Cepti āboli sarkanvīnā
Sastāvdaļas
- 6 āboli
- 1gl. sauss sarkanvīns
- 150g biezpiens
- 1 ed.k.. manna
- 1 ola
- 3 tējk. cukurs
- rozīnes
- rieksti
- vaniļas cukurs
- sviests
Šajā receptē svarīga loma ir vīna kvalitātei, jo labāku vīnu izmantosiet, jo lieliskāks būs deserts.
Pagatavošana
1
Ābolus nozmagāt, sagriezt uz pusēm. Cepešpannu izklāt ar cepamo papīru un sakārtot ābolus. Katru ābolu pārliet ar vīnu.
2
Biezpienu sajaukt ar cukuru, vaniļas cukuru, mannu, riekstiem un rozīnēm. Ar šo maisījumu piepildīt ābolus. Pa virsu uzlikt mazu piciņu sviesta.
3
Ābolus cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 200 grādos apmēram 30-40 minūtes, kamēŗ āboli ir mīksti - viss atkarīgs no ābolu šķirnes.