Shutterstock

Rīsu pankūkas

Sastāvdaļas
  • 250 ml vājpiena
  • 150 g kviešu miltu
  • 140 g vārītu basmati rīsu
  • 1 liela ola
  • 2 ēdk. saulespuķu eļļas + eļļa cepšanai
  • 1½ tējk. cepampulvera
  • šķipsniņa sāls
Pankūkas ar vārītiem rīsiem ir sātīgas, bet interesantāka un izsmalcinātāka garša rodas, ja basmati rīsu vietā izmanto tvaicētus savvaļas rīsus.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Bļodā iesijā miltus, cepampulveri un sāli.
2
Iekul pienu, olu un eļļu, lai izveidojas gluda mīkla.
3
Iemaisi rīsus un atstāj, lai vismaz 5 minūtes iestāvas.
4
Ar ēdamkaroti liec mīklu mēreni karstā, ieeļļotā pannā un cep, līdz virspusē parādās burbulīši. Apgriez uz otru pusi un izcep pankūciņas gatavas.

Pievienot komentāru