Dažādu kāpostu sautējums ar desiņām
Sastāvdaļas
- 10 prāvas virziņkāposta lapas
- 150 g rožkāpostu
- 6 kartupeļi
- 4 pusžāvētās kāpostu desiņas
- 1–1,5 l buljona
- 2 sīpoli
- ½ tējk. ķimeņu
- 40 g sakapātu valriekstu kodolu
- sāls, malti melnie pipari, malts muskatrieksts
Tāpat kā daudzi sautējumi, arī šis ēdiens, uzsildīts nākamajā dienā, garšo vēl labāk.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Virziņkāpostus sagriez strēmelītēs, kartupeļus un sīpolus nomizo un sagriez gabaliņos. Rožkāpostus notīri un kacenu krusteniski iegriez. Desiņas sagriez šķēlītēs.
2
Katlā ielej buljonu, pievieno virziņkāpostus, rožkāpostus, kartupeļus un sīpolus un uz lēnas uguns vāri aptuveni 20 minūtes.
3
Pievieno desiņas un riekstus un turpini sautēt vēl pusstundu. Pieber sāli, piparus un muskatriekstu.