vistas gaļas šašlika pagatavošanas recepšu ir neskaitāmi daudz, jo pavāru fantāzija tiek ierobežota tikai ar garšvielu, piedevu, dārzeņu, augļu u.c. marinādei pievienojamu sastāvdaļu daudzumu. Putna gaļa pati par sevi ir ļoti maiga, tāpēc tā ātri iemarinējas un pārtop par mīkstu un sulīgu šašliku. Pati piemērotākā daļa ir šķiņķīši, kaut gan ne mazāk lielisks ēdiens var tikt pagatavots no jebkuras citas putna daļas. taču ja laiks ir ierobežots, vai smagi apšaubat savas kulināra prasmes, nāksies izvēlēties ražotāju piedāvāto.

Tad nu mēs aizvadītajā nedēļas nogalē pirms grila kurināšanas iebraucām veikalā un tika nolemts pievērst īpašu uzmanību šašlikam no vistas gaļas.

Jāatzīst, piedāvājums patiešām plašs. Putnu gaļas šašliki katrai gaumei un patikšanai. Mēs izvēlējāmies putnu fabrikas “Ķekava” un zīmola “Marienbāde” piedāvātos vistas šašlikus.

Jāsaka, ka izlasot nosaukumus uz iepakojuma, pārņem pārliecība, šis pikniks būs izdevies…..

Degustācija notika ierasti. Neviens no degustācijā iesaistītajiem dalībniekiem nebija informēts, kāda ražotāja produkts tiek pasniegts un kāds ir tā nosaukums. Balsošana notika atklāti, katram degustētājam izsakot savas domas par degustējamo produktu.

Runājot par uzņēmuma “Marienbāde” piedāvāto produkciju, iepakojums “uzrunā”, tas ir pārdomāts un ērts. Taču solītais uz iepakojuma nepiepildās. Garšas visnotaļ attālināti atgādina minētos produktus. Neviens no degustācijā iesaistītajiem tā arī neatpazina, ka vieni no šķiņķiem tikuši marinēti sēņu marinādē….Visvairāk balsu no “Marienbāde” produkcijas saņēma šķiņķīši etiķa un zaļumu marinādē.

P.F. “Ķekava” produkcija no šķīvjiem “pazuda” pirmā, tas ir rādītājs!

Visvairāk balsu saņēma cāļa gaļas pusspārni terijaki un ķiploku marinādē.

Par gaumi protams nestrīdas, jo īpaši ja runa par tik smalku maņu kā garša un šajā testā mēs izmēģinājām tikai divu ražotāju piedāvājumu, taču veikalu plauktos ir vēl…

Novēlam jums šovasar atrast savu ideālo vistas šašlika garšu!

, , ,

Pagaidām nav komentāru.

Komentēt