Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cūkgaļas krūtiņa ar pelēkiem zirņiem

Sastāvdaļas
  • 700-800g cūkgaļas krūtiņa
  • 400g pelēkie zirņi
  • 1l vistas buljons
  • 2 sīpoli
  • 4-5 ķiploka daiviņas
  • 1-2 lauru lapas
  • 3-4 smaržīgo piparu graudiņi
  • sāls, pipari
Ja veikt aptauju un pajautāt, pēc kā garšo Ziemassvētki?! Būs daļa aptaujāto, kuri minēs mandarīnus un karstvīnu. Taču liela daļa respondentu-latviešu noteikti pieminēs pelēkos zirņus ar cūkgaļu. Taču neviens nav aizliedzis šo ēdienu pagatavot citos svētkos vai ikdienā. Lai labi garšo! ;)

Pagatavošana 3 porcijas

1
Ķiploku daiviņas notīra un sagriež šķēlītēs. Gaļu noskalo, nosusina un ar asu nazi izveido caurumus. Šajos caurumos iesprauž ķiploku šķēlītes. Gaļu ierīvē ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem un cep gaļu līdz gatavībai. Gatavu gaļu sagriež porcijas gabalos.
2
Zirņus iemērc uz nakti. Uzbriedušos zirņus pārliek katliņā, pielej vistas buljonu, pievieno sāli pēc garšas, smaržīgos piparus un lauru lapas un vāra 30-40 min, līdz zirņi ir gatavi.
Sīpolus nomizo, sagriež šķēlītēs un apcep uzkarsētā eļļā. 5-10 min pirms vārīšanas beigām pievieno apceptus sīpolus.
3
Cūkgaļas krūtiņu pasniedz ar pelēkiem zirņiem.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni