Garneles Tom Yum
Sastāvdaļas
- 50g Tom Yum pasta
- 250g nolobītas garneles
- 150g svaigi šampinjoni
- 50ml ūdens
- 400g kokosa piens
- 10ml zivju mērce
- 2 ēd.k. eļļa
- 1 sarkans čili pipars
Tom Yum ir Taizemes virtuvi raksturojoša recepte, taču līdzīgus ēdienus gatavo arī kaimiņvalstīs. Kambodžā, Brunejā , Malaizijā un Singapūrā. Taču šobrīd arī mūsu veikalos varam iegādāties visas nepieciešamās sastāvdaļas, tāpēc dalamies ar šo pārbaudīto recepti ar jums.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Pannā uzkarsē eļļu, pievieno Tom Yum pastu un visu laiku maisot karsē, apm. 2 min. Pievieno ūdeni un karsē vēl 1 min. Pievieno kokosriekstu pienu un uzvāra. Pievieno garneles, sagrieztas sēnes un vāra vēl 3-4 min, līdz garneles ir gatavas. Pievieno zivju mērci.
2
Pasniedz uzreiz, dekorējot ar sagrieztu čili piparu.