Slinko sievu zupa
Sastāvdaļas
- 1 l piena
- 2 skābi āboli vai rabarberu kāti
- 2 ēdk. cukura
- 1 tējk. vanilīncukura
Mūsu pašu tautas recepte, kas nepelnīti piemirsta. Garšos ne tikai sliņķiem, bet arī kārumniekiem un steidzīgajiem. Rabarberu vai ābolu vietā var izvēlēties arī citus skābus produktus – jāņogas, brūklenes, dzērvenes.
Pagatavošana
1
Ābolus vai rabarberus notīra un sagriež nelielos gabaliņos, saber katlā un pielej aukstu pienu. Pieber abus cukurus. Zupu nedrīkst pārvārīt, jo tad biezpiens izjuks. Ēd gan siltu, gan aukstu.
2
Vāra, līdz piens saiet pārslās un veidojas biezpiena klimpas.
3
Pieber abus cukurus. Zupu nedrīkst pārvārīt, jo tad biezpiens izjuks. Ēd gan siltu, gan aukstu.