Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kāpostu tīteņi

Sastāvdaļas
  • 1 ķīniešu kāposts
  • 700g maltās gaļas
  • 1 ola
  • 5 ķiploka daiviņas
  • 1-2 apkaltušas maizes šķēlītes
  • 1 sīpols
  • 2-3 ēd.k. tomātu pastas
  • 2 ēd.k. sviesta
  • sāls, pipari pēc garšas saldā paprika (pulvers)
Daudzās ģimenēs ļoti iecienīts ēdiens. Tā izmaksas nav lielas, tas ir garšīgs un pagatavojot to sabojāt arī ir gandrīz neiespējami. Un ir arī vairākas šī ēdiena variācijas. Piemēram, šajā receptē tradicionālā galviņkāposta vietā izmantojam ķīniešu kāpostu.

Pagatavošana

1
Ķīniešu kāpostam nogriež dupsi un sadala lapās. Katlā ielej ūdeni, pieber sāli un garšvielas un uzvāra.Tagad šajā vārošā ūdenī ir jāliek kāpostu lapas ar kātu uz leju. Vāra burtiski 3-4-5 min (viss atkarīgs no lapu biezuma) un liek katlā nelielām porcijām, pa 5-8 lapām. Ar šūmkaroti izņem āra un liek uz šķīvja atdzist.
2
Pa to laiku uztaisa maltās gaļas pildījumu. Gaļu sajauc kopā ar olu un izmērcētu maizīti, pieber sāli, piparus, papriku un visu kārtīgi sajauc. No maltās gaļas izveido bumbiņas un katru ietin kāposta lapā. Ja neturās kopā, var pārsiet ar kulinārijas diegu.
3
Sīpolus un ķiplokus notīra. Sīpolu sagriež pusapļos, ķiplokus sīki sakapā.Pannā uzkarsē sviestu un apcept tajā sīpolus un ķiplokus līdz tie ir caurspīdīgi.Pievieno tomātu pastu, 2-3 min.Visu kopā pasautēt un izslēdz.
4
Katla apakšā saliek pāri palikušās vārītās kāpostlapas, pavirsu tīteņus, pievieno sīpolu-tomātu maisījumu un pārlej pāri ar buljonu, kur vārījās kāpostlapas.
5
Vāra līdz gatavībai, apmēram minūtes 30.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni