Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Burrito ar vistas gaļu

Sastāvdaļas
  • 4 tortillas
  • 300g vistas fileja
  • 150g siers
  • 100g Ķīnas kāposts
  • 100g konservētas pupiņas
  • 5 ēd.k. tomātu salsa
  • 1 čili pipars
  • 3 ēd.k. eļļa
  • dilles
  • sāls, svaigi malti pipari
Kāpēc burrito? Ir tāda leģenda - kāds tirgotājs ietina jau pagatavotu gaļu kukurūzas plāceņos, lai saglabātu gaļu ilgāk karstu. Bet tirgoja neatejot no sava transportlīdzekļa - ēzeļa. Tā arī radās nosaukumus "burrito": no spāņu "burro" tulkojumā nozīmē "ēzelis".

Pagatavošana 4 porcijas

1
Vistas fileju sagriezt plānās strēmelītēs. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept tajā vistas fileju līdz gatavībai, apm. 7-8 min.
2
Dilles smalki sakapāt. Kāpostu sagriezt smalkās strēmelītēs. Sieru sarīvēt uz rupjās rīves. Čili piparu sagriezt uz pusēm, izņemt sēklas un sagriezt mazos kubiņos. Tortillas nolikt uz gludas darba virsmas. Katru plāceni apsmērēt ar salsu, uz malas sakārtot apceptu vistas fileju, pārkaisīt ar zaļumiem, sieru, čili piparu, pievienot kāpostus un pupiņas.
3
Tortillas sarullēt un apcept uz pannas 2-3 min. no abam pusēm.
4
Pasniedzot var pārgriezt uz pusēm.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm