Alus mīklā panēta zivs fileja
Sastāvdaļas
- 70 g mencas vai sama fileja sagriezta 1-2,5 cm biezumā
- ¾ glāzes miltu
- ¾ tējk. sāls
- ¾ glāzes gaišais alus
- 6-8 glāzes eļļas cepšanai
Ārzemēs “Fish&Chips” vietas ir ārkārtīgi populāras, tās piedāvā demokrātisku maltīti, mīklā panētu zivs fileju un kartupeļu salmiņus ar majonēzi. Neizklausās veselīgi, taču gardi gan!
Pagatavošana 4 porcijas
1
Eļļu lej katliņā ar biezu dibenu. Kad eļļa uzsilusi, sāc gatavot mīklu.
2
Bļodā samaisi miltus ar sāli, pielej alu. Mīklai jāsanāk biezai.
3
Katru zivs filejas gabalu apviļā mīklā un liec cepties eļļā. Cep 5-6 minūtes, apmaisot, lai zivs vienmērīgi apcepas no abām pusēm. Ņem ārā no katla, liec uz salvetes, lai notecinātu lieko eļļu.