piektdiena, 26. aprīlis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Brieža gaļas fileja ar vīna mērci

Sastāvdaļas
  • 4 brieža filejas gabali apm. 6 cm biezi
  • Mērcei:
  • 200ml Jāņogu sarkanvīns
  • 200ml liellopa vai vistas buljons
  • 125g šalotes sīpoli
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 rozmarīna zariņš
  • sāls, svaigi malti pipari
Šis ir viens no ēdieniem kuru vēlamies izcelt īpaši. Ja jums ir paveicies un uz galda atpūšas brieža filejas gabals, noteikti pagatavojiet šo ēdienu. Jāņogu vīns tik brīnišķīgi papildina filejas garšu, ka šo ēdienu droši varētu iekļaut jebkura restorāna ēdienkartē. Tas patiesi ir baudījums!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Šalotes sīpolus smalki sakapāt. Mērces katliņā uzkarsēt eļļu un apcept tajā sīpolus apm. 3min, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot smalki sakapātu ķiploku, svaigi maltus piparus, rozmarīna zariņu un turpina cept vēl 3 min, ik pa brīdim apmaisot. Pielej vīnu un buljonu un vāra, līdz apjoms samazinās un pusi. Izņemt rozmarīna zariņu, pievienot sviestu un maisīt, kamēr sviests ir pilnība izkusis. Pievienot sāli pēc garšas.
2
Brieža filejas nolikt vertikāli un apsiet ar kulināro diegu, lai cepšanas laikā tās turētu formu. Uzkarsēt pannu bez eļļas un apcept tajā filejas pa 2-3 min. no katras puses. Filejas pārlikt cepamā formā, pārkaisīt ar svaigi maltiem pipariem un cept iepriekš uzkrsētā līdz 100 grādiem cepeškrāsnī 15 minūtes. Cepamo formu ar gaļu izņemt no cepeškrāsns, ietīt follijā un ļaut 10-15 min. gaļai atpūsties.
3


Gaļu pasniedz ar mērci un ceptiem kartupeļiem.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni